Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sta onda radis na poslovnom forumu i sudjelujes u temama a niti ne trgujes?

Utvrdjujem VIX! Na temelju njega se odlucuje kada u kupnju.

skype - ivek1234

plavi: ” Još ako se zna da mirovinski fondovi također drže cash poziciju spremni da okinu, samo je pitanje kada i po kojim cijenama , dolazimo do logičkog zaključka – hočete li stići svi na vrijeme kupiti , i tko će vam prodati po sadašnjim cijenama kada se trend okrene? [wink] ” Mirovinci su 75% casha stavili na orocenje i dijelom u obveznice kao i dijelom Aureus i jos neki OIF-ovi. Mislim da se za “stici na vrijeme kupiti” ne treba brinuti. Prodavaca ne fali a biti ce ih jos vise u narednom periodu. Tek od jeseni mozda kupnja. I naravno, moroni koji se uhvate na FI. Pocele su legati velike firme kao recimo Carlyle Corporation gdje je jedan od vlasnika Dick Cheney. Zlato blizu 1000 USD ( pozdrav GERONIMU) a nafta lagano probija 110 USD. Za to vrijeme ADEZE napada Rohatinskog zbog precijenjenosti kune u Saboru. E, sada moras biti ili totalni moron sa IQ-om 007 (James Bond) da krenes u kupnju ili moras biti jako podlozan manipulatorima da te nagovore da kupujes u ovo vrijeme. [wink][wink] U oba slucaja tko se na ovo uhvati zasluzio je da spusi lovu. Cash is KING. Na burzi nema hrabrih niti kukavica nego onih koji ponesto zarade i onih koji gube. A sto se vlakova tice barem njih na burzi ima vise nego dovoljno i uvijek moze naletiti neki gdje je “karta jeftinija”. Pogotovo u ova vremena!!!! [wink][wink]

ako je cheneya jos srce strefilo ja sretan, pa makar i u minusu..
p.s. zato opet zele napadati iran?[lol]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

4003…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

ivek123: ” Jel se to meni cini ili polako pucaju margini – opet….???? ” Ma puca sve. Certifikati, margini, glave, Do GFI-a još 2 tjedna, a do tada, gore-dolje, čini mi se…

e pa svasta…
1. nema novih margina…. sve je otislo u prvom valu jer cijene nisu otisle ispod najnizih
2. certifikati su stabilni
3. glave – nitko ne panicari, jer su svi vec navikli na ovakva sranja i ovo nam je postalo normalno

Opet će zaključne cijene biti previsoke za sutra, pa će se morati jako udarati po asku da se dođe do pozitivne vrijednosti. Hm…
Prvi dan silaznog trenda po MACD je počeo očito jako loše.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Nestalo bida na ATPL!!! [shocked][shocked][shocked]

Iiiiiiiiiiii… KRAJ!

4.009,86 -1.62%

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Opet će zaključne cijene biti previsoke za sutra, pa će se morati jako udarati po asku da se dođe do pozitivne vrijednosti. Hm…

ti nemas sto prodati.
samo cash imas. i to malo casha…
jako malo casha i puno slobodnog vremena.
imas tamo iveka i diskutirajte o cijeni zlata u kanadi…
i pokusajte to povezati sa cijenom nasih dionica.

cuj ovo – on bi prodavao…
maglu, svakako!!

CROBEX 4.011,85 -1,57 %

@drhtava_r. Pojeli ste mi živce dok sam ja sam branio tržište, i dok je signal bio up.

Nebi nista rekao da je drukanjem ovdje moguce utjecat na iznos portfelja..ali s obzirom da nije, ostaje dostojanstvo..ili ga imas, ili ga nemas[bye][bye]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

Von Braun: ” Opet će zaključne cijene biti previsoke za sutra, pa će se morati jako udarati po asku da se dođe do pozitivne vrijednosti. Hm… ” ti nemas sto prodati. samo cash imas. i to malo casha… jako malo casha i puno slobodnog vremena. imas tamo iveka i diskutirajte o cijeni zlata u kanadi… i pokusajte to povezati sa cijenom nasih dionica. cuj ovo – on bi prodavao… maglu, svakako!!

ovo se nije odnosilo osobno na von brauna nego na one koji sire paniku po burzi…

Ovo ponovo mrovinci ruše, nema kaj drugo bit……ionak su po njima još uvijek dionice precijenjene 30-50 posto !
katastrofa !

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

U povodu susreta predsjednika Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ive Sanadera i predsjednika Europske komisije Joséa Manuela Barrosa, prenosimo priopćenje Europske komisije u kojem se ističe:
„Prilikom našeg prijateljskog i konstruktivnog sastanka, s premijerom Sanaderom razgovarao sam o tijeku pregovora Hrvatske i Europske unije. Već neko vrijeme povjerenik Rehn i ja smatramo da bi Komisija trebala predstaviti raspored za tehnički završetak pregovora s Hrvatskom. Ove će se jeseni obilježiti tri godine od početka pregovora. U međuvremenu je Hrvatska ostvarila velik napredak u cjelini, zbog čega vjerujem kako je Hrvatska u poziciji učiniti 2008. godinu odlučujućom godinom napretka. Jako sam zadovoljan jamstvima, koje mi je dao premijer Sanader, vezanim uz reforme i uvjete koji se trebaju ispuniti. Stoga potvrđujem da će u jesenskom paketu Komisija predstaviti ciljni vremenski raspored za tehnički završetak pregovora u 2009. godini, ukoliko Hrvatska ispuni sljedeće uvjete:

Prvi od njih je ispunjavanje svih mjerila za otvaranje poglavlja do lipnja 2008. godine.

Drugo, Hrvatska se mora pridržavati svih zakonskih obveza koje proizlaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i svih općih uvjeta Procesa stabilizacije i pridruživanja.

Dalje, Hrvatska hitno mora poboljšati svoje upravljanje pretpristupnim fondovima financijske pomoći Europske unije u sklopu PHARE i IPA programa.

I zadnje, ali ne manje važno, Hrvatska mora suspendirati sve aspekte Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa prema plovilima Europske unije, što smatram da je sada učinjeno.

Dozvolite mi da dodam još dva aspekta vezana uz ribarstvo. Razumijem hrvatsku zabrinutost za posebnu zonu usred Jadrana (Jabučka kotlina), koje je važno prirodno mrjestilište. Uvjerio sam premijera da Komisija snažno podupire održivo upravljanje ribarskim zalihama. Stoga je povjerenik Borg spreman raditi na prijedlogu uspostavljanja područja zaštićenog ribolova u Jadranu, kako je predviđeno novom Sredozemnom regulativom.

Komisija će nastaviti podupirati Hrvatsku u njezinim nastojanjima da poveća konkurentnost ribolovnog sektora. Financijske mogućnosti u tom sektoru, u okviru PHARE i IPA programa, iznose 12 milijuna eura do kraja 2009. godine.

Potpuno sam uvjeren da će Hrvatska ispuniti sve potrebne uvjete pa će prema tome Komisija najesen ove godine moći predložiti ciljni vremenski plan, te sam potpuno uvjeren da ćemo moći tehnički završiti pregovore sljedeće godine, po mogućnosti do kraja mandata Komisije.“

New Report

Close