@Valentine Ti jos nis prodao???? [thumbsup] Cekas da utvrdis gradivo i da budes siguran u minus??? [lol] [lol] [lol] [lol]
jesi li ti ikad ista zaradio na burzi?
Ovo danas je tipičan primjer kako dionice prelaze iz slabih ruku u jake. A Ivek danas kupuje ko veliki…!
Bogmec si u pravu. CHF se kupuje da se sve prasi. Dionice bum gledal vjerojatno negdje sredinom srpnja.
plavi:
”
Uvijek je dobro vidjeti što više ulagača u cash poziciji, jer kada bi bilo obrnuto tko bi kupovao?
Još ako se zna da mirovinski fondovi također drže cash poziciju spremni da okinu, samo je pitanje kada i po kojim cijenama , dolazimo do logičkog zaključka – hočete li stići svi na vrijeme kupiti , i tko će vam prodati po sadašnjim cijenama kada se trend okrene? [wink]
”
Mirovinci su 75% casha stavili na orocenje i dijelom u obveznice kao i dijelom Aureus i jos neki OIF-ovi. Mislim da se za “stici na vrijeme kupiti” ne treba brinuti. Prodavaca ne fali a biti ce ih jos vise u narednom periodu. Tek od jeseni mozda kupnja. I naravno, moroni koji se uhvate na FI. Pocele su legati velike firme kao recimo Carlyle Corporation gdje je jedan od vlasnika Dick Cheney. Zlato blizu 1000 USD ( pozdrav GERONIMU) a nafta lagano probija 110 USD. Za to vrijeme ADEZE napada Rohatinskog zbog precijenjenosti kune u Saboru.
E, sada moras biti ili totalni moron sa IQ-om 007 (James Bond) da krenes u kupnju ili moras biti jako podlozan manipulatorima da te nagovore da kupujes u ovo vrijeme. [wink][wink] U oba slucaja tko se na ovo uhvati zasluzio je da spusi lovu.
Cash is KING. Na burzi nema hrabrih niti kukavica nego onih koji ponesto zarade i onih koji gube. A sto se vlakova tice barem njih na burzi ima vise nego dovoljno i uvijek moze naletiti neki gdje je “karta jeftinija”. Pogotovo u ova vremena!!!! [wink][wink]
Ja sam tebi još jučer napisao da si ti moj idol[thumbsup]
Sve znaš, sve kužiš , a sada si već počeo djeliti i ružne epitete onima koji misle uopće trgovati na ovoj našoj burzi. Svaka čast.[thumbsup] . Jedino što si kompletno u cash poziciji a tržište je još uvijek poraslo od tada.
Zlato blizu 1 000 USD? Bilo je i prije par tjedana blizu 1 000 USD.
[thumbsup]
Crobex dotiče 4000 bodova. Sutra šta dalje? Samo Bog zna.
HDEL….[undecid]
tigrus: ” jesi li ti ikad ista zaradio na burzi? ” NE, nikada! A sto se tice tvojeg gornjeg posta – ono niti djete u vrticu ne bi onako bubnulo!!! [shocked][shocked][shocked]
ajde dokazi da sam krivo nesto napisao…
ja sam pripremio argumente…
p.s. moj ti je savjet da se potrudis malo vise od dosadasnjih analiza, jer bi se mogao osjecati glupo nakon diskusije….
Sve znaš, sve kužiš ,
Pa ne bas!
a sada si već počeo djeliti i ružne epitete onima koji misle uopće trgovati na ovoj našoj burzi. Svaka čast.[thumbsup] .
???????????????????
Jedino što si kompletno u cash poziciji a tržište je još uvijek poraslo od tada.
Jesi siguran da mi gledamo istu burzu????? [shocked][shocked] [lol] [lol] [lol]
Zlato blizu 1 000 USD? Bilo je i prije par tjedana blizu 1 000 USD.
[thumbsup]
Ne brine me. Cekam ga na 1500-1600. U svakom slucaju znatno vise nego ljetos kada sam ga malo bocnuo. Na zalost premalo. [embarass] Ali koliko pratim tek sada “koketira” sa 1000 USD. Mozda si nesto pobrkao. [wink]
tenkista: ” Ovo danas je tipičan primjer kako dionice prelaze iz slabih ruku u jake. A Ivek danas kupuje ko veliki…! ” Bogmec si u pravu. CHF se kupuje da se sve prasi. Dionice bum gledal vjerojatno negdje sredinom srpnja.
Sta onda radis na poslovnom forumu i sudjelujes u temama a niti ne trgujes? Ocito je da si ovdje sa razlogom. Siris lose vibre,jer ti to sa razlogom ili onako!? A vidljivo je da si ovdje da iznerviras dosta forumasa koji moraju trpit tebe uz ovako i onako trenutacno lose stanje na burzi. No offence
Jel se to meni cini ili polako pucaju margini – opet….????
margini ne pucaju jer ih nitko nije niti uzimao nakon onog cirkusa u sijecnju i veljaci…
[thumbsup]
Ma puca sve. Certifikati, margini, glave,
Do GFI-a još 2 tjedna, a do tada, gore-dolje, čini mi se…