Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opet ovaj Crobex,na ZSE stoji -0,96%. Stvarno bi trebali promijeniti nacin preracunavanja.

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Ma ovo više nema smisla. Regija nas je uje@ala.
Crobex je -1,22%. Očito je da pratimo istok. Mišljenja?

@Sančo
Fundamenti kolega, fundamenti…

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Uh što se tuče po Ledo i Hidroelektri………………..kao da je sudnji dan. A mnogi nisu htijeli prodati po 19k i 2k
[shocked][shocked][shocked]

Nek se tuče, samo da ovoj agoniji dođe kraj [angry]

Uh što se tuče po Ledo i Hidroelektri………………..kao da je sudnji dan. A mnogi nisu htijeli prodati po 19k i 2k
[shocked][shocked][shocked]

Eh šta ti je pohlepa

sjećam se jednoga kolege kada je rekao ”NIKAD VIŠE HDEL ISPOD 2000”

tigrus: ” Asko: ” primus: ” Ubiše Đuru[cry][cry][cry][cry][cry][cry] ” Đuro Pucar Stari? [smiley] ” kad se samo sjetim da se s duro mrgovalo po 310…a sad je 163… jebate pao je 100% nevjerojatno.. cudo, bas pravo cudo… ” mislim da taj tigrić iz tvog avatara bolje kuži burzu nego ti ddjh je po tim cijenama pao 47 %

ok, znas dobro sto mislim….
svakako da je pao za 50%, a da se vrati treba mu rast od 100% …
u redu?
ne moras se bas hvatati za svaku rijec…

[angry]

sjećam se jednoga kolege kada je rekao ”NIKAD VIŠE HDEL ISPOD 2000”

koji je to kolega, da mu kažemo što mu ide

srdačan pozdrav i ugodno trgovanje[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ako je danas ovako bilo, kako ce tek sutra izgledat?

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Još ako se zna da mirovinski fondovi također drže cash poziciju spremni da okinu, samo je pitanje kada i po kojim cijenama , dolazimo do logičkog zaključka – hočete li stići svi na vrijeme kupiti , i tko će vam prodati po sadašnjim cijenama kada se trend okrene? [wink]

Mirovinci su 75% casha stavili na orocenje i dijelom u obveznice kao i dijelom Aureus i jos neki OIF-ovi. Mislim da se za “stici na vrijeme kupiti” ne treba brinuti. Prodavaca ne fali a biti ce ih jos vise u narednom periodu. Tek od jeseni mozda kupnja. I naravno, moroni koji se uhvate na FI. Pocele su legati velike firme kao recimo Carlyle Corporation gdje je jedan od vlasnika Dick Cheney. Zlato blizu 1000 USD ( pozdrav GERONIMU) a nafta lagano probija 110 USD. Za to vrijeme ADEZE napada Rohatinskog zbog precijenjenosti kune u Saboru.

E, sada moras biti ili totalni moron sa IQ-om 007 (James Bond) da krenes u kupnju ili moras biti jako podlozan manipulatorima da te nagovore da kupujes u ovo vrijeme. [wink][wink] U oba slucaja tko se na ovo uhvati zasluzio je da spusi lovu.

Cash is KING. Na burzi nema hrabrih niti kukavica nego onih koji ponesto zarade i onih koji gube. A sto se vlakova tice barem njih na burzi ima vise nego dovoljno i uvijek moze naletiti neki gdje je “karta jeftinija”. Pogotovo u ova vremena!!!! [wink][wink]

skype - ivek1234

Sančo: ” Uh što se tuče po Ledo i Hidroelektri………………..kao da je sudnji dan. A mnogi nisu htijeli prodati po 19k i 2k [shocked][shocked][shocked] Eh šta ti je pohlepa ” sjećam se jednoga kolege kada je rekao ”NIKAD VIŠE HDEL ISPOD 2000”

a sto vi uopce ocekujete od lede?
pa sjecam se kad sam ga u 6 mjesecu mogao kupiti za 9000kn i nisam htio.
razlog je bio taj sto je cijela grupacija agrokor prezaduzena , ako se dobro sjecam finac. analize KO (kratkorocne obveze) su im bile oko 60%.
to nije organski rast , nego rast na racun dobavaljaca…
rastao je 100% u koliko – 2-3 mjeseca i sad se cudite padu…
zao mi je decki, ali ja sam se cudio rastu kad je bio aktualan…

Ajde stari navlakaču, prije mjesec dana si govorio da HR ulazi u EU da je tamo netko sve prerano prodao.

Onda si vikao ide DLKV na 5000, onda IGH na 20000 kuna. Ti si običan provokator i manipulator.

srdačan pozdrav i ugodno trgovanje[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

plavi: ” Još ako se zna da mirovinski fondovi također drže cash poziciju spremni da okinu, samo je pitanje kada i po kojim cijenama , dolazimo do logičkog zaključka – hočete li stići svi na vrijeme kupiti , i tko će vam prodati po sadašnjim cijenama kada se trend okrene? [wink] ” Mirovinci su 75% casha stavili na orocenje i dijelom u obveznice kao i dijelom Aureus i jos neki OIF-ovi. Mislim da se za “stici na vrijeme kupiti” ne treba brinuti. Prodavaca ne fali a biti ce ih jos vise u narednom periodu. Tek od jeseni mozda kupnja. I naravno, moroni koji se uhvate na FI. Pocele su legati velike firme kao recimo Carlyle Corporation gdje je jedan od vlasnika Dick Cheney. Zlato blizu 1000 USD ( pozdrav GERONIMU) a nafta lagano probija 110 USD. Za to vrijeme ADEZE napada Rohatinskog zbog precijenjenosti kune u Saboru. E, sada moras biti ili totalni moron sa IQ-om 007 (James Bond) da krenes u kupnju ili moras biti jako podlozan manipulatorima da te nagovore da kupujes u ovo vrijeme. [wink][wink] U oba slucaja tko se na ovo uhvati zasluzio je da spusi lovu. Cash is KING. Na burzi nema hrabrih niti kukavica nego onih koji ponesto zarade i onih koji gube. A sto se vlakova tice barem njih na burzi ima vise nego dovoljno i uvijek moze naletiti neki gdje je “karta jeftinija”. Pogotovo u ova vremena!!!! [wink][wink]

to sto nafta rast moze utjecati na profitabilnost proizvodnih kompanija i transportera.
ali ne i usluge i gradevinarace… (ht, igh,ingra…)
ne mozemo generalizirati….
trebalo bi ipak malo temeljitije razmatrati situacije pojedinih dionica i sto moze utjecati na kvatlkiteu poslovanja…

Ovo danas je tipičan primjer kako dionice prelaze iz slabih ruku u jake. A Ivek danas kupuje ko veliki…!

New Report

Close