Opet ovaj Crobex,na ZSE stoji -0,96%. Stvarno bi trebali promijeniti nacin preracunavanja.
Ma ovo više nema smisla. Regija nas je uje@ala.
Crobex je -1,22%. Očito je da pratimo istok. Mišljenja?
@Sančo
Fundamenti kolega, fundamenti…
Uh što se tuče po Ledo i Hidroelektri………………..kao da je sudnji dan. A mnogi nisu htijeli prodati po 19k i 2k
[shocked][shocked][shocked]
Nek se tuče, samo da ovoj agoniji dođe kraj [angry]
Uh što se tuče po Ledo i Hidroelektri………………..kao da je sudnji dan. A mnogi nisu htijeli prodati po 19k i 2k
[shocked][shocked][shocked]
Eh šta ti je pohlepa
sjećam se jednoga kolege kada je rekao ”NIKAD VIŠE HDEL ISPOD 2000”
tigrus: ” Asko: ” primus: ” Ubiše Đuru[cry][cry][cry][cry][cry][cry] ” Đuro Pucar Stari? [smiley] ” kad se samo sjetim da se s duro mrgovalo po 310…a sad je 163… jebate pao je 100% nevjerojatno.. cudo, bas pravo cudo… ” mislim da taj tigrić iz tvog avatara bolje kuži burzu nego ti ddjh je po tim cijenama pao 47 %
ok, znas dobro sto mislim….
svakako da je pao za 50%, a da se vrati treba mu rast od 100% …
u redu?
ne moras se bas hvatati za svaku rijec…
[angry]
sjećam se jednoga kolege kada je rekao ”NIKAD VIŠE HDEL ISPOD 2000”
koji je to kolega, da mu kažemo što mu ide
srdačan pozdrav i ugodno trgovanje[thumbsup]
Ako je danas ovako bilo, kako ce tek sutra izgledat?
Još ako se zna da mirovinski fondovi također drže cash poziciju spremni da okinu, samo je pitanje kada i po kojim cijenama , dolazimo do logičkog zaključka – hočete li stići svi na vrijeme kupiti , i tko će vam prodati po sadašnjim cijenama kada se trend okrene? [wink]
Mirovinci su 75% casha stavili na orocenje i dijelom u obveznice kao i dijelom Aureus i jos neki OIF-ovi. Mislim da se za “stici na vrijeme kupiti” ne treba brinuti. Prodavaca ne fali a biti ce ih jos vise u narednom periodu. Tek od jeseni mozda kupnja. I naravno, moroni koji se uhvate na FI. Pocele su legati velike firme kao recimo Carlyle Corporation gdje je jedan od vlasnika Dick Cheney. Zlato blizu 1000 USD ( pozdrav GERONIMU) a nafta lagano probija 110 USD. Za to vrijeme ADEZE napada Rohatinskog zbog precijenjenosti kune u Saboru.
E, sada moras biti ili totalni moron sa IQ-om 007 (James Bond) da krenes u kupnju ili moras biti jako podlozan manipulatorima da te nagovore da kupujes u ovo vrijeme. [wink][wink] U oba slucaja tko se na ovo uhvati zasluzio je da spusi lovu.
Cash is KING. Na burzi nema hrabrih niti kukavica nego onih koji ponesto zarade i onih koji gube. A sto se vlakova tice barem njih na burzi ima vise nego dovoljno i uvijek moze naletiti neki gdje je “karta jeftinija”. Pogotovo u ova vremena!!!! [wink][wink]
Sančo: ” Uh što se tuče po Ledo i Hidroelektri………………..kao da je sudnji dan. A mnogi nisu htijeli prodati po 19k i 2k [shocked][shocked][shocked] Eh šta ti je pohlepa ” sjećam se jednoga kolege kada je rekao ”NIKAD VIŠE HDEL ISPOD 2000”
a sto vi uopce ocekujete od lede?
pa sjecam se kad sam ga u 6 mjesecu mogao kupiti za 9000kn i nisam htio.
razlog je bio taj sto je cijela grupacija agrokor prezaduzena , ako se dobro sjecam finac. analize KO (kratkorocne obveze) su im bile oko 60%.
to nije organski rast , nego rast na racun dobavaljaca…
rastao je 100% u koliko – 2-3 mjeseca i sad se cudite padu…
zao mi je decki, ali ja sam se cudio rastu kad je bio aktualan…
Ajde stari navlakaču, prije mjesec dana si govorio da HR ulazi u EU da je tamo netko sve prerano prodao.
Onda si vikao ide DLKV na 5000, onda IGH na 20000 kuna. Ti si običan provokator i manipulator.
srdačan pozdrav i ugodno trgovanje[thumbsup]
plavi: ” Još ako se zna da mirovinski fondovi također drže cash poziciju spremni da okinu, samo je pitanje kada i po kojim cijenama , dolazimo do logičkog zaključka – hočete li stići svi na vrijeme kupiti , i tko će vam prodati po sadašnjim cijenama kada se trend okrene? [wink] ” Mirovinci su 75% casha stavili na orocenje i dijelom u obveznice kao i dijelom Aureus i jos neki OIF-ovi. Mislim da se za “stici na vrijeme kupiti” ne treba brinuti. Prodavaca ne fali a biti ce ih jos vise u narednom periodu. Tek od jeseni mozda kupnja. I naravno, moroni koji se uhvate na FI. Pocele su legati velike firme kao recimo Carlyle Corporation gdje je jedan od vlasnika Dick Cheney. Zlato blizu 1000 USD ( pozdrav GERONIMU) a nafta lagano probija 110 USD. Za to vrijeme ADEZE napada Rohatinskog zbog precijenjenosti kune u Saboru. E, sada moras biti ili totalni moron sa IQ-om 007 (James Bond) da krenes u kupnju ili moras biti jako podlozan manipulatorima da te nagovore da kupujes u ovo vrijeme. [wink][wink] U oba slucaja tko se na ovo uhvati zasluzio je da spusi lovu. Cash is KING. Na burzi nema hrabrih niti kukavica nego onih koji ponesto zarade i onih koji gube. A sto se vlakova tice barem njih na burzi ima vise nego dovoljno i uvijek moze naletiti neki gdje je “karta jeftinija”. Pogotovo u ova vremena!!!! [wink][wink]
to sto nafta rast moze utjecati na profitabilnost proizvodnih kompanija i transportera.
ali ne i usluge i gradevinarace… (ht, igh,ingra…)
ne mozemo generalizirati….
trebalo bi ipak malo temeljitije razmatrati situacije pojedinih dionica i sto moze utjecati na kvatlkiteu poslovanja…