S čim vi to uspoređujete našu burzu ,pa jeste vi normalni
tako je…naša burza može se uspoređivati jedino sa NYSE, kakav Belex iz tamo neke istočno balkanske države
[smiley]
Premješteno iz teme: [color=blue]VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)[/color]
Danasnji pad u Srbiji a onda i kod nas izazvala vijest da je Kostunica spreman koalirati sa radikalima. Pitanje je cega se sada bojimo ako ocekujemo pozivnicu za NATO pocetkom travnja kada cemo postati zanimljiviji stranim investitorima? Izbori u Srbiji su ipak daleko 11.05. a i pitanje je sto ce se dogoditi na izborima?. Nema vise niti dvojbe oko ZERP-a i EU jer je i to pitanje rijeseno – pretpostavljam da Sanader nije dao ZERP bez ikakve protuusluge. DJIA je za sada jos uvijek iznad 12000 bodova, a nakon ovih 200mlrd. tu ce granicu biti malo teze probiti. Neki moji kolege govore nakon tako velikog rasta u SAD-u mora biti i velik pad, taj potez FED-a nije dovoljan, ocito tako misli i vecina ljudi na burzi. Moje je misljenje da je korekcija u SAD-u gotova i da nece uci u bear market, ali ipak razumijem i one koji misle suprotno jer poslije toliko negativnih vijesti tesko je razmisljati pozitivno. Pitanje je ima li stvarnih razloga za pesimizam ako se zna da vise nema opasnosti od margin call-ova?
Sto jos moze biti tako jako da srusi burzu?
Dakle,ameri završili u solidnom minusu….e sada je jasno šro sljedi sutra….jer ako je jučer USA eksplodirala prema gore po 3-4% indeksna poena…a mi pali—sutra ide ponovno crobex dolje cca 1,5%…i gdje je tome kraj
Slažem se da ima pozitivnih teoretskih naznaka koje bi mogle malo unijeti pozitivnog ozračja ali idemo polako i sigurno prema 3700 poena gdje bi i trebao biti konačni obrat i promjena trenda….eto možda tako i bude[bye]
hmm da i nedajte se navući na eventualno dobra FI jer če to veći i brži iskoristiti i istresti se a vi..mi kamo!
Mislim da više nije bitno toliko znanje pogotovo znanje koje mladi dobiju na našim fakultetima gdje dolaze na određene poslove a da još uvijek neznaju šta je crveno a šta je crno iliti kakav storno na teret.Traži se i određeno iskustvo i praktično znanje ,rad uz mentore(koje smo odbacili jer su prestari).S druge strane zar ste zaista mislili da će mali dioničari odnijeti zaradu fondovima-bankama pred nosom.Povezao sam fondove i banke namjerno .Štednja se astronomski smanjila i prenijela u fondove.sada se kapital iz fondova vrača u banke koje onda one plasiraju u dionice ,fondove i tako zarađuju.zar mislite da su stotine i stotine miliona zarade rezultat od naplaćene bankovne naknade.Kamate na kredite su samo jedan izvor zarade ali zbog smanjenog zaduživanja u inozemstvu i kontrolom NBH ostaje samo put uzimanja da ne kažem težu riječ sredstava u fondovima.Jedino bankama odgovara ovakva situacija na burzi!!![angry]
Ma trebalo je davno preći na Commodity i futures.
Koliko je samo nafta rasla u par zadnjih njeseci.
Pa evo i danas; rezerve u Americi porasle 6mil. barela, a očekivalo se samo 1,5mil. barela.
Svi očekuju pad cijene, a ono opet rast!
Interes šireg kruga građana za dionice je zatrt u startu. Šteta …bit će bolje…
šteta…sad neću imat kome prodat svoje dionice
[smiley]
hehe, Febo, da se nadovezem… se sjecas kako su nasi strucnjaci na forumu likovali proslu jesen “kako cemo osisati DIJONICARE”…hehe, a sada se u cudu gledaju i histeriziraju sto su i oni osisani…[lol]
Interes šireg kruga građana za dionice je zatrt u startu. Šteta …bit će bolje…
We simply attempt to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful.
Warren Buffett – Greed – Fear – Investing
Our favourite holding period is forever.
Warren Buffet – Long Term Investing
Malo ohrabrenja prije spavanja!
hehe, Febo, da se nadovezem… se sjecas kako su nasi strucnjaci na forumu likovali proslu jesen “kako cemo osisati DIJONICARE”…hehe, a sada se u cudu gledaju i histeriziraju sto su i oni osisani…[lol]
ma ovaj sport ti je ko grupni seks, tu svak “šiša” svakoga…bitno je samo da nisi zadnji jer tko zadnji..-magarac.
[lol]
zzzzzzzzzzz………
Only buy something that you’d be perfectly happy to hold if the market shut down for 10 years.
Warren Buffett – Stock Market – Long Term Investing
Inače, sva ekipa u FIMI ima ispod 30 godina, ali ovo je ipak rekord. S 3 mjeseca radnog iskustva prelazi u drugu firmu, a nakon godinu dana postaje portfolio manager. Ovom brzinom, do ljeta postaje predsjednik uprave FIMA grupe. A sljedeće godine preuzima Microsoft. Bem ti takve fond managere, zato i jesmo tu di jesmo, sve idiot do idiota