Ljudi, nemojmo se zavaravati Amerikom. Ja sam prodao nešto evo prošli tjedan prije ovog zadnjeg pada , i ne vidim još rast. Ne znam da li ću se vraćati, ali ako da, to će biti nakon GFI-a kad vidim hoće li napokon krenuti gore. [shocked]
Pratim ovaj naš cirkus od burze skromnih godinu i pol ali još nisam vidio dionicu koja poraste nakon objave GFI obično sve s dobrim rezultatima procuri ranije…pa i raste ranije…a nakon objave lagani pad zbog akumulacije profita.
Osobno me više zabrinjava neosjetljivost tržišta na dobre vijesti…kojih ima
po svim pokazateljima i kod nas bi trebalo biti zeleno danas. Koliko, sve mi se nekako čini da to podosta ovisi o OMF. Tek kada oni opet odluče ulagati u dionice vratiti će optimizam na burzu. Pod uvjetom i da nam okruženje ide u prilog. Nikako mi nije jasna njihova suzdržanost i izjave tipa burza je 30-50% precijenjena jer sami sebi izmiču letvicu pod nogama, oni su najviše kupovali kada su cijene bile već u prosjeku 25% više.
Mislim da je vrijeme za malo optimizma.
domus:
”
Ljudi, nemojmo se zavaravati Amerikom. Ja sam prodao nešto evo prošli tjedan prije ovog zadnjeg pada , i ne vidim još rast. Ne znam da li ću se vraćati, ali ako da, to će biti nakon GFI-a kad vidim hoće li napokon krenuti gore. [shocked]
”
Pratim ovaj naš cirkus od burze skromnih godinu i pol ali još nisam vidio dionicu koja poraste nakon objave GFI obično sve s dobrim rezultatima procuri ranije…pa i raste ranije…a nakon objave lagani pad zbog akumulacije profita.
Osobno me više zabrinjava neosjetljivost tržišta na dobre vijesti…kojih ima
To i mene sad zabrinjava, recimo za Tisak. Dobro se drži u ova teška vremena, vjerojatno zbog dobrog GFI-a. A dok izađe GFI, kak ti kažeš moglo bi dolje. Zato razmišljam o dokupu tek nakon GFI-a. Tko će ga znat…[undecid]
Ma nas će danas izbjeći ovi porasti Amerike i Europe zbog odluke o ZERP-u, i tako opet dok mi odlućimo porasti oni će pasti a mi ih nastaviti slijediti u padu.[angry]
Ma nas će danas izbjeći ovi porasti Amerike i Europe zbog odluke o ZERP-u, i tako opet dok mi odlućimo porasti oni će pasti a mi ih nastaviti slijediti u padu.[angry]
Možete objasniti tu odluku o ZERP-u?
Sinoć sam gledao yahoo i svi DJ su bili zeleni, i to debelo zeleni.
A sad odjednom samo je DJI debelo zelen, a DJA, DJU, DJT su crveni?
Što se dogodilo?
Da i meni je to čudno. Također nestali su postoci za S&P te NASDAQ što nikad nije bilo.
Ko je spreman kladit se da danas padamo ?
Pratim n-tv i očajnički čekam savjet stručnjaka ili barem mišljenje o generalnoj promjeni trenda i
ne dočekam ga jutros. Kažu da baš nije optimizam prevladao, pogotovo na istoku– samo po 1,6 u + na onakav povjesni skok DJ , premalo, a sjetimo se kako su letjeli prvi put kad se DJ vratio preko 12000, svi preko 4,5,6 %
Nadam se da griješim ,ali krdo opet misli da idemo gore, a to se rijetko obistini[angry]
Kako god bilo, skrivali ili manipulirali jučer je završilo ovako:
Dow 12,156.81 +416.66 (3.55%)
Nasdaq 2,255.76 +86.42 (3.98%)
S&P 500 1,320.65 +47.28 (3.71%)