Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

wiking:

dobro…a kad očekuješ svoj Global na razini od 190+ kuna?

pa za 3 godine valjda bude dohvatio 180 i ja zadovoljan a kamo 190[rolleyes]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

gledaj logiku ak sam krenuo na visim razinama dobijao sam manje udjela ,kak on pada a ja ulazem svaki mjesec isto, dobivam vecu kolicinu udjela i reciprocno smanjujem visu razinu ulaza sa kolicinom udjela
Najgora varijanta je kak si ti rekao puknut veliku lovu unutra i onda gledat kak pada

nego Ivek eno na Ingri se svi posakrivali pa doslo do 37600kn a ni taj se nije sakrio[lol]

gledaj logiku ak sam krenuo na visim razinama dobijao sam manje udjela ,kak on pada a ja ulazem svaki mjesec isto, dobivam vecu kolicinu udjela i reciprocno smanjujem visu razinu ulaza sa kolicinom udjela Najgora varijanta je kak si ti rekao puknut veliku lovu unutra i onda gledat kak pada

ako kreneš s recimo 400 kuna kao što si ti, onda nije tak strašno…svaki mjesec po 400 kuna…nemreš puno popušit ako i dođe do pada kakav je u posljednjih pola godine…
ali ako staviš u komadu recimo 100 000 kuna…onda hebeš ježa…
al kad ideš gledat…zapravo najbolja varijanta bi bila da si pred godinu dana stavio te novce u banku i imao sad 6-7% bez nerviranja hoće li cijena udjela past ili rast…a još ako hoćeš povuć lovu van iz fonda, plaćaš izlaznu naknadu…ono,ako vidiš da je počelo padat…i sad hoćeš izvuć lovu van…e, ne može…plati 1-2%…

gledaj logiku ak sam krenuo na visim razinama dobijao sam manje udjela ,kak on pada a ja ulazem svaki mjesec isto, dobivam vecu kolicinu udjela i reciprocno smanjujem visu razinu ulaza sa kolicinom udjela
Najgora varijanta je kak si ti rekao puknut veliku lovu unutra i onda gledat kak pada

ne znam što se forumaši ovom modelu čude, pa to je Graham preporučivao u “Inteligentni investitor” kao najbolji oblik raspoređivanja rizika…[thumbsup]

wiking:

ne znam što se forumaši ovom modelu čude, pa to je Graham preporučivao u “Inteligentni investitor” kao najbolji oblik raspoređivanja rizika…[thumbsup]

u jeb.. nisam citao a vid me sto sam pametan,jos cu postat ko Graham[lol]

Prati li tko Tehniku?

Tko je prodavač široke ruke??[bye]

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

A biće i HT dividenda [thumbsup]

wiking: ” gledaj logiku ak sam krenuo na visim razinama dobijao sam manje udjela ,kak on pada a ja ulazem svaki mjesec isto, dobivam vecu kolicinu udjela i reciprocno smanjujem visu razinu ulaza sa kolicinom udjela Najgora varijanta je kak si ti rekao puknut veliku lovu unutra i onda gledat kak pada ” ako kreneš s recimo 400 kuna kao što si ti, onda nije tak strašno…svaki mjesec po 400 kuna…nemreš puno popušit ako i dođe do pada kakav je u posljednjih pola godine… ali ako staviš u komadu recimo 100 000 kuna…onda hebeš ježa… al kad ideš gledat…zapravo najbolja varijanta bi bila da si pred godinu dana stavio te novce u banku i imao sad 6-7% bez nerviranja hoće li cijena udjela past ili rast…a još ako hoćeš povuć lovu van iz fonda, plaćaš izlaznu naknadu…ono,ako vidiš da je počelo padat…i sad hoćeš izvuć lovu van…e, ne može…plati 1-2%…

Da li bi kolega isto pisali da je trziste islo gore, a vi lovu stavili u banku i propustili 30-40%. Nema pravila, a sto se tice snizavanja cijene kroz ponovni ulaz na nizim razinama to je ok ukoliko ocekujes rast, ali isto tako treba gledati da li postoje bolje pozicije za uci u istom trenutku i na taj nacin svoj cijeli ulozeni kapital izbalansirati sto je po meni vaznije, nego ici na prvu varijantu

plavi: ” Zato ima na INGR kupnje od 36 000 – 64 komada, a prodaje do 40 000 samo 24 komada.[thumbsup] ” Koliko skrivenih? [cool]

Hm, skrivani nalozi, gdje su. INGRa na +2,5%. Udaralo se po bidu otkad si ti rekao da ima na asku.
Još malo pa će pojavljivati ružićasti slonići na bidu i asku. [lol]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Dobit malih i srednjih poduzetnika 20,8 milijardi kuna bruto dobiti

Business.hr/Hina
11.03.2008 11:10
Pročitaj komentare(0)

Mali i srednji poduzetnici u Hrvatskoj u prvih devet mjeseci 2007. godine ostvarili su 20,8 milijardi kuna bruto dobiti, što čini 65,2 posto ukupne bruto dobiti poduzetnika Hrvatske iz tog razdoblja, koja je iznosila 31,9 milijardi kuna, pokazuju podaci koje je objavila Financijska agencija (FINA).
Iz FINA-e pritom ističu kako gospodarstvo Hrvatske u posljednjem desetljeću karakterizira tranzicijski proces u kojemu je pretvorba postojećih poduzetnika iz državnog vlasništva u privatno vlasništvo s jedne strane te istodobno osnivanje većeg broja novih poduzetnika u privatnom vlasništvu.

“Posljedica navedenih kretanja odražava se i u ostvarenim financijskim rezultatima poduzetnika prema veličini poduzetnika, od dominantne uloge velikih poduzetnika prema jačanju uloge malog i srednjeg poduzetništva”.
Mali i srednji poduzetnici sudjelovali su s 99,4 posto u broju poduzetnika, 66,2 posto u broju zaposlenih, 55,5 posto u ukupnim prihodima, 54,8 posto u ukupnim rashodima i 56 posto u ukupnim investicijama.

Naime, od ukupno 77.560 poduzetnika u Hrvatskoj njih 75.615 spada u kategoriju malih poduzetnika, a 1.494 među srednje velike, dok je od 895.161 radnika kod malih poduzetnika bilo zaposleno njih 417.540, a kod srednjih 175.381.

Ukupni prihodi hrvatskih poduzetnika iznosili su pak u prvih devet mjeseci 2007. godine 454,7 milijardi kuna, od čega su mali poduzetnici ostvarili 35,7 posto ili 162,44 milijarde kuna, a srednji još 9,8 posto ili 90 milijardi kuna.

Od 422,8 milijardi ukupnih rashoda hrvatskih poduzetnika pak na male se poduzetnike odnosi 34,8 posto ili 147,2 milijarde kuna, a na srednje još 20 posto ili 84,5 milijarde kuna.

Ukupna ulaganja malih poduzetnika iznosila su istodobno 24,2 milijarde kuna, a srednjih 6,35 milijardi kuna. Zajedno to čini 56 posto od 54,5 milijardi kuna koliko su iznosila sva ulaganja hrvatskih poduzetnika u razdoblju od siječnja do rujna lani.

Mali su poduzetnici, navode iz FINA-e, u tom razdoblju postigli najbolje financijske rezultate jer su na uloženih 100 kuna ostvarili 110,36 kuna prihoda.

Srednje veliki poduzetnici imali su pak na 100 kuna ulaganja prihod od 106,59 kune, a veliki poduzetnici od 105,81 kuna, dok je prosjek za sve poduzetnike bio 107,55 kune prihoda

2007 je bila strašno dobra godina za hrvatsko gospodarstvo [thumbsup]
7,55% bruto profitna marža za tranzicijski sustav izgleda jako dobro…

baričević?
[kiss]

Danas hrportfolio.com nije za gledat.

New Report

Close