wiking:
”
luda najbolja taktika,tak i ja svaki mjesec od place 400 kunica i samo skupljam jeftino udjele,to mi je za 2-3 godine putovanje u Egipat[thumbsup]
”
pa da…3 godine…to je 36 mjeseci…36*400=14400…taman za tebe i dragu putovanje u Egipat….ako fond u narednom periodu ne okine…kako su okinuli posljednjih pola godine…pa se neće oporavit narednih godinu dana…[lol] [lol] [lol]
ako moj fond okine onda ce okinut i cijela ZSE ,PBZ Global[wink]
Molio bih od silnih dušebrižnika ovog foruma koji su na milijun malih načina objašnjavali pad zbog Amerike, pad zbog precijenjenosti, pad zbog Europe, pad zbog Botswane, pad zbog… da se više ne javljaju. Mi padamo samo zato što to fondovi tako žele i točka. Crknite vi mali koji nas olajavate, mi smo moć. To je kod nas jedina istina. Pozdrav
Lakše je čovjeku misliti da je tržište tako jednostvano jel da [rolleyes]… dođe par tata fondova i kažu mi hoćemo tržište i dolje i ono ide dolje… a kad nam se više ne da dolje onda ćemo gore… [rolleyes][rolleyes][rolleyes]
PBZ Global…prinos u posljednjih 30 dana -2,76%…prinos posljednjih 365 dana -0,86%
kaj nije bolje onda u čarapi držat ili stavit kuniće na godinu dana u banku za kamatu 6-7%?
pri ‘okinuti’ nisam mislio na njegovo gašenje, nego na pad…
wiking:
”
”
PBZ Global…prinos u posljednjih 30 dana -2,76%…prinos posljednjih 365 dana -0,86%
kaj nije bolje onda u čarapi držat ili stavit kuniće na godinu dana u banku za kamatu 6-7%?
pri ‘okinuti’ nisam mislio na njegovo gašenje, nego na pad…
aaaa to, pa najbolje je kupovat kad je nisko jer kad krene onda se i zakasni sa ulaskom a i manje udjela dobijes.Ko i sa dionicama kupujes kad je nisko a ne na ATH[wink] .Posto svaki mjesec ubacujem ja si smanjujem ulaz i kolko god padao ja sam u prosjeku bolji i kad krene gore i dok dodje do nule ja fino plusu 3-4%.Evo gledaj u minusu 2008. je 13,09% a ja 7,46%.Kad tad ce krenut gore dok dodje do nule kolko ja budem u plusu kad ljudi pocnu ubacivat lovu[wink]
plavi:
”
Svaćime si se počeo služiti ivek, uvid ima samo broker koji je zadao nalog, kao i vlasnik zadanog skrivenog naloga.
”
Pa o tome i govorim! [cool] Ajde opali po asku ako si siguran u to sto govoris! [lol] [lol]
Koliko znam da si ti odavno u cashu… kaj bi ti sad imal prodavat [proud], a kupovinu kod tebe ne moramo niti sanjati jel da [lol].
Ode BLJE u Q…[undecid]
LEDO fondovi spuštaju na prodaji paketićima.
Iskrcvanja na KOEI
aaaa to, pa najbolje je kupovat kad je nisko jer kad krene onda se i zakasni sa ulaskom a i manje udjela dobijes.Ko i sa dionicama kupujes kad je nisko a ne na ATH[wink] .Posto svaki mjesec ubacujem ja si smanjujem ulaz i kolko god padao ja sam u prosjeku bolji i kad krene gore i dok dodje do nule ja fino plusu 3-4%.Evo gledaj u minusu 2008. je 13,09% a ja 7,46%.Kad tad ce krenut gore dok dodje do nule kolko ja budem u plusu kad ljudi pocnu ubacivat lovu[wink]
smanjivanje ulaza je ok…ali tko garantira da neće još niže…a kolko ti to možeš snižavat ulaz sa po 400 kn mjesečno?ak imaš neku veću lovu uloženu,slabo je to snižavanje ulaza…
kolko će po tebi biti potrebno da recimo fond dođe na razinu gdi je bio pred pola godine…
evo, recimo za tvoj PBZ Global…kad će biti ponovno na 190+?
wiking:
”
aaaa to, pa najbolje je kupovat kad je nisko jer kad krene onda se i zakasni sa ulaskom a i manje udjela dobijes.Ko i sa dionicama kupujes kad je nisko a ne na ATH[wink] .Posto svaki mjesec ubacujem ja si smanjujem ulaz i kolko god padao ja sam u prosjeku bolji i kad krene gore i dok dodje do nule ja fino plusu 3-4%.Evo gledaj u minusu 2008. je 13,09% a ja 7,46%.Kad tad ce krenut gore dok dodje do nule kolko ja budem u plusu kad ljudi pocnu ubacivat lovu[wink] odnosno kak on pada ja povecavam sa 400 kn kolicinu udjela i smanjujem prosjek kad sam ulazio na visu razinu tak da jedino ak propadnu propadam i ja
”
smanjivanje ulaza je ok…ali tko garantira da neće još niže…a kolko ti to možeš snižavat ulaz sa po 400 kn mjesečno?ak imaš neku veću lovu uloženu,slabo je to snižavanje ulaza…
kolko će po tebi biti potrebno da recimo fond dođe na razinu gdi je bio pred pola godine…
evo, recimo za tvoj PBZ Global…kad će biti ponovno na 190+?
pa rekoh ti da svaki mjesec ubacujem 400kn od place ko u mirovinski tak da mi svejedno ocel gore ili dolje a snizavat mogu dokle god primam placu[thumbsup]
dobro…a kad očekuješ svoj Global na razini od 190+ kuna?