plavi: ” Ivek jendvatri, stvarno si pretjerao sa ovime ” obojeni “. To nisam očekivao od tebe iskreno. ” Jedna stvar je braniti svoje a druga stvar je cizmom na druge. Uostalom da li je itko od galamdzija koji laprdaju o ZERP-u izracunao neto efekt financijski koliko se gubi ako se ne udje u EU ocekivano. Nije, jer nitko ni nezna sto je to ZERP, misle da je to neka zemlja koja se gubi, koju nam kradu Slovenci.. KOliko ce se pogorsati uvjeti financiranja ako se odgodi ulazak u EU, drzava ide na financiranje vani da obuzda inflaciju, ok. Sta milite koliki je negativan neto efekt zbog skupljeg financiranja drzave ili odustajanja od necega sta nitko nezna sto je. Glavno da se svi busamo u prsa a kada kazu da drzava mora ici sa kuponom od 7% + 0.99 cijenom jer je zbog Zerpa u drustvu Makedonije, Albanije, Srbije, Kosova, to nitko nece gledati. A to cu ja iz svog zdepa placati..
4 godine nije bilo ZERP-a a bila je blokada pregovora, razmisli ti malo o tom!
Reci mi ako je ZERP nevažan zašto tolika strka u oko njega. Zašto je Slovenija blokirala pregovore.
Hrvatska ulaskom u EU samo gubi, .. veliika većina nas je siromašno i nemamo šta tražit još u EU, da samo bogatiji može, ovako čemo samo opet bit radna snaga i nosit ležanjke strancima na plažu.
Ne bih rekao da smo siromašni.
Ako imamo niže plače nismo siromašniji, jer imamo nekretnine i nacionalna bogatstva koje vani nemaju.Koliko Njemaca ili drugih europljana ima nekretninu u vlasništu ?
Hrvatska ulaskom u EU samo gubi, .. veliika većina nas je siromašno i nemamo šta tražit još u EU, da samo bogatiji može, ovako čemo samo opet bit radna snaga i nosit ležanjke strancima na plažu.
šta fali: sunčanje ,more, more su koke,stranci ti daju info šta da kupiš u njihovim državama i tako svu zaradu prebaciš u dionice u EU i popušiš ali si na kraju obojen
Totalno netocno..
Ima jako bogatih i jako siromasnih.
Kao u svakoj drugoj zemlji.
A to da cemo biti radna snaga strancima nije tocno jer nas covjek nece da radi.
Probaj nac postenog varioca, ma bilo koji obrt.
Nitko nece da radi.
Glavno da su kladionice pune i da se ceka u redu za HT.
Neke firme su pocele temeljiti poslovanje na zaradi na burzi, to je ono sto je strasno.
Dajte molim vas…
I jel bilo kakvih izjava u 13.30 po burzi se ne primjeti.
Na Indexovom portalu naslov da se odustaje od Zerpa a da je Friščić pobjegao kroz stražnja vrata!
ivek123:
”
plavi: ” TO da nama ne treba EU je notorna glupost za mene. Pitaj ljude u novim članicama EU što im je donijela, i jesu li možda požalili što su ušli. ” To da nam je EU neophodna je najveca glupost za mene. Sto se tice drugog dijela pokrivam u firmi EM samim time i sve nove clanice EU. Niti u jednoj od njih nisu zadovoljni sa EU. Kazu da ima kozmetickih pomaka ali da to ionako rade firme starih clanica. Sjedaju im na nekretnine koje su za stare clanice jeftine, uvaljuju im robu koju ne mogu prodati kod sebe doma cak su poceli uvaljivati obojene sugradjane (posebno Francuska i Engleska). Daju kolonijalnim gradjanima 30-50k Eur da odu u neku od novih clanica. Meni je najbolje kaj su mi Cesi rekli: “zamjenili smo jedan komunizam drugim”!!![angry] Ja sam 100% protiv EU Uostalom da nije ZERP bilo bi nesto drugo…..
”
Jadno, Ivek, skroz jadno…
Slazem se da nije EU nista posebno, ali da ima indirektnih pomaka ima.
Sami spread an nase obveznice se mora smanjiti, etc, nije velik niti sada ali ima dosta pozitivnih primjera.
EU je neminovnost, izmedju dvije lose stvari puno gore je ostati van EU-a.
poceli uvaljivati obojene sugradjane (posebno Francuska i Engleska
Sramotno je da ovakve stvari izjavljujes.
Znam ja dobro i za probleme Engleza i Francuza i sto znaci mijesanje kultura i kakve to probleme donosi.
Ali ovakve rijeci uoptrebljavati.
Stavljati covjeka koji je nevezano sto je Heroj rata francuski lopov u avatar.
Jako si me razocarao svojim nacionalistickim stavovima.
Jadno, jos jednom..
Jedna stvar je braniti svoju zemlju, svoje proizvode, a druga stvar je nazivati neke ljude obojenima.
Odi u Afriku pa ces vidjeti tko je obojen.
Sramota…
Potpuno se slažem. Ivek ovo ti nije trebalo…
a sto ce nam EU ak budemo bogati,nema ti logike
…sanadr je čitavo vrijeme gradio odstupnicu…pripremao je teren za odjeb zerpa… …u ovim trenucima stavio je ultimatum pred hss i hsls…ili eu ili zerp…ja sam za eu a vi…što mislite da će adlešićka i frišić odgovoriti…dvije marginalne stranke pa da stanu na put europi..hm da…političko samoubojstvo.. ..danas čemo čuti malo pljuvanja po svima ali eto moramo odabrati eu za budućnost a zerp če već doč.i na red–bla, bla..
da oni kazu ZERP na sljedecim izborima bi dobili barem 30% glasova
@Blueman, Plavi
Nemam pojma o cemu vi brijete. Ali kako da ih zovem??? Najbolje mi kada dodjem u London a doceka me tip sa turbanom na glavi i veli: “Welcome to my country”. [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
I onda takvim tipovima uvaljuju lovu da odu zivjeti u neku novu clanicu. Super mi je ta vasa demokracija ali ja bi je zaobisao barem u svom kvartu.
4 godine nije bilo ZERP-a a bila je blokada pregovora, razmisli ti maloo tom!
Reci mi ako je ZERP nevažan zašto tolika strka u oko njega. Zašto je Slovenija blokirala pregovore.
Bravo kolega, to je bit problema/spora s EU. Možda je Šveđanin na jugu Srbije jučer samo malo više pričao. Više nego treba govoriti jedan veleposlanik? Pa istrčao s planom nekih članica EU…
A mi ćemo odmah sutradan po odlasku Olija odmah paničariti i objašnjavat puku što EU očekuje od nas…[bye]
http://www.net.hr/vijesti/page/2008/03/07/0030006.html
da ne bi Česi iz EU nosili ležaljke[lol]
blueman: ” plavi: ” Ivek jendvatri, stvarno si pretjerao sa ovime ” obojeni “. To nisam očekivao od tebe iskreno. ” Jedna stvar je braniti svoje a druga stvar je cizmom na druge. Uostalom da li je itko od galamdzija koji laprdaju o ZERP-u izracunao neto efekt financijski koliko se gubi ako se ne udje u EU ocekivano. Nije, jer nitko ni nezna sto je to ZERP, misle da je to neka zemlja koja se gubi, koju nam kradu Slovenci.. KOliko ce se pogorsati uvjeti financiranja ako se odgodi ulazak u EU, drzava ide na financiranje vani da obuzda inflaciju, ok. Sta milite koliki je negativan neto efekt zbog skupljeg financiranja drzave ili odustajanja od necega sta nitko nezna sto je. Glavno da se svi busamo u prsa a kada kazu da drzava mora ici sa kuponom od 7% + 0.99 cijenom jer je zbog Zerpa u drustvu Makedonije, Albanije, Srbije, Kosova, to nitko nece gledati. A to cu ja iz svog zdepa placati.. ” 4 godine nije bilo ZERP-a a bila je blokada pregovora, razmisli ti malo o tom! Reci mi ako je ZERP nevažan zašto tolika strka u oko njega. Zašto je Slovenija blokirala pregovore.
NIsam rekao da je nevazan nego da je neto efekt puno gori ako se dogodi odgoda.
Cisto financijski..
Pitaj ljude na ulici da li su spremni odustati od EU ako im to znaci direkt lupanje po novcaniku.
To narod nezna jer tamo neka drzava placa, neki tamo financijasi, tko zna od kud to dolazi.
AL da direktno kazes da se lupa po dzepu vidjeli bi onda sta tko misli..