Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I Europa je crvena, da li zbog ZERP-a pitanje je sad?
Ja sam za ZERP pa neka EU indeksi potonu još par postotaka!
Neka se vidi naša snaga.

plavi:

ivek123: ” plavi: ” TO da nama ne treba EU je notorna glupost za mene. Pitaj ljude u novim članicama EU što im je donijela, i jesu li možda požalili što su ušli. ” To da nam je EU neophodna je najveca glupost za mene. Sto se tice drugog dijela pokrivam u firmi EM samim time i sve nove clanice EU. Niti u jednoj od njih nisu zadovoljni sa EU. Kazu da ima kozmetickih pomaka ali da to ionako rade firme starih clanica. Sjedaju im na nekretnine koje su za stare clanice jeftine, uvaljuju im robu koju ne mogu prodati kod sebe doma cak su poceli uvaljivati obojene sugradjane (posebno Francuska i Engleska). Daju kolonijalnim gradjanima 30-50k Eur da odu u neku od novih clanica. Meni je najbolje kaj su mi Cesi rekli: “zamjenili smo jedan komunizam drugim”!!![angry] Ja sam 100% protiv EU ” Ne znam baš…ima li i jedna ozbiljna politička opcija ili bilo koja parlamentalna opcija u tim zemljama koja je protiv EU? Koliko su ljudima porasle plače, BDP tih zemalja se približava starim članicama EU, neke su već i stigli i prestigli kao npr. Portugal ili Grčku.

šta je EU donijela Sloveniji npr. Kad kupe robu u recimo Italiji namjenjenu daljnjoj prodaji PDV plate u trenutku kad tu robu prodaju, a ne kad ju kupe. Mi kad tu robu kupimo odmah moramo platiti PDV bez obzira da li smo robu ikad prodali. Koliko je to bolje za razvoj Slovenskih od Hrvatskih firmi ? Dalje, kad Slovenac utovari robu u svoj kamion vozi ju kud hoće u EU bez carine, kontrole i čekanja. Tko je jednom išao od ZG do Ljublane mogao je vidjeti šlepere koji voze puni Renaultovih auta dalje u evropu. Odite vidjeti na Breganu kolone kamiona koji satima čekaju ulaz ili izlaz iz Hrvatske u EU. Koliko se tu novca gubi i vremena.
Irci i Španjolci bili su siromasi dok nisu ušli u EU, a danas su među najbogatijima. EU će dodatno ojačati Hrvatsku i biti će svima bolje. Naravno tu mislim na one koji imaju znanje i žele raditi.

nisam baš toliko siguran.jratkoročno 5-7 godina sigurno pad standarda,dugoročno neznam dali bude unija uopće postojala

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Ivek jendvatri, stvarno si pretjerao sa ovime ” obojeni “.
To nisam očekivao od tebe iskreno.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

da bar dobije crnca za zeta[lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Ivek jendvatri, stvarno si pretjerao sa ovime ” obojeni “. To nisam očekivao od tebe iskreno.

obrana iveka: a kako ih je trebao nazvati?
amerikanci kazu : colored i to im nije uvreda…

Ovo je rješenje idealno za nas…..

Europska unija zatražila je od Islanda, Lihtenštajna i Norveške da daju veća financijska sredstva ako žele poslovati u dvije nove članice Unije Rumunjskoj i Bugarskoj, pri čemu bi najveći doprinos trebala bi dati naftom bogata Norveška. Ove tri zemlje nisu članice Europske unije, ali su članice Europskog ekonomskog prostora (EEA) te godišnje plaćaju određene doprinose Uniji kako bi imale pristup jedinstvenom tržištu EU-a, odnosno kako bi mogle prodavati svoje proizvode i usluge u zemljama članicama.

plavi: ” Ivek jendvatri, stvarno si pretjerao sa ovime ” obojeni “. To nisam očekivao od tebe iskreno. ” da bar dobije crnca za zeta[lol]

losije od toga bi bilo da dobije crnog sina….
uhhh- crni humor… [lol]

Astralis:

drhtava_r.:

luki007:

Kako je Slovenija priznala Kosovo prije nas, ko da je Srbija izvršila agresiju na Sloveniju a ne na Hrvatsku ! ”

Izvrsila je i na njih i na nas. S tim da su Slovenci zaboravili preko cijih odasiljaca su se oglasavali na TV i sl, kad im je sve bilo u banani radi rata. Doduse je trajalo kratko, ali mi smo im prvi uskocili. I da im je trebalo godinama pomagat, pomagali bi im.
Svi su sve pozaboravljali naglo.
Sto se tice trofaznih, ja bi ih danas priznao i nek mi cijeli portfelj jos zaroni, evo i ZERP bi pocrtao flourescentnim flomicem pred europskim izvjestiteljima danas, umjesto da ga ukinem. I ulozio u ratne brodove i podmornice. Pa nek mi i tu jos zaroni porftfelj, ali kad u 8. mj odem na najljepse more na svijetu i izvalim se na plazu, barem cu znat zasto sam bio spreman platit tu cijenu.
Neke stvari nemaju cijenu !
Amen [cool]

Poštujem tvoje mišljenje i sve 5, ali sorry moram ovo reći – nedao Bog da ovako razmišlja većina ljudi jer na takav način nikad mi nećemo ići naprijed [bye].

a di je to naprid? meni je ostat di jesan ic naprid. tudje necemo svoje ne damo.

Nadam se da se šališ… pa ostajanje tamo gdje jesi je nazadovanje u vremenu [rolleyes]. Kakve veze ima to tuđe neću, svoje ne dam s ovim [rolleyes]? Ako želimo napredovat moramo se maksimalno prilagodit svjetskim trendovima i ovakve rasprave EU ili ne EU stvarno ne bi smjele nikako uopće dolaziti u pitanje… ovako mislim da od vas koji ste toliko žustro protiv EU (pritom ne mislim samo na forumše nego općenito na ljude u našem društvu) postoje 2 skupine ljudi – ona veća koja je nedovoljno informirana o EU i svemu što ona znači za malu ekonomiju kao što je Hrvatska, i s druge strane ona manja skupina koja je upoznata sa svime time, ali su protiv napretka iz vlastitih interesa (moram priznat da me ova druga skupina puno više brine… [angry])

You either do it right or you get eliminated!

evo bisera na DKVS…zadnja 152…
daj molim te…
ADPL, THNK, DLKV, ZTNJ…
ne miriši ovo na dobro…

nema više po toj cijeni[proud]skida se kolega…čudno je to, ultrapodcijenjena dionica….ralna cijena min.400 kn..ima i još jednu novost oko dkvs ali o tome kasnije na temi dkvs[thumbsup]

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Sta je tu lose , pa u zargonu oni sami sebe nazivaju obojeni , pa bili crni ili zuti .
Uh jeste postali osjetljivi .

najvrednije stvari u životu su besplatne

plavi:

da bar dobije crnca za zeta[lol]

Da.[lol]
Pa meni su se oduvije sviđale pripadnice tamnije rase , pa šta nije , ruku na srce treba biti pošten i priznati.
A i glazba koju proizvode je vrhunska , barem po mom ukusu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ivek jendvatri, stvarno si pretjerao sa ovime ” obojeni “. To nisam očekivao od tebe iskreno.

Jedna stvar je braniti svoje a druga stvar je cizmom na druge.
Uostalom da li je itko od galamdzija koji laprdaju o ZERP-u izracunao neto efekt financijski koliko se gubi ako se ne udje u EU ocekivano.
Nije, jer nitko ni nezna sto je to ZERP, misle da je to neka zemlja koja se gubi, koju nam kradu Slovenci..

KOliko ce se pogorsati uvjeti financiranja ako se odgodi ulazak u EU, drzava ide na financiranje vani da obuzda inflaciju, ok. Sta milite koliki je negativan neto efekt zbog skupljeg financiranja drzave ili odustajanja od necega sta nitko nezna sto je.

Glavno da se svi busamo u prsa a kada kazu da drzava mora ici sa kuponom od 7% + 0.99 cijenom jer je zbog Zerpa u drustvu Makedonije, Albanije, Srbije, Kosova, to nitko nece gledati.
A to cu ja iz svog zdepa placati..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close