Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo i Beograd u plusu. Kako će to nama pomoći?[cool]

Što se mene tiče ako je ukidanje zerp-a uvjet da ova naša jadna i napačena Hrvatska uđe u EU, ONDA JA NISAM ZA EU, pa neka onda taj EU ucjenjuje svoju mamicu ! A Srbima kao i Tadiću bi poručio isto nek si lijepo hebu mater, tj. nije mi uopće jasno Kako je Slovenija priznala Kosovo prije nas, ko da je Srbija izvršila agresiju na Sloveniju a ne na Hrvatsku ! S ovim i ovakvom političkom bagrom koja nas vodi uopće me ne iznenađuje što nas je Europa već svrstala u Zapadni balkan !

naši kao da su zaboravili kako je nama bilo ’90…i kako smo s nestrpljenjem čekali priznanja…
a mi sad kalkuliramo…da ne bi narušli svoje odnose sa Srbima…koja pederska politika…fuj…

EU nas treba više nego mi njih, nemamo mi šta tolerirat njihove ucjene, more je naše i tu lovimo mi i točka. Treba se više orjentirat na ex JU i trgovat sa njima, tako bi popravili izvoz i smanjli uvoz, ribu uvijek možeš prodat, turizam je odličan, evropejci se vole kupat kod nas i treba to naplatit, a to da ću ja jest samo njihov eurokrem i još ić u njihove hotele na našem moru malo sutra ….. nema popuštanja, .. ulažite u naše , sve će se to vratit, … stranci imaju toliko para da mogu kupit sve što mi imamo, ali neka oni te pare potroše na smještaj i klopu a ne obrnuto. Nema prodaje, mi moramo razmišljat da ulažemo i živimo od rente a ne prodat uletit u Euroline po E klasu nabit sunčane naoćale i tražit mjesto ispred bosanca,

i ovo je off topic ali da tako razmišljemo nebi se sad iskrcavali

Cookie Monster

tigrus: ” ja sam sastavio portfelj od HT, ERNT,IGH , VERN i Atgr… ” HT, DKVS, FNVC, AGMM, FRNK, VIRO… Ima jedan kolega na forumu u potpisu…”Vjeruj u fundamente…” il je meni vjera slaba ili mi koji vjerujemo u fundamente pušimo lovu na burzi….

Ako si 30% u minusu, pa nemoj sada prodavati. To je jednako samoubojstvu.[yawn]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

U minusu smo toćno kao i DAX i FTSE! Ajmo manageri pazite da ne pobjegne koji postotak.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

naši kao da su zaboravili kako je nama bilo ’90…i kako smo s nestrpljenjem čekali priznanja… a mi sad kalkuliramo…da ne bi narušli svoje odnose sa Srbima…koja pederska politika…fuj…

Malo si fulao, nisu naši ništa zaboravili, dapače sjećaju se milijarde kuna koje su uložili u Srbiji, možda tu leži zec.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

tony:

Kako stvari stoje možemo ukinuti i državu, ionako nema prepoznatljive osobine države (nema definiranih granica, vojske, interesa…). Danas odustati od ZERP-a, jučer smo isporučili generale, odrekli se svega i svačega… Zar mislite da će tu stati zahtjevi (vjekovima kolonizatorskih zemalja) Europske unije? – Nipošto! Prekjučer ste mogli vidjeti gotovu kartu “Zapadnog balkana”… Onaj tko drži do sebe i želi nešto napraviti, mora znati što želi i ići za tim pod bilo koju cijenu. “Skidanje gaća” i sl. varijante vode samo još dublje u sluganstvo… Sorry, za “off topic”… Ipak ovo sve jako utječe na burzovna kretanja i trgovanja.

potpisujem…
još malo pa ćemo izgubiti svoj identitet…samo da se uguzimo ovima sa zapada…
a osim toga…ovi iz EU najvaljuju…
‘Hrvatska i Srbija ulaze zajedno u EU’

Švedski veleposlanik u Beogradu Krister Bringeus izjavio je da će Srbija zajedno s Hrvatskom ući u Europsku uniju najvjerojatnije između 2012. i 2015. godine.

Ja se ne bih složio.
EU je stvar kompromisa, i svaka država koja je ušla u EU morala je napraviti kompromise.
Ne znam čega smo se mi to odrekli, kako god nekom to zvučalo, ostaje činjenica da smo imali rat okupiranu zemlju i preko 10 % stanovništva srpske nacionalnosti na okupiranim područjima, koji su bili potencijalni problem ove države. Dogodio se Bljesak i Oluja, činjenica je da unatoč pozivima , skoro kompletno strpsko stanovništvo je izbjeglo, a nitko danas ne vrši bog zna kakav pritisak na nas o tome. Činjenica je da su stotine tisuća ljudi tamo izbjegle, istina svojom voljom, ali nisam baš pristalica teorija zavjere, kako nas se hoče ucjenjivati i sl. Zamislite da imamo pritisak o povratku , sjetimo se samo Kosova. Istina je da je Kosovo bila AP bivže Jugoslavije , a Hrvatska bila jedinstvena, međutim isto je bilo i sa Bosnom, pa pogledajmo kakvo je sada stanje.
Osobno mi se čini da trebamo popustiti oko ZERP-a , ako ne može biti dogovora sa Italijom oko tehničke vlade treba napraviti kompromis i popustiti, ne bi smjeli riskirati da ulazimo u EU 2011. ili kasnije, Hrvatska ionako ulazi u EU pa je i ova primjena ZERP-a na članice EU ionako privremena do ulaska u EU. Da ne govorimo o tehničkoj provedbi svega. Nama kao investitorima to bi trebao biti interes, mislim da odgoda ZERP-a ne ugrožava vitalne nacionalne interese, uostalom popuštanjem oko ZERP-a možemo tražiti ustupanja u nekim drugim stvarima , pitanje granica ili sl. Uostalom kako sada stvari stoje ispada da jedini koji se slijepo drže ZERP-a i nisu za nikakve kompromise jesu HSS i HSP, koliko je to ukupno 9 zastupnika?
Pamet u glavu treba uvijek znati koji je prioritet kako osobni , tako i nacionalni.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

S ovom i ovakvom političkom bagrom koja nas vodi uopće me ne iznenađuje što nas je Europa već svrstala u Zapadni balkan !

svrstala se hrvatska tamo sama, zanimljivo je kako ima probleme sa svim susjedima i sa eu i svima se nešto inati samo se sa tamo nekom jadnom srbijom sve radi u rukavicama i nema se muda priznati kosovo. ali se zato ima muda zahebavati sve druge i cijelo hrvatsko gospodarstvo zato što se tako hoće nekom friščiću.

s druge strane, na kraju će se zbilja ostvariti to da će čačić spašavati stvar i da ćemo imati koaliciju HDZ-HNS. a to bi mogao biti veliki poticaj za burzu i općenito za hrvatsku.

Što se mene tiče ako je ukidanje zerp-a uvjet da ova naša jadna i napačena Hrvatska uđe u EU, ONDA JA NISAM ZA EU, pa neka onda taj EU ucjenjuje svoju mamicu ! A Srbima kao i Tadiću bi poručio isto nek si lijepo hebu mater, tj. nije mi uopće jasno Kako je Slovenija priznala Kosovo prije nas, ko da je Srbija izvršila agresiju na Sloveniju a ne na Hrvatsku ! S ovom i ovakvom političkom bagrom koja nas vodi uopće me ne iznenađuje što nas je Europa već svrstala u Zapadni balkan !

čitavu povijest ta evropa nikad nije došla u pomoć Hrvatskoj, a mi non stop se njima uvlačimo, … bolji su narodi bivše Juge nego takozvana gospoda iz EU. Ljudi moji odite u Albaniju prođeš kroz selo ljudi srdačni oš jest oš pit, a u Evropi da crkavaš na cesti samo bi te u jarak gurnuo …. Imamo previše sirotinje za tu Evropu, … nismo mi još za to. Bio sam u Bugarskoj nedavno, od kada su ušli u EU roblje su postali, i nikad više povratka

Cookie Monster

Nema potrebe praviti frku.EU nam treba kao i mi njima. A Zerp je jedna politička glupost.Bez njega se može i biti ce nam tak isto kad budemo u EU. A o Kosovu mislim da nasa država dobro postupa.Pa njih nije ni Madarska….priznali: Ćemu bi mi trebali žuriti?Treba se dogovoriti okoZerpa jer to nama svima uzima novac iz ruke.Umjesto da ga dobijamo.

EU nas treba više nego mi njih, nemamo mi šta tolerirat njihove ucjene, more je naše i tu lovimo mi i točka.

ma sve je to načelno točno, ali neš ti šta mi izlovimo, relane računice sa Zerp-om za nas nema, nego nekakvo principijelno pitanje, a kad bi trebalo principijelno nešto odraditi onda nas ne hebu principi, ma gluposti, ionako ćemo na kraju pristati na sve, samo troše vrijeme i novac

ZERP ne ugrožava nikakve EU interese, te nebi smio biti sredstvo pritiska na Hrvatsku!
Također Hrvatska ne bi smjela popustiti pritiscima.

New Report

Close