Da li mi netko može objasniti zašto je toliko velika veza recesije u amera i nas. Ne izvozimo tamo ništa ili vrlo malo, zapravo zanemarivo. NJih je pogodila kriza hipotekarnih kredita, njihov problem. Oni ionako priznaju samo jednog Boga a taj je kod njih novac. Nisu plaćali rate kredita i neka ispaštaju, trošili su na gluposti, na njihove izmišljene potrošačke praznike, sada neka plaćaju.
Naš čovjek prvo odvoji novce za ratu kredita i onda ide dalje pa makar i gladovao. Zato bankari vole raditi sa nama. Naše banke su sve u velikim pozitivama, naše telekomunikacije rade odlično ( za razliku od razvijenih zemalja ).
Jasno mi je da stranci sada povlače lovu od nas (zaradili su dobro) i krpaju rupe kod sebe. Ali naše firme nisu propale, većina dobro radi, ide dalje, ulaže u razvoj, šire se. OK bile su mnoge i prenapuhane, to su već platile i kaj sad dalje?
Dakle molim odgovor na prvu rečenicu.[huh]
anketa pobjednica dana INDG-R-A
najkvalitetnija dionica u hrvata, zna Galinec
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=534b8056-3121-4250-b198-6403a3730953
bojim se da bi u ovom trenutku većina nas da može izvukla pare s pozitivnom nulom…i oročili u banci na kojih pola godine…pa onda vidjeli kud ćemo i šta ćemo…
u minusu sam s dionicama u minusu sam s fondovima…trebat će 6-12 mjeseci da se to oporavi i dođe na neke razine na kojima je bilo dok sam kupovao…
ma dajte… kaj se uzbudujete toliko?
ima oko 10 milina prometa i malo padnu cijene i odmah su svi koma…
pa jel bitno kaj se dogadja?
pa nije, tak i tak ti se ne isplati trejdati uopce jer su premale oscilacije u cijeni…
npr. da bi se isplatilo trgovati HTom razlika ulaza i izlaza bi trebala biti barem 10 kn.
ulaz: provizija 3 kn po dionici
izlaz: provizija 3 kn po dionici
zarada: 2kn po dionici
to je 8 kn. da bi zaradio 2 soma kuna moras prodati 1000 dionica.(2×1000=2000kn)
to je oko 340000kn ili oko 50000eura…
kaj se isplati ista raditi uopce?
kupite ht i opustite se…
ja nisam nista ni kupio ni prodao vec 2 mjeseca…
ok, kupio bi da imam casha, ali nemam [wink]
Još malo i biti ćemo vodeći po dnevnom minusu u Europi. Svaka nam čast.[angry]
bojim se da bi u ovom trenutku većina nas da može izvukla pare s pozitivnom nulom…i oročili u banci na kojih pola godine…pa onda vidjeli kud ćemo i šta ćemo… u minusu sam s dionicama u minusu sam s fondovima…trebat će 6-12 mjeseci da se to oporavi i dođe na neke razine na kojima je bilo dok sam kupovao…
neces vjerovati ali ja sam u plusu… HT me iscupao…
i to bez dividende.
ljudi su isprepadani pa i na najmanji mig prodaju u bescjenje.
ali svemu dođe kraj pa će jednom i ovakvom trendu jer ne može beskonaćno dolje.
samo se pitam kada.
Mislim da upravo imamo dnevni odbijanac i da se penjemo opet preko 4200[thumbsup]
Nema više rušenja pomoću mirovinaca, nema izlaženja ljudi i z fondova, nema više loših vijesti… Ovo je kratkotrajno vraćanje, kao i onaj rast prekjučer od +1,15%. Čekanje je očito.
Sta kazes kolega, gotovo mukama.Sad mogu mirno sjediti i gledati kako moj minus od 4500 kn po jednoj dionici treba da se vaca prema nuli odnosno plusu od 30%.
neces vjerovati ali ja sam u plusu… HT me iscupao… i to bez dividende.
imam i ja HT-a…nekoliko paketa što sam kupio na IPO…ali sam dokupljivao u nekoliko navrata…ove s IPO-a ni ne računam….ove što sam dokupio na burzi…prosjek mi je 360 kuna…s njima sam u minusu…bit će lijepa dividenda….i HT me najmanje brine…s njim i jesam u plusu…
al druge dionice, a i fondovi….koma…i zato kažem…ne gine mi 6-12 mjeseci čučanja u dionicama…dok se ne oporavi…evenutalno neki dokup ako se namakne neki cash…
Kaj vi brijete ? Opet mali izlaze, npr na PODR -11565 komada !
Danas padamo zbog olija kahna i zbog cijelog svijeta koji pada. Kaj bi mi trebali danas rasti?
Padamo na malom prometu, fondovi skrštenih ruku osim na par dionica i to je to
Ako se dramatično poveća pad sa velikim prometom, onda je gadno
Do tad strpljenja malo, ne treba pratit svaku transakciju