blueman:
”
To te ja pitam.
Veliki magovi fond manageri gledaju precijenjenost putem P/E.
Evo, babu sam naucio da je P/E od 10 ok a od 30 je smece.
Javila se na oglas u AZ pa ceka da je pozovu…
”
Da li ti ustvari kužiš kako je ova burza ustvari jednostavno ( po štreberrčekima u AZ fondu )
TRebaš samo znati usporediti dvije brojke koja je manja , a koja je veća.
Ako je P/E 15 , kupovati , ako je 100 prodavati. Može li jednostavnije ?? Ne može.
Bravo dečki.
Svaka čast… samo ne znam kaj su onda radili s ingrom na P/E 60 [lol] [lol] [lol]
Bio u dućanu neki dan, uzmem mlijeko, 2 kruha, dođem na blagajnu, kad mi žena naplati 7 komada kruha. Pitam ja što je bilo, kaže ona – gospodine, kupili ste 5 skrivenih hljebova
Pa kak? To je kao da si došao kupit zadnje dvije kutije cigareta po nižoj cijeni, kupiš a ona raspakira novu šteku.
Ne tjera te da kupuješ više nego što si htio.
CROBEX već u + 0,25 % [thumbsup] Makar i svaki dan po malo ali bitno je da tržište raste.[thumbsup][rolleyes]
A fondovi iz dana u dan padaju [lol] [lol] [lol].
@vlad, krpa, mrzidur, VonBraun, etc, http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=39051 http://www.vecernji.hr/home/manager/3026791/index.do;jsessionid=22EFED72635F1D222F426DC6C847F767.1 [bye][bye][bye][bye][bye]
samo vi slusajte savjete i procjene mirovinskih fondova namjerno izazivaju paniku,pa i meni su sve dionice precjenjene kad ih kupujem.kad prodajem to je vec druga prica onda su mi podcjenjene.uostalom na kojoj to burzi dionica nisu precjenjene.cjena trgovanja je druga prica.
Jel se Hanfa očitala u svezi tih skrivenih naloga, pa to je čista prevara! Ako nije, kad misle ? Pa teoretski, svaki nalog može biti skriven i kako onda trgovati ???????? Pa to otvara vrata nevjerojatnim muljažama……….
Upravu si za muljažu ali ta muljaža nije napravita za mene i tebe i nama sličnim zato se niko i ne očitava ka to njima odgovara koji to dogovore ja ka sam pitao mog brokera da mi kupi na taj način ISPRDIOME eto to je ta razlika zato se nema kome žalit sve je to isto BANDA
budd: ” Bio u dućanu neki dan, uzmem mlijeko, 2 kruha, dođem na blagajnu, kad mi žena naplati 7 komada kruha. Pitam ja što je bilo, kaže ona – gospodine, kupili ste 5 skrivenih hljebova ” i račun iznosio 50 kuna i ti joj daš 10 kuna? a ona kaže “A ostatak?” A ti kažeš: “Gospođo, dao sam vam skrivenih 40 kuna” [lol]
[thumbsup]
@ budd
ma znaš da sam bio samo ironičan
sad idem na benzinsku, natočit ću do vrha i dat samo 10 %, možda je to sad IN
evo , ne mogu vjerovati, netko kupio jdkm. i to da se dogodi nakon ne znam koliko vremena [cool]
Pa kak? To je kao da si došao kupit zadnje dvije kutije cigareta po nižoj cijeni, kupiš a ona raspakira novu šteku.
pa je, al ne kupuješ dionice zato da bi ih popušio nego uvalio skuplje nekom drugom.
a tetka uvali još s novim paketom i viče: ajmo, ima za sve! [lol]
budd:
”
Bio u dućanu neki dan, uzmem mlijeko, 2 kruha, dođem na blagajnu, kad mi žena naplati 7 komada kruha. Pitam ja što je bilo, kaže ona – gospodine, kupili ste 5 skrivenih hljebova
”
Znam, bila je šala (usporedba ne stoji). Svejedno, ne sviđa mi se ideja skrivenih naloga kao takva
Suzdržanost, slaba kupnja te veći promet na HT-u obilježava današnje trgovanje..
Po meni je ova kriza pri kraju i očekivam da se lagano oporavaljamo te da neke firme koje pokažu dobre rezultate i tržište vrednuje..
Na HT-u je fina dividenda u pitanju i očekujem kroz ovih 40-etak dana blago povećanje cijene i veće promete..
Opet ću naglasit da slabo tržište reagira na dobre vijesti dok na loše odmah padne… [pray]
Spremite se ,lagano počinje Rally vožnja…..[shocked]
Kako misliš?