Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ima li netko da je jutros nazvao Hanfu i pitao vezano za izjave doticnoga ?

Pitanje: Kada možemo očekivati pad cijena na tržištu nekretnina? Pad cijena dionica se može drukati, ali nekretnina ne, ne. Zna li tko? Drže cijenu, nedaju…nema šanse.

Uskoro. Na vrhu su cijene dionica.
Ako je prosječna cijena stanova u ZG jednaka 2250 EUra, to je jednako ludilu.
Ako se ne varam, samo prije mjesec-dva je bila 2050 eura, sto znači porast od 10%.
Uskoro se udara po bidu, što se tiče stanova.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Pitanje: Kada možemo očekivati pad cijena na tržištu nekretnina? Pad cijena dionica se može drukati, ali nekretnina ne, ne. Zna li tko? Drže cijenu, nedaju…nema šanse.

i nekretnine su podlozene utjecaju odnosa ponuda/potraznja…
odi na crozilla.hr i vidjeti ces da su cijene pale..
u centru imas stanove vec po 1800 eura.
to prije tri mjeseca je bilo 2200…
znam to jer pratim to trziste…

plus,primjer : frendica mi prodaje stan i vec joj se 2 tjedna nitko nije javio za oglas…
to nesto govori…

Pitanje:

Kada možemo očekivati pad cijena na tržištu nekretnina?

Pad cijena dionica se može drukati, ali nekretnina ne, ne. Zna li tko? Drže cijenu, nedaju…nema šanse.

Teško u bližoj budučnosti, eventualno usporen rast što je trenutno.
Ja sam kupio veću nekretninu u ZG prošle godine, već sada je cijena kojih 300 EUR veća od one koju sam platio. Kakav pad kaj Ti je, pogledaj cijene u Ljubljani pa usporedi sa ZG, a kolko će tek porast kad uđemo u EU?Ono što bi se trebalo po meni desiti je pad starijih stanova a porast cijene novijih / kvalitetnije gradnje , jer cijene su preblizu to je činjenica.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ima li netko da je jutros nazvao Hanfu i pitao vezano za izjave doticnoga ?

Ja zvao,
nema Ozane Basic (glasnogovornica). Bit ce u uredu poslije 13 h.
Direktni broj : 01/ 6173 424

AZ? Hvala, ne.

Ja sam kupio veću nekretninu u ZG prošle godine, već sada je cijena kojih 300 EUR veća od one koju sam platio. Kakav pad kaj Ti je, pogledaj cijene u Ljubljani pa usporedi sa ZG, a kolko će tek porast kad uđemo u EU?Ono što bi se trebalo po meni desiti je pad starijih stanova a porast cijene novijih / kvalitetnije gradnje , jer cijene su preblizu to je činjenica.

Ok, recimo da si u pravu, ali ako su cijene dionica bile precijenjene kako su stručnjaci upozoravali i na precijenjenost nekretnina, zbog čega onda cijene dionica padaju, a nekretnina ne.

Da li bi bilo dobro da mirovinski fondovi uđu na tržište nekretnina i onda i tu sruše cijenu.[lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pa kaj se to sve u Evropi opet crveni ili ne vidim dobro?
Kakav dobar početak trgovanja u Evropi a kod nas opet nis.

NHF, ali probaj ga sad prodat za tih 300 eura više, pa javi da li si uspio. A cijene koje vidiš u oglasima, ili pošto ljudi kažu da su prodali, believe u me, nema veze s pameću…

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Pa kaj se to sve u Evropi opet crveni ili ne vidim dobro? Kakav dobar početak trgovanja u Evropi a kod nas opet nis.

Nije crveno

Vaš link

Kupnja – TISK-R-A
100 1.266,00
36 1.265,06
4 1.265,03
3 1.265,01
12 1.265,00

Prodaja – TISK-R-A
10 1.277,99
100 1.278,00
30 1.280,00
5 1.283,00
86 1.283,99

Obostrana borba.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

plavi:

Ok, recimo da si u pravu, ali ako su cijene dionica bile precijenjene kako su stručnjaci upozoravali i na precijenjenost nekretnina, zbog čega onda cijene dionica padaju, a nekretnina ne.

Da li bi bilo dobro da mirovinski fondovi uđu na tržište nekretnina i onda i tu sruše cijenu.[lol]

Po meni bilo bi dobro da Novoselac iz AZ fonda, , (ne)naučeni stručnjak baci koju komparaciju sa istočnoeuropskim tržištem.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Očekuju se blage oscilacije Crobexa

Na Zagrebačkoj burzi i danas se očekuju blage oscilacije Crobex indeksa, dok investitori osluškuju makroekonomska zbivanja u svijetu, političku situaciju u regiji te čekaju nova financijska izvješća kompanija za prošlu godinu

Od 12 analitičara brokerskih tvrtki obuhvaćenih Hininom anketom, njih sedam očekuje stagnaciju Crobexa, a ostali njegov porast.Crobex je jučer zaključio trgovanje na 4.218 bodova, 0,5 posto više nego prethodnoga dana.
Vaš link

Crobex trenutno +0,20%
[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Po meni bilo bi dobro da Novoselac iz AZ fonda, , (ne)naučeni stručnjak baci koju komparaciju sa istočnoeuropskim tržištem.

Evo seebiz je malo bacio

STANOGRADNJA
Kvadrat u centru Beograda već 4 hiljade evra

BEOGRAD – U Novom Sadu se kvadrat stana bliži iznosu od 2.000 evra. Iako je bilo procena da će se cene stanova stabilizovati zbog pristojne ponude, ipak se čini da do toga neće doći.

Vaš link

Pazi 4000 eura? A gdje su od EU uz sve političke prilike….

Po meni ovo sve dokazuje kako se netko dobro bogati, a ratnu retoriku koristi za udaljavanje svih protivnika.

New Report

Close