http://www.vecernji.hr/home/manager/3026791/index.do;jsessionid=22EFED72635F1D222F426DC6C847F767.1 [thumbsup]
[/quote]
nastavno na izjave nekih utjecajnih menagera
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/mirovinski/doko-crobex-po-p_e-omjeru-precijenjen-30-50%25,10007.html
pozvah 01 4699 600 da priupitam novoselca za komentar izjave pa vele da im glasnogovornica nije dostupna jos pol sata.
U tom segmentu AZ fond će dati prednost dionicama kompanija u Poljskoj, Češkoj i manjim dijelom Mađarskoj pa veli
Taj je mirovinski fond oko bacio na dionice triju sektora: poljoprivredno-prehrambenog, telekomunikacijskog i naftnog.
A mi se brinemo tko ce otkupit dionice HT-a od branitelja, svaka cast
između 2108,92 i 2952,49(30-50%od jučerašnjeg)D.Matovilac [/b] ne. između 2811,89 i 3244,49. [tongue]
[/quote]daj mi objasni svoj post
Ivek, kaj ne vidiš da taj isti menagerčić sada priča jedno, prije dva mjeseca radi drugo, prije četiri mjeseca kupuje po najvišim cijenama od svog šefa (vrlo vjerojatno). On ima prostor u medijima gdje može reći što mu odgovara. Ovdje se ne radi o tebi ili meni, ovdje se jednostavno radi da tip radi sa novcima koji mu nisu dobrovoljno dati i boli ga briga za tebe i mene. On ima sve insajd informacije koje ja kao obični ulagač nemam i još to sve brlja po novinama. Pogledaj oko sebe što mediji čine i kakvu moć imaju. Volio bih da i dalje konstruktivno nastaviš kao i do sada a ne da podržavaš likove poput dotičnog Dinka.
Moram se sloziti sa navedenim. Ali, nije li burza upravo najboje mjesto koje sluzi kao “ves masina”. Kada sam prije par mjeseci govorio o tome kako je cudno da se uprava ingre, lukovic, robic i ostali poceli iskrcavati onda su me uglavnom ispljuvali. Ovdje veliki odredjuju pravila igre a nase je da ih prokuzimo i pratimo. Drugu opciju bas i ne vidim.
Moram se sloziti sa navedenim. Ali, nije li burza upravo najboje mjesto koje sluzi kao “ves masina”. Kada sam prije par mjeseci govorio o tome kako je cudno da se uprava ingre, lukovic, robic i ostali poceli iskrcavati onda su me uglavnom ispljuvali. Ovdje veliki odredjuju pravila igre a nase je da ih prokuzimo i pratimo. Drugu opciju bas i ne vidim.
Vidim da su se iskrcali. Sad bi mogli gore.
Uostalom otkud ti ta informacija. Opet špekulacije i dezinformacije?
EUROPA u zelenom….[thumbsup]
Foto5:
” Ivek, kaj ne vidiš da taj isti menagerčić sada priča jedno, prije dva mjeseca radi drugo, prije četiri mjeseca kupuje po najvišim cijenama od svog šefa (vrlo vjerojatno). On ima prostor u medijima gdje može reći što mu odgovara. Ovdje se ne radi o tebi ili meni, ovdje se jednostavno radi da tip radi sa novcima koji mu nisu dobrovoljno dati i boli ga briga za tebe i mene. On ima sve insajd informacije koje ja kao obični ulagač nemam i još to sve brlja po novinama. Pogledaj oko sebe što mediji čine i kakvu moć imaju. Volio bih da i dalje konstruktivno nastaviš kao i do sada a ne da podržavaš likove poput dotičnog Dinka.
”
treba biti ergodičan, tj. što bolje se prilagoditi situaciji.
ok, u pravu ste kolega ali zasto ste nam onda uvaljivali spiku o Slovencima?
Nisam Slovenac ali su mi Slovenke ostale u lijepoj uspomeni.[wink]
između 2108,92 i 2952,49(30-50%od jučerašnjeg)D.Matovilac [/b] ne. između 2811,89 i 3244,49. [tongue]
[/quote]
ako je grobi precijenjen 30-50 %, onda jučerašnju zaključnu vrijednost grobija moraš dijeliti s 1,3 i 1,5.
tako dobiješ osnovice koje množenjem s 1,3 i 1,5 dovode do 4217,84.
SAD: Hrvatska ispunjava kriterije za NATO
Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a sastat će se u četvrtak u Bruxellesu kako bi, između ostaloga, razgovarali o proširenju Saveza o čemu će odluka biti donesena početkom sljedećeg mjeseca na summitu u Bukureštu.
Tri zemlje članice Jadransko-američke povelje Hrvatska, Makedonija i Albanija očekuju pozivnicu za članstvo na summitu čelnika 26 zemalja članica NATO-a početkom travnja u Bukureštu. Prema ocjeni Pentagona iznesenoj prošlog mjeseca za vrijeme godišnjeg ministarskog sastanka Jadransko-američke povelje u Washingtonu, sve tri zemlje ispunjavaju kriterije za članstvo.
“SAD smatra da sve tri zemlje ispunjavaju kriterije i vjeruju da će sve tri biti pozvane u NATO”, izjavio je 20. veljače u Washingtonu dužnosnik američkog ministarstva obrane, dodajući kako Washington ima samo jedan od 26 glasova članica NATO-a.
Prema diplomatskim izvorima, Hrvatska je gotovo sigurna da će dobiti pozivnicu, dok Makedonija i Albanija nisu toliko sigurne. Grčka prijeti da će blokirati upućivanje pozivnice Makedoniji zbog spora oko imena te zemlje. Ako se do summita ne nađe rješenje za grčko-makedonski spor i ako Atena ostane pri svojim prijetnjama, postoji mogućnost da se u tom slučaju odgodi upućivanje pozivnice i Albaniji, kako Makedonija ne bi ostala sama, ali o tome još nema suglasnosti među zemljama članicama.
Prema zadnjim rezultatima istraživanja potpore članstvu u NATO-u, 54,2 posto ispitanika je za ulazak u Savez, što je najviša potpora prijamu Hrvatske u NATO od kada se provodi ispitavanje na tu temu. Rezultati istraživanja agencije Promocije plus pokakazuju da se članstvu Hrvatske u NATO-u protivi 37 posto ispitanika, a 8,8 posto je neodlučnih.
U ožujku prošle godine prijam Hrvatske u NATO podupiralo je 39,9 posto, a prije mjesec dana više od polovice ispitanika – 51,1 posto, podsjećaju iz Promocije plus.
Ministri NATO-a će također razgovarati o mogućnosti da se Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori predloži sljedeći korak u približavanju Savezu. Obje zemlje sudjeluju u programu Partnerstvo za mir od 2006. godine.
Na dnevnom redu će biti i osjetljivo pitanje u vezi sa zahtjevom nove ukrajinske vlade da joj se ponudi sudjelovanje u Akcijskom planu za članstvo u NATO-u.
Možda Novoselec nije Dinko nego Drinko pa eto otkud takva izjava
ali drinko će možda dobiti po guzi od drive ce tunga[tongue]
Razmišljam kako je dobro što imamo avatare, ne moram pročitati nick nego vizualno po avataru preskočim neke komentare jer već otprilike znam što će pisati! Samo izgleda da upravo zbog toga neki često mijenjaju avatare, da im se ne prekoče dosadno isti komentari…
trebamo biti precizni…
nije receno koje dionice su precjenjene… neke su precjenjene…
to znaci – ne sve!
kladim se da HT, VERN, ATGR nisu precjenjeni…
ne mogu biti.
pa jednostavno je. znamo cijenu IPOa i po njoj se ravnamo.
nema potrebe cekati do ljeta.
i sada ima dobrih dionica.[smiley]