Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pa nije baš da nam sada treba još i dodatni odljev kapitala…dobro država ipak nije toliko glupa da dozvoli da oni baš previše odnesu preko granice…danas smo dosta toga pričali i da rezimiramo (da deimos, trebaju lupati po asku da mi svi skupo prodamo [thumbsup])[lol]
po onom što se trenutno dešava je vrlo lako moguće da ide neki rat među fondovima i čak mi se vrlo izglednim čini da je jedan od razloga i ta nesretna optima…(optima je većinom konvertirana iz obveznica, 1:1 uz ovaj diskont od cca. 35% to puno govori o vrijednosti preostalih obveznica) ali ne IPO nego istresanje nakon toga na burzi…pa se AZ fond odlućio malo osvetiti…osim toga izgleda da su OMF manageri percipirani kao druga liga što će se sada promjeniti [lol]
međutim naćin na koji su to izveli je u najmanju ruku neodgovoran…a jesu li prekršili zakon pokazala bi kontrola u AZ OMFu…ako se ispostavi da su svjesno osakatili fondove udarajući na njihovu likvidnost, a onda se postavili jako nisko na bidu i za tu lovu se nakrcali dionica, onda su evidentno manipulirali tržištem, a to nije mali prekršaj [angry]

samo hanfa očito ništa ne radi…štanca licence i dozvole za agente osiguranja, a kontrola fondova i velikih ulagača je na vrlo niskim granama i problem je da će se dugoročno narušiti vjera u tržište i evo ti stagflacije…

alo ipak je danas netko kupio 1 (jednu) dionicu mungusa i manipulirao cijenom…e to je slućaj za našu jaku hanfu!

Ovo bi se trebali ujutro prije otvaranje ocitovati:
1.matična kuća ovog lopova sa trenutnim sankcijama
2.Hanfa sa kaznom -vremenskom za taj fond
3.Burza ponistiti sve transakcije koje su sumljive
4.

naravno da nisam zadovoljan. Mirovinci trebaju biti stabilizator a ne risk-igraci. Oni uopce ne bi trebali ulagati u tako rizicne poslove. Pogotovo ne na podrucju telekomunikacija i to na trzistu Hrvatske. Mozes biti siguran da vlasnik HT-a je prosao skolu u Njemackoj i da nece dozvoliti da mu netko otkida od usta. Nadalje, Rvati su tromi i neskloni mijenjanju operatera (moja obitelj daje HT-u 20 % ukupnih troskova za telekomunikacije, da je do mene ne bi dobili niti kune – ja nisam trom). Eventualno bi mogli racunati da neko preuzimanje u dogledno vrijeme Optime od strane HT-a, ali kao sto sam rekao oni ne bi smjeli biti ŠPEKULANTI. Nadalje, tu je i vec spomenuti Lukovic – nemoj mi samo reci da oni nisu povezani. Pazi scenario, Luki uvalja dionice, a onda krene rusenje trzista. I sam znas da taj inside je kod nas prejak. Kao sto vec napomenuh, vani ce pojesti nase streberske managercice…djaba im bilo ulaganje u znanje. Tko ima veceg taj ce oploditi…

Sve sta imam reci na ovaj post…..BRAVO MAJSTORE[thumbsup][thumbsup]

AZ? Hvala, ne.

Ovo bi se trebali ujutro prije otvaranje ocitovati: 1.matična kuća ovog lopova sa trenutnim sankcijama 2.Hanfa sa kaznom -vremenskom za taj fond 3.Burza ponistiti sve transakcije koje su sumljive 4.

Daj se otrijeznite ljudi. Frajer će biti na tom položaju i nema otkaza.
Sutra čekam na bidu duboko kad se krenu iskrcavati mirovinski fondovi.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

ovaj kreten od fond managera svojim suludim potezima već je nanio veliku štetu tržištu.

– sigurno mu neće biti drago kada vidi sve što se piše o njemu.
– a tek oni potčinjeni njemu kada ovo sve budu čitali.
– i kada po uredu krenu priče, jesi pročitao ono, a tek ono.

– e onda će se menagerić početi osvećivati, cijelom tržištu,
– koliko vidim već je danas digao Optimu skoro do limita.
– a tko zna koje nam tek podmukle stvari sutra sprema ?
Pozdrav !

deimos: ” Mislim da su spasavali banku sa novcem od nasih mirovina i vjerovatno novcem od udjelnicara u fondovima… [lol] Neda mi se gledat top10 za tu jazovku od firme. ” imas 2 mirovinca AZ i Raficu koji su se sada osvecivali PBZ-u i OIF-ima sto nisu potpomogli da se banka izvuce.Sve je to igra velikih a hanfa ne reagira.Gledao sam video na seebiz-u i izgledao mi je jako uspaniceno i nervozno sto znaci da mu gadno gori

O kojoj banci pricas?
Nista ne zna o tome[embarass]

AZ? Hvala, ne.

Ako je CROBEX 50% precjenjen onda je i njegov AZ fond u velikoj mjeri precjenjen, jer dio dionica je u vlasništvu fonda! Kakve to onda oni rezultate podastiru javnosti, postavlja se pitanje. I svu tu da oprostiš zajebanciju zakuhali su s našom LOVOM, našim MIROVINAMA!
Neka onda dotični glavonja, na temelju podataka o precjenjenosti CROBEX-a koje on posjeduje, sutra ujutro hrvatskoj javnosti kaže koliko vrijedi njegov AZ fond!

tako je, neka kaže kolko je tako da se svi šokiramo, iskorigiramo i krenemo dalje…

samo da ne počne…bila jednom jedna stara devizna štednja….[lol] [lol]

” Mirovinci su bili trojanski konj ,koji je rušio burzu ,a o tome nije odlučivao očalinko.On je bio samo izvršitelj. Odluku je donosio stranac/vlasnik i banke i stambene štedionice i OIF i MIF/,koji je : l.Kao Banka ili individualac kupio dionice jeftino 2.Naredio MIF da ih plati što skuplje 3.Naredio mirovincma da povuku udjele iz OIF i time dolazi do pada cijena 4.Aktivira se margin caal _još jači pad cijena dionica 5.Mali i veliki prodaju i puše-HRVATI 6.Stranani kapital nije nacionalista,te dere i svoje kroz nok aut certifikate Zaključak:Ciljno rušenje burze da bi bogati bili bogatiji.U konačnici večina malih je izgubila i sve se slilo u ruke močnika.Rušenje cijena dionica novce košta,ali nažalost i to mi plaćemo jer je sve ovo napravljeno sa našim novcima,jer smo naše novce dali na upravljanje strancima.Oni nas legalno pljačkaju. Poslije bitke je lako biti pametan.Ja sam imao dojam da se burza namjerno ruši i mislio da to rade stranci,jer povlaće kapital,ali da su mirovinci zmija u njedrima…E to je bilo iznenađenje.

A plan izvlacenja kapitala poceo je jos s odlukom Ericssona da izvuce 320 kn po dionici nakon sto su vec 3 puta po 100 kn smanjili kapital firme i ostala na 100kn nominale.
Za uzvrat sto im ERNT uplacuje place na zabu oni kupuju ERNT dionice u padu kao i RFB u kojoj su uplatom po radniku 2000kn otvorili 3, stup Mirovinskog fonda, sada za uzvrat kupuju ERNT dionice.
Samo bojim se nista od te penzije jer kad Svedski mirovinski isprodavaju sve ERNT a nasi mirovinci pokupuju ERNT ce pasti na 200kn i to ce biti jos uvijek bolje od onog kada je U Svedskoj cijena dionice Ericsson pala na 2 SK
Uzimam svoje nofce i izlazim iz AZ i RFB MF-ova!!

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

tako je, neka kaže kolko je tako da se svi šokiramo, iskorigiramo i krenemo dalje…

samo da ne počne…bila jednom jedna stara devizna štednja….[lol] [lol]

“stare” dionice? [lol] [lol] [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

beholder: ” tako je, neka kaže kolko je tako da se svi šokiramo, iskorigiramo i krenemo dalje… samo da ne počne…bila jednom jedna stara devizna štednja….[lol] [lol] ” “stare” dionice? [lol] [lol] [lol]

ne stari stupovi…[lol] [lol] [lol]
bili stari pa pukli

Ovo bi se trebali ujutro prije otvaranje ocitovati:
1.matična kuća ovog lopova sa trenutnim sankcijama

tko da se očituje. jel njegov šef? i da još kaže da je dogovorio da snašim novcima otkupe njegove dionice po ekstra-samo-za-njega cijeni? možda da se javno sam bičuje još … [bye]

jadno je to što je to tak očit lopovluk i nikom ništ (mislim na Lukovićeve dionice).

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

New Report

Close