Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako nekog zanima, evo mislim peti put da gasparino sa CNBC-a govori kako će spasiti od bankrota bond osiguravatelja i time izaziva masivni short squeeze

Vaš link

I nikom ne pada na pamet zvati HANFU upomoć [smiley]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Mora ponavljati jer narod ne čuje, kao i kod nas često govore

NEMA PRINOSA OVE GODINE
NEMA PRINOSA OVE GODINE

onda opet za tjedan dana

NEMA PRINOSA OVE GODINE
NEMA PRINOSA OVE GODINE

onda opet za dva dana

AMERIKA JE U RECESIJI
AMERIKA JE U RECESIJI

onda opet

NEMA PRINOSA OVE GODINE
NEMA PRINOSA OVE GODINE

onda neki međedi dolaze i govore…………………………..

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Definitivno NAJJAČI POST DANAS sad mogu na miru ugasiti računalo i gledat utakmicu.
Svaka čast Valentine![thumbsup]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

Hm jedina osoba na ovom forumu koja se razveselila ovoj izjavi je RealBear,nebi se zacudio da nema kakve veze sa AZ mirovincem i ostalom bagrom

dobra,dobra[thumbsup]
jer je vrlo izgledna.

GROBEX, DEC MAJ BEJBI, DONT TAČ IT!

Dow na 12.000 bodova[bye][bye] Minus 1,70%. Recesija. Potop.

Mora da si jeo nešto što si držao dugo van frižidera pa ti udarilo u glavu.
Dow je na kraju bio 12.211 ako se ne varam. A to dakako nije 12.000[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

osim toga AZ fond se nakrcavao dionicama za vrijeme najjaće korekcije (koju je opet sam stvorio) tako da veću hrpu laži ili neznanja već dugo nisam pročitao… a kad u konačnici zaba vidi što joj je ovaj štreberčić napravio, predviđam nogicu do kraja godine… da ne spominjemo da je AZ fond već imao niske prinose, a kada ga opali po đepu optima i slićne eskapade još će ove godine završiti i u minusu

ovaj kreten od fond managera (vjeko, oprosti na izrazu, ali nastojao sam biti jako umjeren) svojim suludim potezima već je nanio veliku štetu tržištu.
posljedice najnovijeg izljeva stručno-intelektualno-moralne bljuvotine nadam se da nećemo snositi: očekujem reakciju i hanfe i kretenove matične kuće.
(Božemiprosti, al’ spomenuti manager ne zaslužuje drugačije označje.)

Nasi fondovi ( pogotovo mirovinski) bi trebali ulagati iskljucivo kod nas.Pa to je novac nasih ljudi,branitelja nase domovine.Nemam nista protiv Bosne,Srbije… (imampunodobrih prijatelja) ali tamo ovaj novac se ne treba ulagati.Ovo je iskljucivo da se ulaže u nase firme u nasoj domovini.Ostala ulaganja su ok ali ovo ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zato bi svaki glavni boss mirovinskog morao imati imalo postovanja prema ljudima koji su dali sve u ratu za nasu slobodu.A ti ljudi koji sad vode fondove sigurno nisu ni vidili ratista.I sad bi oni ulagali svagdje samo ne kod nas.Pa di je taj Sanader da javno da otkaz tom tipu iz AZ miorovinskog.Sramota sa sve nas.

Dobro, da rezimiramo danasnji dan:
OIF-ovi i OMF-ovi bi trebali bezglavo lupat po ask-u, kako bi mi mogli njima skupo prodat dionice, a da ne cekamo dugo? [lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ova stvar sa AZ mirovinskim fondom je stvar za državno odvjetništvo i krim policiju !!!
Radi se o stotinama milijuna kuna pronevjerenog novca hrvatskih građana!
Sramota, katastrofa, užas itd. itd. itd.

Grabež je prevelika, a tržište premalo !

Ma daj, u ovoj zemlji neka pljacka novaca hrvatskih gradjana!? Ma ne vjerujem!

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

zmrklic:

U prosincu su radili isto što i u veljači, izvukli pare iz OIF, i dio dionica otkupili, samo u prosincu lupali po asku.

Povukli su u studenom dio, pa su vratili u prosincu, pa suizgleda povukli definitivno u zadnja dva mjeseca i odlučili igrat sami. Ako je OIF-ima bila dobra lova mirovinaca dok su pumpali burzu, sada nemaju pravo bunitii se kad su oni odlučili povući sredstva i trgovati sami. Trebali su znati prepoznati trendove i osigurati se.

Mirovinci su bili trojanski konj ,koji je rušio burzu ,a o tome nije odlučivao očalinko.On je bio samo izvršitelj.
Odluku je donosio stranac/vlasnik i banke i stambene štedionice i OIF i MIF/,koji je :
l.Kao Banka ili individualac kupio dionice jeftino
2.Naredio MIF da ih plati što skuplje
3.Naredio mirovincma da povuku udjele iz OIF i time dolazi do pada cijena
4.Aktivira se margin caal _još jači pad cijena dionica
5.Mali i veliki prodaju i puše-HRVATI
6.Stranani kapital nije nacionalista,te dere i svoje kroz nok aut certifikate

Zaključak:Ciljno rušenje burze da bi bogati bili bogatiji.U konačnici večina malih je izgubila i sve se slilo u
ruke močnika.Rušenje cijena dionica novce košta,ali nažalost i to mi plaćemo jer je sve ovo napravljeno sa našim novcima,jer smo naše novce dali na upravljanje strancima.Oni nas legalno pljačkaju.

Poslije bitke je lako biti pametan.Ja sam imao dojam da se burza namjerno ruši i mislio da to rade stranci,jer
povlaće kapital,ali da su mirovinci zmija u njedrima…E to je bilo iznenađenje.

Nasi fondovi ( pogotovo mirovinski) bi trebali ulagati iskljucivo kod nas.Pa to je novac nasih ljudi,branitelja nase domovine.Nemam nista protiv Bosne,Srbije… (imampunodobrih prijatelja) ali tamo ovaj novac se ne treba ulagati.Ovo je iskljucivo da se ulaže u nase

Nemoj se ljutit, ali ovo nema nikakvog smisla. Kapital ne poznaje granice, što znači ulagati u HR, baš ništa, gdje je povoljno tamo treba ulagati, naravno, i svi drugi faktori koji idu uz povoljno. tzv. diverzifikacija

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pazi scenario, Luki uvalja dionice, a onda krene rusenje trzista. I sam znas da taj inside je kod nas prejak. Kao sto vec napomenuh, vani ce pojesti nase streberske managercice…djaba im bilo ulaganje u znanje. Tko ima veceg taj ce oploditi…

kriminalna država, kriminalni direktori, kriminalni fondovi i fond manageri.
što se uopće čudimo…

Taj L.je prodao dionice ZABE na ATH ?????????????????????????
Pa kaj je on toliki burzovni stručnjak??????????????????????????????
Pa naravno da nije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To se zove lopovluk,strasno.Gade mi se takvi likovi.Tu treba poslati policiju a ne doktorima zbog par eura.

New Report

Close