Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zmrklic: ” U prosincu su radili isto što i u veljači, izvukli pare iz OIF, i dio dionica otkupili, samo u prosincu lupali po asku. ” Povukli su u studenom dio, pa su vratili u prosincu, pa suizgleda povukli definitivno u zadnja dva mjeseca i odlučili igrat sami. Ako je OIF-ima bila dobra lova mirovinaca dok su pumpali burzu, sada nemaju pravo bunitii se kad su oni odlučili povući sredstva i trgovati sami. Trebali su znati prepoznati trendove i osigurati se.

Tu se apsolutno slažem, nisu smjeli OIF uzet tolke pare bez osuguranja od nagle isplate.

Pravi Medo,

a Mirovinci? OIF je jedna stvar, rade po principu slobodne volje ili ako bas hoces pohlepe. Ulozi na svoj rizik i dobij ili izgubi.

mif bi trebali biti druga prica. Kod njih ne postoji slobodna volja nego prisila. Sto znaci da ja prisilom ulazem novce kod njih i stoga bi trebali biti puno odgovorniji. Ne znam jel zakoni to propisuju, ali bi trebali, puno vise od onih suhoparnih, kaj ja znam max 20 % u dionicama…

druga stvar je sto bi oni trebali biti strucniji i znati gdje treba uloziti. Predvidjeti buducnost. Ja mogu pogrijesiti i snosit cu odgovornost za svoje promasaje, no oni ne. Jos i dobijaju premije.

Bilo bi zanimljivo kad bi oni po slovu zakona bili transparentni i morali iznositi podatke gdje ulazu. Jesu li ulagali u brodogradilista u Vijetnamu, Kini, jesu li kupovali zlato?

Ja nemam sredstva za tako nesto, nisu mi ni dostupni mehanizmi medjunarodne trgovine. Njima jesu. Zbog toga, kao i zbog cinjenice da su me “prisilili” na ulaganje njihova drustvena i zakonska odgovornost bi trebala biti puno veca. A ako nisu sposobni za taj posao, neka zaposle mene. Dobit cete isti rezulatat al moja managerska placa ce biti manja. Barem nesto.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

stanje prinosa OMF-a
http://www.hrportfolio.com/mirovinskiFondovi.php?site=mirovinskiFondovi&menuSub=noMenu&menu=2
ovaj AZ ne stoji loše ali sa ovakvom izjavom Novoselec trazi alibi za nastavak izlaska iz HR dionica…
lijepo, sutra imam da ih zvrcnem pa priupitam koliko su dionica HT-a kupili u Zagrebu i Londonu zajedno.
Navodno kod nas trziste precjenjeno i svojim odgovornim ponasanjem kratkorocno su podigli Zabu i druge da Luković i punice izadu van i odose nam sad na strana trzista…
Strašno, ovakva izjava bi trebala imati svoju tezinu i treba traziti odgovornost kako su mogli kupovati dionicu precjenjenu 50% ili vise?
Moguće netko ima inf. portfela dionica OMF-a?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

@sakai

U pravu si

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

hjah, samo, kako ce to nama pomoci?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Dow na 12.000 bodova[bye][bye]

Minus 1,70%. Recesija. Potop.

BLOG UČITELJA: HTTP://KAROJE.BLOGER.HR

RealBear:

zmrklic: ” U prosincu su radili isto što i u veljači, izvukli pare iz OIF, i dio dionica otkupili, samo u prosincu lupali po asku. ” Povukli su u studenom dio, pa su vratili u prosincu, pa suizgleda povukli definitivno u zadnja dva mjeseca i odlučili igrat sami. Ako je OIF-ima bila dobra lova mirovinaca dok su pumpali burzu, sada nemaju pravo bunitii se kad su oni odlučili povući sredstva i trgovati sami. Trebali su znati prepoznati trendove i osigurati se.

Tu se apsolutno slažem, nisu smjeli OIF uzet tolke pare bez osuguranja od nagle isplate.

EEEE,ko je tad na to mislio,tržište raslo,okretala se lova,vlasnici fondova uzimali gadan novac.
Ali kad se bolje sagleda situacija fondovi su očekivali da će stampedo jednog dana završiti i sada bez imalo
emocija zatvaraju priču,traže nova propupala tržišta jer na našem više nikad neće biti onakve jurnjave.
Nadam se da bar malo nisam u pravu sa ovom zadnjom izjavom.

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

To što su napravili u 11.mjesecu je najobičnija PLJAČKA, a još veći hohštapleraj je što su se sad USUDILI prozivati kako je tržište preskupo.

Nevjerojatna bahatost i bezobraština.

I ništa se tu neće promijeniti, nikakva Hanfa, jednostavno lova je otišla i to je to.
Tko je lijepo prodao na ATH je lijepo zaradio, a mali hrvatski čovjek koji plaća poreze i doprinose od svog teško stečenog novca ponovo gubi.

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

Netko je pricao po forumu o IPO Agrokora? Imal i kakvih informacija u vezi toga?

Netko je pricao po forumu o IPO Agrokora? Imal i kakvih informacija u vezi toga?

i u ovako već razrijeđenom tržištu mislim da bi preusmjeravanje novca u još jedan IPO bio još jedan gadan udarac za ZSE

Ovak cu samo reci medjedu,nesto je govorio zasto ne bi Optimu kupovali,zasto da OMF budu stabilizatori…pa ljepo medo ja u takav fond ne bih stavio ni kune jer kak su kupovali optimu mogli su i zdenku pa cekati preuzimanje,drobis.Imaju malo u Optimi e pa da imaju 100 kuna ja bi bio ljut a kamoli 8 milijuna kuna koje su radnici dali(jel ti znas kolko je to radnika izdvojilo) .Zasto da budu stabilizatori pa zato sto ti radnici koji rade u domacim firmama MORAJU izdvajati novac iz svojih placa koje zarade u tim domacim firmama.Ak tom fondu nije bitno da ulaze u te firme iz kojih oni dobijaju novce nego da ulazu u strane firme da bi Poljacima bile jos bolje place i penzije a nama Hrvatima da se smanjuju place i stim imaju manje penzije,da nase firme propadaju to si mozes vidjet samo u svom brlogu.Svaka cast PBZ-u koji brani nase firme a stim i nase place i mirovine

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Mislim da su spasavali banku sa novcem od nasih mirovina i vjerovatno novcem od udjelnicara u fondovima… [lol] Neda mi se gledat top10 za tu jazovku od firme.

imas 2 mirovinca AZ i Raficu koji su se sada osvecivali PBZ-u i OIF-ima sto nisu potpomogli da se banka izvuce.Sve je to igra velikih a hanfa ne reagira.Gledao sam video na seebiz-u i izgledao mi je jako uspaniceno i nervozno sto znaci da mu gadno gori

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

New Report

Close