Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Možda su dionice u koje su oni ulagali i precjenjene 50%, ako ćemo sudit po Optimi izglada da je čovjek govori istinu a kakav je stručnjak vidi mu se po prinosu. Zato molim sve forumaše da im na ovim cjenjenim stranicame nerade besplatnu reklamu.

GERONIMO:

Jucer sam gledao Brazilce i meksikance kako im indexi rastu za 2% bez obzira na Amere,danas smo i mi narasli bez obzira na Evropu i Amere,cinimi se vec dva dana da brijemo svoj film i da Ameri opet nemaju utjecaja na nasu burzu, sto jako veseli.[thumbsup]

Je, vidi se stanoviti “decoupling” izmedju nase i EU burzi. To bi sugeriralo da je strani kapital uglavnom uteko. Slovenci recimo jos ljepo prate EU, sto znaci da tamo jos stranci drze dosta pozicija. To je i za ocekivati, ipak su oni u EU, a i ekonomski su razvijenija zemlja.

In 2007, the capital markets were defined by acronyms (CDO, ABCP, SIV, CDS), but the big new word doing the rounds now is “decoupling”. Decoupling refers to an economic theory that says that even though the United States is in recession, the rest of the world will continue to grow and prosper. The decouplists contend that domestic growth in places like China, India, Brazil and Russia will allow the global economy to continue growing.[thumbsup]

RealBear:

Aj promislite šta bi AZ fond mogao prodavati da namiri rasrđene forumaši koji masovno povlače svoje teškom mukom stečene penzije i daju ih drugima. INGRU možda ? [lol] [lol] [lol]

Ne vjerujem, jer su i oni u minusu, ali ako krenu čekam ih na bidu duboko, duboko ispod….[thumbsup]
Nek mi prodaju po realnoj cijeni koji oni misle da je, -50%, ja ću biti zadovoljan.
Uostalom mirovinci nisu do grla u dionicama, tako da neće trebati prodavati ako se budu povlačile penzije, a mislim kolega da bi to trebali i znati , jer glumatate pametnjakovića.[thumbsup]

Pa taj novac ne može otići u nešto drugo – dakle ostaje u OMFovima – samo se seli iz AZa u drugi OMF. Ovaj put jedini koji bi mogli izgubiti su Česi i Poljaci [lol] [lol] [lol]…

You either do it right or you get eliminated!

AZ fond je od svih mirovinaca najkonzervativniji, naravno da će imati najmanje prinose u godinama dobrim za dionice, ali bez brige sve će oni to nadoknaditi u ovoj godini. [thumbsup]

Popušit će oni i u ovoj godini od ostale trojke, bez brige [wink].

Hmm Reiff brani svoje donekle , PBZ svoje također a Zaba ……

wunderu link bitte!

http://www.hrt.hr/teletext/?str=206-01

Ovo nije niti toliko loša vijest… pozitivna stvar u ovome je povećanje udjela duga poduzeća [thumbsup] – nek se trend nastavi i na konju smo [cool].

Ajde napokon ulaganja u privredu!

opala!

GERONIMO: Je, vidi se stanoviti “decoupling” izmedju nase i EU burzi.

eu i usa burze su se upravo vratile do dna na kojem su bile 22. i 23. 1.

nagradno pitanje: na koliko je onda bio crobex?

4500.

zmrklic: ” Čime se vi bavite, meni su danas brodari , HT, Viro izgledali OK, dok mi građevinari baš i nisu. ” Crobex 0,50%, to je jako dobro. Čak nam se i likvidnost povećala na 71 MILI. Nešto se počelo događati.[thumbsup]

I ja sam optimist, ali vi ste posebna,napredna kategorija optimista………u svakom slucaju osvjezavajuce u burzovnom sivilu i nadasve optimisticno….[thumbsup]

asdfgh123:
” Ili ako ulažete u AZ fond upitna vam je mirovina.

Zalosno ali istinito da takvi mogu raspolagati nasim novcima tj nasim mirovinama!!!!!
Jadna nam drzava!!!!!
Pa kako oni misle ulagati u strano trziste kada ni svoje dovoljno ne poznaju!!!!!!
Da je ovo kojim slucajem imalo pravna drzava ,ne bi taj sutra doso na posal kao da se nista nije desilo vec bi jutro izgubio u redu u zavodu za zaposljavanje.

Možete priupitati Hanfu o čemu se ovdje radi na tel. 01/617 32 00. Ja sam priupitao, dotična gospođa glasnogovornica ima mišljenje o tome koje je vrlo zanimljivo, nadam se da će biti i službeno očitovanje o tome.

Ja nazvao nakon sto sam poslao mail direktno na AZ naocalka.
Covjek iz Hanfe me pitao jesam li vec ja zvao, da je bilo dosta poziva uznemirenih malih ulagaca, i da svakako nazovm sutra, radno vrijeme do 16.00 a ja nazvao u 16.07.
Zovem i sutra i trazim ocitovanje, jednostavno ne mogu vjerovati da je izjavio da je trziste ok 50% prenapuhano od sadasnjih cijena.
Moram priznati do danas me nije bilo frka niti malo, minus ko minus, ali ovo je bilo cisto prizivanje sloma burze.
Poslije ove izjave, drage kolege, me je pomalo FRKA.

AZ? Hvala, ne.

plavi: ” Možete priupitati Hanfu o čemu se ovdje radi na tel. 01/617 32 00. Ja sam priupitao, dotična gospođa glasnogovornica ima mišljenje o tome koje je vrlo zanimljivo, nadam se da će biti i službeno očitovanje o tome. ” Ja nazvao nakon sto sam poslao mail direktno na AZ naocalka. Covjek iz Hanfe me pitao jesam li vec ja zvao, da je bilo dosta poziva uznemirenih malih ulagaca, i da svakako nazovm sutra, radno vrijeme do 16.00 a ja nazvao u 16.07. Zovem i sutra i trazim ocitovanje, jednostavno ne mogu vjerovati da je izjavio da je trziste ok 50% prenapuhano od sadasnjih cijena. Moram priznati do danas me nije bilo frka niti malo, minus ko minus, ali ovo je bilo cisto prizivanje sloma burze. Poslije ove izjave, drage kolege, me je pomalo FRKA.

Morati će se sutra AZ mirovinski očitovati. Naravno po asku.[thumbsup]

@3.prascic
Ja sam poboljšana verzija daki 457ZXR GTI
[lol]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

New Report

Close