tko želi promjeniti treba samo otići na šalter Regosa (u poslovnicama FINA-e) sa sobnom iskaznicom ili dokumentom koji ima sliku i JMBG. Sve ostalo oni odrade. Nema izlaznih naknada iz AZ Alkmara, a to je isto važno
[color=blue]Evo mog maila Hanfi.[/color]
Poštovani,
kao ulagač u AZ mirovinski fond ozbiljno sam zabrinut ulaganjima koje vrše fond manageri AZ mirovinskog fonda. Prije cca 3 mjeseca su kupovali dionice koje su bile na cijenama 30% više nego danas, a danas izjavljuju da su dionice na HR tržištu 30-50% precijenjene. Molim Vas da zatražite obrazloženje čime su se vodili kada su kupovali dionice na tim cijenama. Da li je onda bilo tržište precijenjeno?
Molim Vas da Hanfa zatraži očitovanje uprave AZ fonda iz kojeg su razloga kupovali dionice tada te nas ulagače u fond na taj način oštetili za stotine miliona kuna. U slučaju da smatraju da su kupovali dionice na fer cijenama, molim Vas da zatražite demantiranje sve novinskih članke na temu precijenjenosti tržišta te da obrazlože zašto sada ne žele ulagati u hrvatske dionice.
Osim što sam ulagač u AZ mirovinski fond, ujedno ulažem vlastita sredstva i na hrvatskom tržištu kapitala te ovakve izjave predsjednika uprave najvećeg fonda na našem tržištu su opasna jer mogu prouzročiti negativne reakcije na tržištu kapitala te dovesti do značajnih gubitaka svih ulagača na tom tržištu. Također, napominjem da mi mali ulagači ulažemo vlastita sredstva za razliku od fond managera koji ulažu sredstva predviđena za naše mirovine. Znači, ne radi se o OIF-u u koje ulažemo na osnovu vlastitih odluka i želja već o mirovinskom fondu u koji su ulaganja obavezna ne računajući da imamo pravo na izbor fonda, ali još uvijek nemamo izbor da ulažemo ili ne u OMF.
Evo:
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/mirovinski/doko-crobex-po-p_e-omjeru-precijenjen-30-50%25,10007.html
Doko, član uprave, praktički nam govori , P/E omjer što veći to je precijenjenije tržište , dakle dokaz vlastitog neznanja.
Nebi bio problem da se ne radi o vodećim ljudima u najvećem mirovinskom fondu u HR.
Davore Doko uzmi si moderniju literaturu u ruke pa čitaj i nauči, umjesto što se ovako blamiraš pred cijelim auditorijem.
P/E tvrtke A je npr. 20, a tvrtke B je 40, DAvore moj Doko to ne znaći da je tvrtka B automatski skuplja na toj cijeni gledajući taj omjer. A isto je i sa indexima.E pa zašto je to tako , sjedni u stolac i zagrij malo stolicu pa nauči. Danas je znanje najveća vrijednost društva, a samim time više nije besplatno logika sama tako nalaže je li tako?
Ja mislim da oni ipak znaju to, ali serviraju neupućenima (kojih ima koliko hoćeš) takve bureke iz vlastitih interesa…
Trebamo svi preci u PBZ.
– evo tko radi najbolje.
– samo i novinari bi mogli sutra malo pripomoći člancima tipa,
– tko ulaže u AZ imati će i najmanju penziju.
Pozdrav !
evo društvo,
ja poslao upit jednom drugom fondu sa procedurom oko promjene. Hvala gospon Dinko.
nije puno, ali čovjeka veseli. I put oko svijeta počinje prvim korakom
Procedura vrlo jednostavna… Uzeti osobnu iskaznicu i otići u FINA i na šalteru lijepo reći želim od***ati AZ mirovinski fond i preći u fond XY…
As simple as that![thumbsup]
ha čujte vide da mogu ljudima sr..i po glavi pa si mogu dopustiti ovakav luksuz
imaju oni dobre plaće pa neće valjda misliti na naše crkavice
vrijeme je da izađemo sa svim ovim tekstovima u javnost i sa našim opservacijama jer ovdje kao da nikoga nije briga
siguran sam da bi Feral dobro ovakvu priču popratio
ja mogu kontaktirati Jutarnji – evo vi sastavite tekst kolega Plavi i upućeniji u detalji ovog slučaja
Pisao sam slično i AZ fondu. I sad ode u PBZ Croatia osiguranje
Poslao i ja mail AZ fondu, i HANFI?
Neka se očituju. Nadam se da će isprika pasti. Naveo sam da im je ovo jaako loša reklama.
A ako netko hoće može direktno…na kućni….
Vaš link
markko: ” Trebamo svi preci u PBZ. ” – evo tko radi najbolje. – samo i novinari bi mogli sutra malo pripomoći člancima tipa, – tko ulaže u AZ imati će i najmanju penziju. Pozdrav !
Ili ako ulažete u AZ fond upitna vam je mirovina.
plavi:
”
Evo: http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/mirovinski/doko-crobex-po-p_e-omjeru-precijenjen-30-50%25,10007.html Doko, član uprave, praktički nam govori , P/E omjer što veći to je precijenjenije tržište , dakle dokaz vlastitog neznanja. Nebi bio problem da se ne radi o vodećim ljudima u najvećem mirovinskom fondu u HR. Davore Doko uzmi si moderniju literaturu u ruke pa čitaj i nauči, umjesto što se ovako blamiraš pred cijelim auditorijem. P/E tvrtke A je npr. 20, a tvrtke B je 40, DAvore moj Doko to ne znaći da je tvrtka B automatski skuplja na toj cijeni gledajući taj omjer. A isto je i sa indexima.E pa zašto je to tako , sjedni u stolac i zagrij malo stolicu pa nauči. Danas je znanje najveća vrijednost društva, a samim time više nije besplatno logika sama tako nalaže je li tako?
”
meni je najbolje što on planira ići na tržišta poljske, češke i mađarske…gdje ih već čekaju sve važnije svijetske investicijske kuće koje upravo čekaju ovakve štreberčiće da im uvaljaju svoje smeće…
Čuo čovjek da ima nekih jeftinih obveznica na tržištu…super su samo kaj su subprime, ali on i onako ne zna što to točno znaći….[lol]
A onda će sa tim novcima ti stranci kupovati naše ” precijenjene ” dionice, jer kod nas srednjeročno tek slijedi rast zbog EU, a istok Europe je to već odradio.
Dobro si i napisao, i ja još bolje nadopunio.[wink]