Prvo je rekao da će ovo biti loša godina za fondove. Zatim je izjavio da je tržište precijenjeno.
Koliko dionica Optime ima taj fond. Po kojoj cijeni i koliko dionica je kupovao INGRU i ATGR? Po kojim cijenama su kupovali Konzum, Ledo, ATPL…..
I sad im je preskupo? Taj čovjek bi sada trebao odmah biti smijenjen i kažnjen jer je kupovao je pre preskupe dionice od naših mirovina (tada su dionice bile skuplje i do 30%). Znači on priznaje da je preplatio dionice i na taj način nas oštetio za stotine miliona kuna.
Upravo tako, a treba hitno reagirati i Hanfa.
Za ovo treba zvati Hanfu i upozoriti na ovakve izjave, koje prizivaju slom tržišta kapitala u Hrvatsakoj.
Inaće AZ mirovinski fond, godinama najlošiji fond po prinosima među 4 obvezna mirovinska.
psi prolaze karavane prolaze pozivam drage kolege da stave ovaj potpis u avatar
BAŠ !!!
DiAbLeRo:
”
Jesu li se ovo mirovinci konačno uključili u program???
”
jučer je gospodin Motušić izjavio na jednom predavalju o stanju na tržištu, da zna što se dešava, ali da nesmije reći. Uz smješak na licu.
Predavanje je bilo Kriza ili Prilika na HT tržištu kapitala..
čitajući između redova izgleda da uvježbavaju market makere [huh]
Zaključak je bio PRILIKA.![yawn]
Lako moguć scenarij [smiley].
Bog prasta, ali drhtava_r. ne ![cool]
Umjesto da se pokrije po ušima i da šuti, jer su kupovali na ATH (po tko zna kakvim aranžmanima) , sada trubi o precjenjenosti (makar i ja smatram da je precijenjeno)
Ovo me zbilja razljutilo [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry] [angry]
vidio sam na SDA da AZ mirovinski ima 29.199 dionica OPTE.
S obzirom da je dionica do sada izgubila 33% mislim da je ovo jedan maestralni potez, ali na žalost ne i jedini.
Od IPO-a Optime prošlo je nekih 2-3 mjeseca, a pitanje gdje će joj cijena biti za 6 mjeseci
Ne prizivam nikakav linč, ali neki ljudi su se zaigrali u zadnje vrijeme sa izjavama i potezima
Preboljet ću minus od par desetina tisuća maraka. ali mislim da ima ljudi koji neće preboljet pa prema tome, savjetujem ovakve konjine da se uzdrže od davanja kojekakvih izjava
Što se faca nije javila u listopadu sa takvom izjavom ? Ili je to još jedan pokušaj da mali rasprodaju sve živo a ti debili da si smanje ulaz za 0,01 % ?
Mislim da su upravo popušili moje šolde
Od sutra ja i supruga idemo u neki od fondova koji kupuju po precjenjenim cijenama.
Evo:
http://www.seebiz.eu/hr/fondovi/mirovinski/doko-crobex-po-p_e-omjeru-precijenjen-30-50%25,10007.html
Doko, član uprave, praktički nam govori , P/E omjer što veći to je precijenjenije tržište , dakle dokaz vlastitog neznanja.
Nebi bio problem da se ne radi o vodećim ljudima u najvećem mirovinskom fondu u HR.
Davore Doko uzmi si moderniju literaturu u ruke pa čitaj i nauči, umjesto što se ovako blamiraš pred cijelim auditorijem.
P/E tvrtke A je npr. 20, a tvrtke B je 40, DAvore moj Doko to ne znaći da je tvrtka B automatski skuplja na toj cijeni gledajući taj omjer. A isto je i sa indexima.E pa zašto je to tako , sjedni u stolac i zagrij malo stolicu pa nauči. Danas je znanje najveća vrijednost društva, a samim time više nije besplatno logika sama tako nalaže je li tako?
majo: ” Mislim da su upravo popušili moje šolde ” Od sutra ja i supruga idemo u neki od fondova koji kupuju po precjenjenim cijenama.
Slazem se kolega. Taj isti ce sutra upravo i kupovati dionice za koje danas izjavljuje da su precijenjene.