Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Potrošač:

@zeko
A što bi ti rekao da ti ljudi povlače lovu iz fonda. Možda kriza je tek na početku bit će još gore, ali ipak nemojte nam povlačit lovu bit će bolje za par godina[lol]

Izgleda da im lova gadno odlazi. Morali su dati mali oglas.
Usput, imamo vijest da je dug u 2007 povećan za preko 3 mlrd eur, što je ca 10% u godinu dana. Prekrasno nam ide. Jedva čeka platnu bilancu za 2007.

Prijatelju, proteklih godina je povećanje bilo više od 10 % po godini, tako da je ovo pozitivna vijest ali to znamo već 3 mjeseca. Daj nešto svježije.

Ako su mirovinci izvukli lovu da bi direktno kupovali postavlja se pitanje što čekaju mali ulagaći!
Zašto ne povlače lovu iz fondova i kupuju dionice na burzi dok su ovako niske cijene?

Netko tko je uložio novac u fondove, izgubio dio kad su mirovinci izašli i gadno se opekao, mislim da tome neće na pamet pasti više ulagati u fondove a kamoli dionice. Ti su ti već na oročenoj i vidaće si rane jedno 4-5 godina… Predugo se mislilo da se u fondovima i dionicama novac može samo dobivat.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Ako su mirovinci izvukli lovu da bi direktno kupovali postavlja se pitanje što čekaju mali ulagaći!
Zašto ne povlače lovu iz fondova i kupuju dionice na burzi dok su ovako niske cijene?

Kolega, vecinu ljudi je strah ulagati na burzu, i zato linijom manjeg otpora stavljaju novce u fondove… Koji priznajmo,koliko god cijene padale fondovi ipak padaju manje…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Mali ulagaći su i dali novce da fondovi rade za njih ,jer smatraju da im upravlja novcima netko tko to zna i radi cijeli dan.
Ako mislite da znate bolje od fondova onda osnujte svoj fond pa nagovorite ljude da pređu Vama.

Šta je ATPL-ova flota potonula? Ja mislim da je ovo navlačenje, jer da netko hoće prodat, opalio bi po bidu.

Top ask
CIJENA KOLIČINA
2.695,00 100
2.699,99 140
2.700,00 176
2.729,00 1
2.730,00 7
2.739,00 9
2.740,00 37
2.743,00 11
2.744,00 34
2.744,95 5

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

U svakom prospektu equity fonda piše da je minimalni preporučeni period ulaganja 3-5 godina.
Da su fondovi nabili izlazne naknade, umjesto da potiću špekulativno ulaganje, moža bi bilo lakše.

U svakom prospektu equity fonda piše da je minimalni preporučeni period ulaganja 3-5 godina. Da su fondovi nabili izlazne naknade, umjesto da potiću špekulativno ulaganje, moža bi bilo lakše.

Slažem se, treba imati strpljenja, ali mediji su u tome jako pomogli da je strpljenje svedeno na to da se treba obogatiti u 15 najviše 45 sekundi.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

imam jedno pitanje za experte,[lol]

od 5-14 travnja se odrzava sajam nautike u splitu, tada vadim sve i kupujen brod. prst u uvo i lovit ribu daleko od burze i brzog zivota. portfelj mi se sastoji od DDJH i TISKA, fifty fifty. sad mi je pushing na djuri 20 % a na tisku 12 %.
na koliko mogu ocekivat navedene dionice za mjesec dana jer moran pocet citat review-e brodova [undecid]

...nije u šoldima sve...

Malo je off topic, samo da vas pitam za mišljenje. Čitam na biznisu kako je tip kupio cijelo selo na otoku Visu sa desetak kuća za 370000 eura. Znam jedno selo u hrvatskom Zagorju od 7 kuća( jedna je od moje stare) na jednom lijepom brežuljku. U cijelom selu živi još samo jedna stara baba. Sve kuće su na prodaju jedino treba još riješiti babu. Bi se isplatilo kupiti cijelo selo za recimo 50000 Eura, jer za tu cijenu bi sigurno prodali. To je autohtono s tim da su još 2 kuće u jako dobrom stanju. Mislim ono…uđemo u Uniju , cijena skoči x10..[proud]

Daj mene uključi, zainteresiran sam.

tenkista:

Malo je off topic, samo da vas pitam za mišljenje. Čitam na biznisu kako je tip kupio cijelo selo na otoku Visu sa desetak kuća za 370000 eura. Znam jedno selo u hrvatskom Zagorju od 7 kuća( jedna je od moje stare) na jednom lijepom brežuljku. U cijelom selu živi još samo jedna stara baba. Sve kuće su na prodaju jedino treba još riješiti babu. Bi se isplatilo kupiti cijelo selo za recimo 50000 Eura, jer za tu cijenu bi sigurno prodali. To je autohtono s tim da su još 2 kuće u jako dobrom stanju. Mislim ono…uđemo u Uniju , cijena skoči x10..[proud]

Za takve stvari se može dobit lijepa suma novaca iz EU fondova, kao očuvanje kulturne i autohtone baštine

tenkista:

Daj mene uključi, zainteresiran sam.

Cijelo selo za 50.000 eura,? Malo mi je to jeftino. U kakvom su stanju?

Evo ti jedan link, pa odluči sam koliko ti se to isplati:
http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=26

New Report

Close