Pa nisam nigdje napisao da je dionica loša.
A bome nisam niti da je dobra.
A sigurno nisam niti dao preporuku o kupnji ili prodaji , jer to nikada ne radim.
A što se tiće žestine, ovo uopće nije bilo žestoko, uostalom većinu tih napisa + dodatno , mogli ste pročitati i u novinama.
eh u što se pretvorio ovaj forum, ne smiješ napisati svoje misljenje, odmah ti skoče za vrat dežurni drukeri
Ono što ste vi napisali baš ide u prilog tezi da će se uskoro prodavati duhanski dio. i to jako u prilog, pročitajte još jednom svoj post… I ako je jedan fond kupio dionice od drugog fonda kako vi to kažete (a ja se slažem u potpunosti) i to uz rast cijene, onda ne znam kako bi to bilo loše. U lošoj situaciji, fondovi trgujući jedan s drugim ruše cijenu a ne obratno…
Pa ja više ne znam što tu nije kome jasno?
Davno sam napisao prodat će fondovi foru napumpati cijenu i onda ho-ruk dolje – iskrcavanje .
Imali smo to .
Sada sam napisao ovo što ste vi kolega napislai kao rijetku pozitivu i vi sada to izvlačite iz konteksta, a što je sa drugih 16 negativa??
No dobro, shvatio sam , o tome bolje da ne govorimo..
fondovima nikako nije u interesu da prodaju jedni drugima… kao što ni šiptarima nije u interesu da svoje proizvode (burek, sladoled i sl) prodaju između sebe …
He-he, hm – netko je u jednom trenutku u rano popodne počistio PBZ sve do 1145, a sad je opet sve dolje po starom. Zanimljiva tehnika…
Izlaze fondovi koji su uvidjeli da je pušiona za bliskom budučnosti Adrisa. Visoke trošarine = porast cijene cigareta = smanjenje broja pušača = pad prihoda i dobiti( duhanski biznis oko 80 % Adrisa ); Zabrane pušenja ( regulative EU ) = pad broja pušača = pad prihoda i dobiti. Želja povečati postupno udio Adrisa u turizmu u odnosu na pušionu = investicije = lošija bilanca . Upitno zadržavanje pozicije regionalnog lidera ( gotovo nemoguće )- močna svjetska konkurencija u okruženju , još im nisu zaboravili istiskivanje iz Hrvatske ( BAT ) = opet pad prihoda.Philip Moriss, BAT i najnovije Japan Tobacco International Potrošači pušači pokazuju sve veću razinu svijesti i prestaju konzumirati cigarete, a tu su i zakonska te porezna ograničenja koja će uslijediti = opet pušiona kako god okrenuli. Ulaskom Hrvatske u EU tržišni se udjel Adris grupe može smanjiti upravo zbog mogućeg švercanja jeftinijih cigareta iz Srbije i BiH = opet pušiona.
Evo, ovo sve što ste naveli u slučaju da ste u pravu će navesti upravu Adrisa da proda duhanski dio. Pa lijepo ste tu objasnili razloge… Dobro, onaj dio u kojem govorite da je bliska budućnost Adrisa loša zbog ulaska Hrvatske u EU… Ulazak RH u EU i pojam “blisko” su dva potpuno različita pojma. Osim ako vam Barosso nije nešto šapnuo… [smiley2]
He-he, hm – netko je u jednom trenutku u rano popodne počistio PBZ sve do 1145, a sad je opet sve dolje po starom. Zanimljiva tehnika…
Evo kolega plavi vam je dao lijepi razlog: “Davno sam napisao prodat će fondovi foru napumpati cijenu i onda ho-ruk dolje – iskrcavanje”… [smiley11] Ne znam što vam nije jasno kolega,hehe…
Evo kolega plavi vam je dao lijepi razlog: “Davno sam napisao prodat će fondovi foru napumpati cijenu i onda ho-ruk dolje – iskrcavanje”… [smiley11] Ne znam što vam nije jasno kolega,hehe…
Kolega dragi , pumpanje se ne radi čiščenjem svih naloga na prodaji , već stavljanjem večih količina na kupnju obično na mjestima od 3.-5. ili još niže.Ako je netko počistio prodaju PBZ, to je sve , samo ne pumpanje, slažete se?
Inaće ova dionica je poznata upravo po tome i po dogovorenim transakcijama većeg obima po cijenama uvijek većima od trenutne na tržištu.[smiley1]
Nema nas u EU bar jos 3-4 godine, a do tada ko ziv ko mrtav
Neka Vam kolega Beholder predoči kakvo je stanje sa regulativama oko pristupa EU.
Kada uđemo u EU, davno prije toga već moramo uskladiti regulative sa onim EU-a i to se užurbanim tempom radi.
Pastir Ivo je davno naredio mobilizaciju na svim razinama državne vlasti.
Alien:
”
Nema nas u EU bar jos 3-4 godine, a do tada ko ziv ko mrtav
”
Neka Vam kolega Beholder predoči kakvo je stanje sa regulativama oko pristupa EU.
Kada uđemo u EU, davno prije toga već moramo uskladiti regulative sa onim EU-a i to se užurbanim tempom radi.
Pastir Ivo je davno naredio mobilizaciju na svim razinama državne vlasti.
Svakako kolega plavi. Zato je i izvjesce EU koje je dr Ivo “malo” cenzurirao tako “dobro”. Ovakvim tempom ako se nastave pristupni pregovori necemo uci u EU jos 10 godina, a bogami ja ni ne vidim bas u praksi da se regulative ista korigiralo. Sve i da je – pogledate koju sjednicu sabora, procitate malo dnevne vijesti i vidite da smo jos jako daleko od EU. Ako nista drugo ono barem sto se primjene zakona tice.