imam pitanje..nov sam u ovome pa nemojte zamjeriti.. -do kada najkasnije treba imati u posjedu ht dionice da bi se ostvarilo pravo na dividendu?[huh]
taj datum ces saznati poslije skupstine HTa.
reci ce ti tocno do kojeg datuma se priznaje za dobivanje dividende.
bez brige, odredeni datum ce biti poslije datuma skupstine…
sad bolje?
evo vam i odgovor silvane osobno na članak u businessu! [cool]
Poštovani,
Vrlo rado ću vam odgovoriti.
Naime, u razdoblju inflacije kompanije uobičajeno ostvaruju rast u razini inflacije (prihod od prodaje
raste za povećanje cijena u prodaji, rastu i troškovi, no ne toliko brzo jer se barem cijena radne
snage ne ujednačuje toliko s inflacijom, no dobit u pravilu naraste za iznos inflacije).
Stoga vrijednost novca koja se gubi inflacijom ima neutralan efekt na vrednovanje kompanija, hoće li se
stvoriti dodatna vrijednost to je “drugi par rukava”, no zbog inflacije neće se umanjiti. Naravno,
ukoliko svi ostali uvjeti ostanu nepromijenjeni.
Drugim riječima na tržištu kapitala u razdoblju inflacije dionice pružaju bolji štit od obveznica čija
se cijena usuglašava s tržišnim uvjetima na način da se smanjuje kako bi se povećao prinos.
S poštovanjem,
Silvana Milić
kaže buffet na cnbc-u sad je vrijeme za shopping! [thumbsup]
Pusti Buffeta ,zajasi onu biciklu sta si kupio i po malo[lol]
ajde ju jos pitaj kad ce pbz equity na 250[smiley].. to me isto zivo zanima.. tek tolko da neutraliziramo efekte inflacije..
wunderkind:
”
kaže buffet na cnbc-u sad je vrijeme za shopping! [thumbsup]
”
Pusti Buffeta ,zajasi onu biciklu sta si kupio i po malo[lol]
fulao si wunderkind nema bicikl, ja sam ponosni vlasnik istog bicikla kupljenog lani na akciji u pevecu za 300 kn
i jos me drzi, za ovu korekciju dusu dao, nedjeljom ga servisiram a i sumnjam da ce na njega djelovati nafta na 200 baksi[thumbsup]
btw stanje na marketu i nije tako lose
molio bih sutra postovane fond managere da polome grobex minimum na ispod 4k, ne slijedimo eVropu u korak
Poštovani, Vrlo rado ću vam odgovoriti. Naime, u razdoblju inflacije kompanije uobičajeno ostvaruju rast u razini inflacije (prihod od prodaje raste za povećanje cijena u prodaji, rastu i troškovi, no ne toliko brzo jer se barem cijena radne snage ne ujednačuje toliko s inflacijom, no dobit u pravilu naraste za iznos inflacije). Stoga vrijednost novca koja se gubi inflacijom ima neutralan efekt na vrednovanje kompanija, hoće li se stvoriti dodatna vrijednost to je “drugi par rukava”, no zbog inflacije neće se umanjiti. Naravno, ukoliko svi ostali uvjeti ostanu nepromijenjeni. Drugim riječima na tržištu kapitala u razdoblju inflacije dionice pružaju bolji štit od obveznica čija se cijena usuglašava s tržišnim uvjetima na način da se smanjuje kako bi se povećao prinos. S poštovanjem, Silvana Milić
U doba inflacije jedino što može ostvariti pozitivan realan prinos su čvrste stvari, odnosno robe.
Poduzećima zbog toga rastu ulazni troškovi puno više nego što ih oni mogu prebaciti na potrošača. Čak i ona koja proizvode osnovne sirovine prolaze loše zbog efekta povećanja plaća i drugih troškova.
Zbog toga zlato danas testira 1000US$ [thumbsup]
Buffett: We’re In Recession But Economy Will Be Fine
Prijevod na hrvatski:
U recesiji smo, a jos nisam stigo sve prodat! [lol]
wunderkind:
”
http://www.cnbc.com/id/23446988
”
Prijevod na hrvatski:
U recesiji smo, a jos nisam stigo sve prodat! [lol]
aaaaaaaa[lol] [lol]
sumnjam da starac navlači!
jok eto ja navlačim [cool]
sumnjam da starac navlači!
ima on za penziju! [lol]
Ma to mu je pavlovljev refleks… [lol]
Nije on do tolke penzije doso samo tako.