ja sam bio pitao na ovaj tekst ako mi može neko ukazat na ijedan napisan argument ili mi ga sam dat?
pa nije li logicno?[lol]
Milić: U vrijeme inflacije čuvanje vrijednosti novca moguće jedino u dionicama
“Ovotjedni razvoj događaja nije nastavio prošlotjedni pozitivan niz već je zahvaljujući letargiji pridonio i crvenim predznacima dioničkih, ali i mješovitih fondova. Čak ni objava očekivano dobrih godišnjih financijskih rezultata jednog od najlikvidnijih izdanja na Zagrebačkoj burzi nije potakla povratak investitora, komentira prošlotjedno trgovanje analitičarka PBZ Investa Silvana Milić u publikaciji PBZ tjedne analize.
Vaš link
Di je sad IVek koji je navlačio na prodaju radi visoke inflacije[thumbsup]
to je članak naše ivane 7?[thumbsup]
Ja šest / mjeseci/ čekam da mi to netko kaze / da je lovu najbolje čuvati u dionicama/ ….napokon netko
normalan. ali kako kaže wunderkind, premalo objašnjenja zašto je to tako…. osim onog najblesavijeg, da je
udio u firmi i za vrijeme inflacije isti, ako firma radi isto… / a kad je inflacija ne radi se isto …? ! /…pa onda
kako [rolleyes]
Opet se odbijamo od 4200 bodova Crobexa…nije li to nekako znakovito.[wink]
Promet se zaustavlja. Danas bi moglo biti do 40 MIL prometa što je jako malo.
Fondovi su i ulagači spremni i čekaju na GFI.
Konačno nekakva podrška na kupnji ATPL. [thumbsup]
ja sam bio pitao na ovaj tekst ako mi može neko ukazat na ijedan napisan argument ili mi ga sam dat?
u ekonomiji koja raste (kao hrvatska) najisplativije je za vrijeme inflacije biti u dionicama jer dobit kompanija raste vrže od drugih oblika investiranja a u tu dobit se osim toga već ionako uračunava inflacija. samo ako imaš istovremeno recesivnu ekonomiju, onda to ne štima jer ti i dionice padaju, pa ljudima ostaje zlato a ono opet zbog tolikog priljeva počne nositi dobar prinos.
tako da ni ivek ne priča bez veze, samo što zapravo govori o americi. od početka tisućljeća je dow u odnosu prema zlatu zaista izgubio 70%.
ma evo za Von Brauna jedan link…vidim da voli stavljat puno linkova….
pazi…ovaj nije na business…
na yahoo…[lol] [lol] [lol]
pa kaže naš voljeni Buffet…
Buffett: US Essentially in Recession- AP
Billionaire Warren Buffett says the U.S. economy is essentially in a recession even if it hasn’t met the technical definition of one yet.
http://biz.yahoo.com/ap/080303/buffett_economy.html
[bye]
30.900 tisuća kuna prometa već 15 min stoji………..[undecid] Zatiše pred strmoglavi rast.
I odbili se opet od 4200,77 bodova…..tko bi rekao
Jel i Hidroelektri zabranjen rad četiri mjeseca????[shocked]
Jel se to meni zapeko mostich u monitor, ili se trguje manje nego na placu?
macro
” Kolega ovo je vaše razmišljanje ili ste tome nešto slićno pročitali pa krivo shvatili, Naime politika isplate dividende nema veze sa Vašim navodima niti slobiodnim razmišljanjima, već je ist obrnuto proporcijonalna vrijednosti od nosno ponudi i potražnji dionice. Kako bi imaoci dionoica manje tržili dionicama, te time izazvali veću potražnju na tržištu zanjima ujedno i cijenu, vodi se politka isplate dividende i to pozamašne, kako vlasnici dionica nebi iste trebali prodavati kako bi došli do financijskih sredstava za zadovoljavanje svojih potreba. Morate priznati da je stvar sasvim jednostavna i da nema veze sa Vašim nabadanjem opi istom. Pozdrav
[/quote]
Novi sam ovdje i kao takvome mi se jako čini da gornji navod ne vrijedi za ZSE.Naime cijena ne ovisi o ponudi i potražnji jer se najvece transakvije odvijaju mimo burze (ugovori….)…..nevidljivi nalozi …itd.Zakoni su takvi da velikim ribama olakšaju “orobljavanje” malih investitora.U srbiji n.p.r. sva trgovanja dionicama moraju ići preko burze.
[thumbsup][thumbsup]