Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Astralis:

. Ako poduzeće ne isplaćuje dividende ili ih isplaćuje u simboličnim iznosima onda će se ta sredstva koristiti za rast i razvoj poduzeća što će, pod pretpostavkom da postoji kvalitetan i pouzdan top management,

– ako poduzeće ne isplaćuje dividendu po mojim kriterijima ne valja.
– ako ipak želite kupiti jednu takvu dionicu, najprije provjerite kolike plaće sebi dijele ti menageri i kakva auta voze.
– ako sebe strašno cijene, daju sebi velike plaće, nikako ne kupovati takve dionice.

– oni će reinvestirati pametno Vaš novac, priće za malu djecu.
– oni trebaju najprije platiti radnike,
– zatim trebaju platiti Vas dividendom jer Vi ste vlasnici.

– ako im treba dodatni novac, pa tu su uvijek krediti banaka.
– još povoljnije je izdavanje novih dionica, tu bar dobiju novac besplatno bez kta.
– to bi bilo najpametnije, a tako ne rade, ja znam i zašto, ali Vam neću napisati.
– do nekih zaključaka ipak i sami trebate doći ili se ostavite ulaganja u burzu.
Pozdrav !

vidi se da se čita “kako to radi buffett”,čak mi se čini kao kopirana strana knjige[wink]

krepat ma ne molat-tako je tele i postupalo.da san bar bio paničar....

Astralis:

. Ako poduzeće ne isplaćuje dividende ili ih isplaćuje u simboličnim iznosima onda će se ta sredstva koristiti za rast i razvoj poduzeća što će, pod pretpostavkom da postoji kvalitetan i pouzdan top management,

ako poduzeće ne isplaćuje dividendu po mojim kriterijima ne valja.
– ako ipak želite kupiti jednu takvu dionicu, najprije provjerite kolike plaće sebi dijele ti menageri i kakva auta voze.
– ako sebe strašno cijene, daju sebi velike plaće, nikako ne kupovati takve dionice.

– oni će reinvestirati pametno Vaš novac, priće za malu djecu.
– oni trebaju najprije platiti radnike,
– zatim trebaju platiti Vas dividendom jer Vi ste vlasnici.

– ako im treba dodatni novac, pa tu su uvijek krediti banaka.
– još povoljnije je izdavanje novih dionica, tu bar dobiju novac besplatno bez kta.
– to bi bilo najpametnije, a tako ne rade, ja znam i zašto, ali Vam neću napisati.
– do nekih zaključaka ipak i sami trebate doći ili se ostavite ulaganja u burzu.
Pozdrav !

Vjerojatno onda niti Microsoft nije valjalo koji nikada nije isplaćivao dividende… Sorry, ali ovakvo nešto može reći samo netko tko je neupućen u tržište kapitala, korporativne financije i politiku isplate dividendi. NHF

You either do it right or you get eliminated!

– ako poduzeće ne isplaćuje dividendu po mojim kriterijima ne valja. – ako ipak želite kupiti jednu takvu dionicu, najprije provjerite kolike plaće sebi dijele ti menageri i kakva auta voze. – ako sebe strašno cijene, daju sebi velike plaće, nikako ne kupovati takve dionice. – oni će reinvestirati pametno Vaš novac, priće za malu djecu. – oni trebaju najprije platiti radnike, – zatim trebaju platiti Vas dividendom jer Vi ste vlasnici.

Potpuno se slažem s Ivanom7, firma treba isplaćivati dividendu i to najmanje 5%, ostalo mogu reinvestirati. Ako toliko nisu u stnju uprihoditi nešto ne štima, ili firma ne valja ili je cijena dionice precijenjena.
Ako nema dividende dionica se kupuje samo u špekulativne svrhe a ne dugoročno. To je upravo slučaj na našem tržištu, svi mi želimo zaradu, ako je nema kroz dividendu špekuliramo svakodnevnim mešetarenjem.

,

– u velikoj većini investicija sam zaradila 100 – 500%, pa i više od toga.
– samo nemojte zaboraviti kako su sva ta ulaganja bila u zlatnim vremenima koja su izgleda iza nas.
– svi smo se mi čudili pisanju u knjigama kako 90% investitora na burzi gubi.
– evo sada nam je potpuno jasno i kako.
– ali dolazi i ulazak u NATO, pa EU.
– ja sam osobno protiv toga, ali to će se zasigurno i dogoditi.
– a sami ti događaji će podići i naše tržište dolaskom velikih stranih investitora i investicijskih fondova.

– evo samo za prošlu godinu gdje sam puno zaradila prodajući dionice,
– DDJM preko 400% a nisam znala ni što sam kupila,
– ATPL, PBZ, IGH samo sam tu mogla zaraditi i puno više, VIRO……
– sada će odmah pravi dušobrižnici pisati kako je lako izmišljati.
– ali idite na teme VIRA i IGH, pa jako se malo tada pisalo na tim temama, pogledajte što sam pisala.
Pozdrav !

– u ovim sumornim vremenima i propasti burze,
– jedna dionica koje imam poprilično dividenda 10%,
– jedna nelikvidna koje također imam puno narasla 20%,
– a jedna dionica kojom se jako slabo trguje na burzi, ali milijunski prometi van burze,
– ne pitajte me ni na p.p. nema odgovora, poslovna tajna.
Pozdrav !

Tko je pricao da ce sva lova u Srbiju? [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=03&dd=02&nav_category=9&nav_id=287274

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

Vjerojatno onda niti Microsoft nije valjalo koji nikada nije isplaćivao dividende… Sorry, ali ovakvo nešto može reći samo netko tko je neupućen u tržište kapitala, korporativne financije i politiku isplate dividendi. NHF

– odlično si to napisao, mogao si napisati i kako sam glupa investitorica, bar bi bilo razumljivije.

– ali vidim ja kao ovi stručni investitori u svim investicijskim fondovima imaju i puno manje prihode od mene kad je tržište u usponu.
– a trenutno su doslovno svi u minusima, i to puno većim od mene.
– a nije kako nisu stručni i kako se ne razumiju u korporativne financije o kojima ja stvarno nemam pojma.
– samo oni za razliku od mene mogu ulagati po cijelom svijetu,
– i njima su jako male provizije na burzi.
– nešto tu ne štima, ili nešto mi nije jasno.
Pozdrav !

Astralis:

– odlično si to napisao, mogao si napisati i kako sam glupa investitorica, bar bi bilo razumljivije.

– ali vidim ja kao ovi stručni investitori u svim investicijskim fondovima imaju i puno manje prihode od mene kad je tržište u usponu.
– a trenutno su doslovno svi u minusima, i to puno većim od mene.
– a nije kako nisu stručni i kako se ne razumiju u korporativne financije o kojima ja stvarno nemam pojma.
– samo oni za razliku od mene mogu ulagati po cijelom svijetu,
– i njima su jako male provizije na burzi.
– nešto tu ne štima, ili nešto mi nije jasno.
Pozdrav !

Koliko si zaradila na INI

Da netko sebe više reklamira to još do sada nisam vidio a i mašta ti nije baš strana ti mora kad spavaš da bujno sanjaš pa sutra to iznosiš na forumu.

Lijep pzdrav

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9f2286da-de87-4444-b97d-c5a591d9fec4&open=sec

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=9f2286da-de87-4444-b97d-c5a591d9fec4&open=sec

Supač, idemo u NATO. Sad će banke koje bi ulagale u naše tržište , lakše ulagati kad znaju da smo u NATO-u.[thumbsup]
II evo malo slike. Ovo mi ne izgleda loše…

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Evo malo pogleda na iznošenje vijesti na različitim medijskim kućama.
Pa neka mi onda netko citira ponovo CNBC ili NBC[lol]
Vaš link

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Koliko si zaradila na INI

Da netko sebe više reklamira to još do sada nisam vidio a i mašta ti nije baš strana ti mora kad spavaš da bujno sanjaš pa sutra to iznosiš na forumu

Lijep pzdrav

– dosadno mi je, u gripi sam, ali podnošljivo.

– na INI sam ipak zaradila, još ništa s ipa nisam prodala, kada budem prodavala vjerojatono ćeš upravo ti biti sretan kupac.
– cijena je na ipu ipak bila 1.690kn, pa je bila jedna simbolična dividenda, pa su podjelili još nagradne dionice.
– ali radnici pa BF, još ćemo se trebati načekati.
– ali zato nećemo puno trebati čekati da barel nafte dođe do 200$.
– bar ja ne reklamiram svoje dionice.
– i pisanje mi nije baš stručno, ali je realno,
– i ono što je najvažnije, svojim pisanjem nikoga nisam otjerala u bankrot.
– ipak je ovo financijski forum.
Pozdrav !

Moze pomoc..? unaprijed hvala

ukratko ja sam netko tko je usao na burzu 20.10.2008.sa 22 kKn . da ne duljin, to je bilo post Tcom vrijeme velikih guzvi i problema rada mnogih burz. tvrtki. Pošto sam poznavao brokera osobno imao sam i gospodinov broj mobitela. 24.10. odlučujem se na kupnju dionica Kutjeva i Splitske plovidbe. Iznosi su 14 000 kn te 8000 Kn. Pošto platforma ne radi SMS porukom dajem nalog brokeru da kupi jedne i druge dionice za navedene iznose BEZ cijene kupnje i ostalih param. , u cca 11sati ujutro racunajuci da ce se neka trzisna “fer” cijena ostvariti te da sam spreman izgubiti moza 10-15% na svoje neznanje. Frajer mi kupuje dionice taj dan u 16:00 i to na cijenama 156 za Kutjevo te 86 za Splitsku pl. Kako vrijeme prolazi i počinjem učiti skuzim da su cijene kupnje povijesno največe što mi budi sumnju na prevaru.
E sada moje pitanje:
da li sam prevaren?ima li se smisla u HANFI buniti?
Prihvaćam svoj rizik i svje neznanje te zato ne navodim brokersku kuću s kojom sam radio iako je jedan od največih u RH.
molim savjete, email: par.papir@st.t-com.hr
unaprijed hvala

New Report

Close