Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma, možda ispadnem i glup jer što ja znam o TA i sličnim tehnikama predviđanja budućnosti, ali jednostavno moram primjetiti da ovi spomenuti trendsignali sa www-a predviđaju budućnost upravo onako kako i kažu, s ogledalom. Mirror image pa ga još vertikalno zarotiram za 180 i to je to. Bar mi se tako čini. Napravimo li tom metodom predviđanja kretanja cijena, uff, bit će jeftinjave…[smiley]

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

Inace nepopunjavaju se svi gapovi postoje uzlazni i silazni koji se ne popunjavaju a na Ini i HT vidim samo uzlazne gapove a i na Podravki bi se u ponedeljak mogao pojaviti uzlazni.

Sljedeci tjedan ce dati pitanja na mnoge odgovore.Jedva cekam da pocne trgovanje a HT vjerujte nece pasti ispod svog uzlaznog gapa,moze cijena doci do njega ali ga nece popuniti nakon toga sljedi na HT-u rast.

SAM PROTIV SVIH

Pogledao sada detaljnije grafove nekih dionica. Slazem se i ja samo je moj vremenski period malo dulji.
Ja sam slicne cijene dobio na polovici srpnja do polovice kolovoza.

Ivek, čini mi se da ostali forumaši bolje pamte što si nekad napisao, nego ti sam.

Npr., pisao si da čekaš dlkv na 900, a onda se jako ljutio na skrivene naloge, jer nisi mogao taj isti dlkv kupiti po 1250.
Dobro, rekoh sam sebi, čovjek malo druka…

A vidi sad!
Pet dana nakon što nisi uspio kupiti dlkv po 1250, pišeš da si i sam slične cijene, kao i lik s trendsignala, izračunao još ljetos. Dakle i ti si izračunao dlkv na 700-550.[lol]

Pa kud juriš u propast? Pusti nas budale da bankrotiramo, a onda nam sve pokupi za bagatelu…
Ne žuri. Pričekaj dlkv na 630…

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

A zamislite da cijene zaista toliko padnu, pa većina nas s foruma bili bismo milijunaši.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Evo mali preview na poznatu kompaniju.
Pogledajte dolje u tablici koliki je Price/Book Ratio.
A neki govore o našim najjačim firmama da bi trebale pasti na book 2.[lol]
Vaš link

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

A zamislite da cijene zaista toliko padnu, pa većina nas s foruma bili bismo milijunaši.[thumbsup]

nakon što smo prije toga bili milijarderi? [huh][smiley]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ako bi shortali onda bi bili milijunaši ak prije toga ne bi sve izgubili
[smiley]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ja njega slušan, kakvi trend signali [lol]

eto ja nazvao i dobra mu prognoza,rekao je HT … kn i odmah sam pitao za Ingru i iz suba veli …..kn[shocked] a pitam ga pa kad veli za . mjeseci[thumbsup][lol]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Imamo vrlo zanimljivu situaciju spremnu za ponedeljak

-spekulacija oko preuzimanja Podravke
-HT sa junackom dividendom
-Ina pocela ekploataciju u Siriji i Mol zainteresiran za preuzimanje
-BDI brutalno raste brodari u cistoj win poziciji
-dolazak Americkog predcijednika i ulazak u Nato

Pak sa druge strane vidim da su se glavni dusebriznici vratili i najavljuju potop

-cijena zlata i nafte raste
-Americki indeksi u konopcima
-trzisni sentimen los

odlicno , istina je negdje u sredini .
samo ovisi ima li vise papira ili budala ili budala vise od paira .
Nista se znacajno nece desiti u narednom periodu .
Sva sitna riba se vec ulovila , velika je vec davno pobjegla a ona lukava uspjeno izbjegava sve kojekave jeske , ma koliko one bile primamljive. [thumbsup]

najvrednije stvari u životu su besplatne

kada ce HT na 400 a opet nebi zarada bila 100-500% u ovom konkretnom slucaju?
mozda da odete u ruralne sredine i pricate price ili kao birtić prodao babine 24 ovce kupio Inu na IPO-u , prodo i kupio 80 ovaca.
Jos i danas se mucim da izracunam kak je uspio to sve napravit, mozda kao i Vi?

– ht na 500kn, to Vam znaći zarada na dionicama IPA 100%
– ht na 600kn, to Vam znaći zarada na dionicama 100%.

– ja ima vremena za čekati,
– do tada ću uživati u dividendama,
– a kada bi dividendu spustili i na 50%, meni opeta dobro.
– ja to računam jednom seljačkom računicom, dividendni prinos dijelim s 12, tako dobijem mjesećni prinos na HT, a to je puno, puno ljudi radi u Hrvatskoj i nemaju toliku mjesećnu plaću.

– a ovo za ovce, i to je biznis, kupiš jeftino prodaš skupo.
– doma sam, dosadno mi je, dva dana sam ležala gripa, sada je bolje ali još imam temperaturu.
Pozdrav !

Burze uopce necu komentirati da opet ne navuce bijes vecine.

– ma Ivek, komentiraj slobodno biti će zabavno.
– i ja sam neki dan osjetila kako to izgleda kada navućeš bijes većine.

– kada je tržište u uzlaznoj putanji, svi u dobitcima, i još računaju buduće dobitke, svi sretni i zadovoljni, možeš pisati zbilja što hoćeš, u takvim situacijama jedino zahebavaju tipove tipa Cajmana, tjedno one koji su u dionicama koje nisu odradile rast.
– sada kada je sve pretežno mjesecima u minusima, kada su svi investitori u minusima.
– e sada su i svi puno osjetljivi.

– samo moja je politika, kupuj kada je jeftino, sada vidim dobre prilike za kupnju.

– evo jedna zamišljena situacija.
– zbog raznoraznih negativnih situacija sutra se dionica HT spusti na 50kn,
– sigurna sam kako bi bilo i komettara tipa ide to dolje.
– a na argumente, pa to dobijete dividendom za dvije godine.
– odgovori tipa, pa tko će toliko čekati ili a hoće li oni dati toliku dividendu ?
Pozdrav !

Kolegice Ivana7

– bjezite od HT-a
– zar niste culi za BF?

sa stovanjem

sakai

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

New Report

Close