zmrklic: ” OIF su nelikvidni trenutno. OMF čekaju rješenje za BF. Meni je očito da su INA i HT stavljeni kao apsolutni prioritet kod OMF što se tiće obrane. ” OIF i OMF su vecinom u obveznicama i orocenjima. Po meni oni idu na daljnji iskrcaj cim se ukaze prilika. Ako se ne ukaze stvoriti ce je sami kao sto su napravili na HT. Dolaze FI – idealno vrijeme.
Oročeno se može razročiti
[lol]
E sad što se HT tiće, to moramo vidjeti što će biti, 2 dana nisu dovoljni za zaključak ipak. Barem do dividende.
No stvari ne izgledaju dobro.
@ludlum Da bi se mogli usporedjivati sa US Grobex bi morao biti negdje oko 3000 ali obzirom na razvijenost ekonomije pitanje je da li je uopce to moguce usporedjivati. Pogotovo ne usporedjivati sa ATH na nasim dionicama koje su bile napucane do bola. Ameri drze za priliku EVENTUALNO kupovinu dionica oko P/E 10 ili cak i nize!!! Koliko je takvih kod nas a da firme imaju kakvu takvu likvidnost i da barem nesto vrijede. Sto se FI tice pogledaj moje prethodne postove i pitanja.
To i ja mislim, samo šutim jer se ne želim prepucavati sa dežurnim optimistima. Za takvo što napisati stvarno treba imati volju za raspravu. Nekome je takva poruka kao biku crvena krpa.
opr: ” Hoću ukazati na to da ako crobex i ide u pozitivnom smjeru, neki baloni, OIF-ovske miljenice, ga ne mogu pratiti. Nije valjda da su se konačno počeli gledati fundamenti? ” na koje točno misliš? i miljenice kojih fondova?
Ne želim direktno spominjati niti jednu dionicu u negativnom kontekstu.
Sorry, što ću prešutjeti odgovor na ovo pitanje. U prvoj verziji tog posta bio sam direktniji, ali sam odustao. Ne želim se upuštati u prepucavanja, jer ionako od toga nemam ništa. Te dionice nemam, a ako dovoljno pojeftine tada ću razmišljati o njima. Zasad samo promatram.
zmrklic: ” Što se tiće povrataka indeksa na stare razine ili ne, mislim da ako pogledate košaricu crobexa 1.1.2007. i danas, mislim da su neusporedive. Treba gledat dionice. ” želiš reći da nemaju smisla recimo ni tehničke analize indeksa jer graf od prošlog ljeta nema nikakve veze s današnjim?
Taj dio bi volio da bi neko razjasni iskreno, postavio sam već to pitanje, ali nisam dobio odgovor.
ivek123: ” zmrklic: ” OIF su nelikvidni trenutno. OMF čekaju rješenje za BF. Meni je očito da su INA i HT stavljeni kao apsolutni prioritet kod OMF što se tiće obrane. ” OIF i OMF su vecinom u obveznicama i orocenjima. Po meni oni idu na daljnji iskrcaj cim se ukaze prilika. Ako se ne ukaze stvoriti ce je sami kao sto su napravili na HT. Dolaze FI – idealno vrijeme. ” Oročeno se može razročiti [lol] E sad što se HT tiće, to moramo vidjeti što će biti, 2 dana nisu dovoljni za zaključak ipak. Barem do dividende. No stvari ne izgledaju dobro.
ne izgledaju dobro ali ni loše. imam osjećaj da je velik pritisak negdje na 4400-4500, gdje se crobex neko vrijeme zadržavao na putu dolje. tamo se na osnovi pretpostavke da je to dno ili i na osnovi TA (probijanje bollingera, RSI) ukrcalo mnogo ljudi koje je zatim uhvatila panika kad je nastavilo padati i slutim da nas tamo čeka većina od ove mase prodajnih naloga. prepali se i odlučili izaći čim dođu na nulu pa sad čekaju.
mislim da taj pritisak dosta inhibira kupnju i pitanje je kako ćemo i kada to proći. ali očito je da nema navale na prodaju, što je umirujuće.
Iskreno, kao statističar, iakose više ne bavim time, smatram da TA na duži preiod ne vrijedi previše, jer tako stari podaci nisu relevant history da buduća događanja. Tako puno više vjerujem u TA na kraći rok.
Naravno ukoliko su i uvjeti identični nekim prošlima, to je druga stvar.
Pitanje: Evo Zaba ide u stock split 1:20, ona je u crobexu, kako se to rješava ?
swami: ” ludlum: ” Može mi netko reci kad će poćeti Fi: Ina,Končar,Atlanska,Konzum,Ledo,Dalekovod,Igh,Hupz… Kraj 03.mj ? ” Stari moj ako nam to ne pomogne za uzlet, budemo se nacekali da izademo iz minusa. FI vise nije sto je bio za nase trziste, ja i dalje ne mogu vjerovati da se tako crveni crobi nakon takve dividende HT-a. Izgleda da su sada kocnice stisnuli svi a ne samo mirovinci. ” Ne znam zašto neki od vas misle da je isplata velikih dividendi dobra za povećanje cijene dionice [rolleyes]…
Ti se salis zar ne? .[cool]
Isto tako je to cudna racunica , jer ako bi Ht zbog dividende otišo na 350, i ako bi ( primjera radi ), INU digli na 2500, crobex bi jako naraso, a da druge dionice uopce nisu narasle. A ljudi su većinom kupovali druge stvari. Također je pitanje da li bi se OIF iskrcavali ili neki i na kojem nivou …….
kod indeksa se rekao bih jednostavno radi o tome da uvijek predstavlja ono najkvalitetnije na burzi tj. ono što najbolje odražava sentiment tržišta. pratiti iste dionice koje su bile u indeksu prije 3 godine ne bi nam govorilo ništa o stanju burze ako je pola njih postalo polulikvidno.
zapravo treba razmišljati na način da on izražava sentiment tržišta a ne vrijednosnu evaluaciju određene grupe dionica.
a za dugoročne analize (2, 3, 10 godina itd.) još ni sam ne znam što bih mislio o njihovoj vrijednosti.
Navodno stiže barba Buš za 15 dana u Hrvatsku ,mi njemu priznanje kosova a on nama pozivnicu za NATO.
Dnevnik NOVA tv.[shocked]
Možda i padnemo još, ali mislim da to neće bit ispod 4.000, ti koji bi sad povlačili lovu mogu biti samo mali investitori koje je zahvatila panika bez razloga, .. OMF više nesmiju rušit, jer će bit po tamburi a stranci koliko vidim uglavnom kupuju. Mislim da ovakvo čmrljenje može potrajat ali ulaznica za NATO, GFI, dio vrlo povoljnih dionica, poput HT, ADRS itd .. će odradit kad tad svoje, tako da vidim ipak više pozitivnih stvari nego negativnih. Nas su srušili naši mirovnici, ova globalna korekcija je utjecala na nas vrlo malo …. a Ivekovi postovi mi više izgledaju kao da nas čeka treći svijetski rat NHF. [wink]
a Ivekovi postovi mi više izgledaju kao da nas čeka treći svijetski rat NHF. [wink]
meni se ivekovi postovi čine logični. u trenutne cijene u americi i europi je uračunat pad ekonomije ove godine i oporavak tokom druge polovice. ako se počne spekulirati da će se to produžiti i na sljedeću godinu, cijene će još pasti.
samo ja ne vjerujem da će i tada to biti neki velik pad, a pogotovo ne vjerujem da u hrvatskoj ima još velikog prostora za pad. i mislim da o ovome drugom postoji neki konsenzus jer zadnjih dana kupci ne uspijevaju naći ni jednog paničara da im proda na malo nižim razinama, pa makar satima čekali.
Navodno stiže barba Buš za 15 dana u Hrvatsku ,mi njemu priznanje kosova a on nama pozivnicu za NATO. Dnevnik NOVA tv.[shocked]
Bez lizanja ne ide. [lol]