Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ivek123
Dobro pitanje [thumbsup],,,za razmišljati cijeli vikend.

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Domaći ulagači boje se trgovati unatoč dobrim vijestima s tržišta Piše: Silvana Milić ZAGREB – Ovotjedni razvoj događaja nije nastavio prošlotjedni pozitivan niz već je, zahvaljujući letargiji, pridonio i crvenim predznacima dioničkih ali i mješovitih fondova. Ni objava očekivano dobrih godišnjih financijskih rezultata jednog od najlikvidnijih izdanja na Zagrebačkoj burzi nije potakla povratak investitora. Naime, ovotjedni promet dionicama u Zagrebu nije prešao granicu od 50% prošlotjednog. Kompanije bi, sudeći prema najavama, u skorim objavama rezultata mogle opravdati očekivanja. No to, kao ni činjenicu da je u razdoblju inflacije sigurno utočište, uz zadržavanje vrijednosti novca, moguće pronaći jedino u dionicama, investitori kao da ne prepoznaju. [color=blue]Podaci o kretanju BDP-a u Americi u posljednjem kvartalu 2007. potvrdili su nagađanja da je ekonomija usporila, no još se ne može govoriti o padu, a pogotovo ne o recesiji. O inflaciji u svijetu manje govore, iako je jedino ona realna u mnogobrojnim strahovima koji plaše investitore. [/color]Rast cijena gotovo svih roba, od hrane do metala i nafte, potiče pitanje – tko su ti kojima treba toliko sirovina za proizvodnju? Promatrajući svjetske indekse vidljivo je da jedino onaj u Rusiji dodatno ne slabi, nego polako ali sigurno na krilima rudarstva, metala i nafte ima uzlazni smjer.

Neki neiskusni forumaši non-stop su plašili ostale pomoću povećanja inflacije. E neka mi objasne zašto su dionce sigurno utočište od inflacije?

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Neosporan je i čvrsti ivekov argument ovo što se u četvrtak i petak dešavalo na HT-u…..zorno pokazuje da nam tržište ne stoji sjajno… i to je ono što me brine….
Ne zadaje mi brigu zamisao scenarija stagnacije tržišta koji mjesec ili dva…brine me silazni trend čiji je HT ogledalo……
…… prošle godine kada smo zarađivali izgledalo je sve lako, no sada kada se i gubi treba ostati miran….
Biti će i boljih dana. Do tada jedini je spas dobra diverzifikacija portfelja uz maksimalno iskorištavanje dobrih špekulativnih prilika….
Po prirodi sam nepopravljivi optimista, život uvijek gledam nasmijanoga lica, pa mi zato ovo sada što se dešava čini samo jedan neminovni ciklus kojeg treba prebroditi. Tako je to u životu, nekome na žalost, a drugome na sreću .

Scio me nihil scire

@Inovator2

Pa nije moja baka stavljala naloge od 20 kom. na kupnju u petak kad se THNK-a odbila od 7000kn.
Pustili su da se kamikaze ispucaju i onda digli cijenu pomoću paketića. Fondovi.

@ivek123

vidim da imaš novu zanimaciju. Zlato, itd.
Zašto ne staviš te svoje projekcije kretanja burze u hrvata na graf da malo vidimo gdje to mi idemo.
Pustila te totalna katastrofična paranoja, to je dobro i drago mi je to da ne idemo po tebi na 3800 bodova Crobexa.

Ivek, svaka čast.[thumbsup]
I pored dobrog pada mi smo još uvijek, osim časnih iznimaka, u prosjeku, precijenjeno tržište.
Zanimljivo mi je gledati kretanje cijena pojedinih dionica zadnjih dana.
Rekao bih da na našem tržištu pušu novi vjetrovi. Hoću ukazati na to da ako crobex i ide u pozitivnom smjeru, neki baloni, OIF-ovske miljenice, ga ne mogu pratiti.
Nije valjda da su se konačno počeli gledati fundamenti?
Ili je to znak da OIF-ovi muku muče sa likvidnošću, ili dolazi do preslagivanja portfelja?

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Neki neiskusni forumaši non-stop su plašili ostale pomoću povećanja inflacije. E neka mi objasne zašto su dionce sigurno utočište od inflacije?

Broj dionica je inflatorno rezistentan. Jedino je bitno u koju firmu si usao i po kojoj cijeni.

skype - ivek1234

ivana7: ” LookaBorna: ” kako je netko vec napisao 290 Vam je bilo skupo? znam kometare usla na 290 vecinu, dokupljujem samo… ” – vidim kako se odnosi na mene, – većina ht kupljena na 288kn, – prosijek 301kn, bez dionica sa IPA. – ipak ja sam to kupovala i na 360kn. – bila bih ga kupila sigurno sve ispod 290, ali novac nije bio na hrpi. – novac je stizao od jedne firme, kredita, prodaja inv. fondova, i jedne manje keš pozicije. – evo tako mi je i danas stigao novac od jednog investicijskog fonda koji sam prodala prije tjedan dana. – a uvijek volim kupovati u većem vremenskom razmaku, tako hvatam nekakve prosjeke. – isto radim i kod prodaja. – usput jeste li uočili koju novu priliku na tržištu ? Pozdrav ! ” Ivana, moja prilika na tržištu je INGRA.Zato što je jedna od najbrže rastućih tvrtki na ZSE. Tvrtka kontinuirano raste u velikim koracima i širi se.Financijska su izvješća iz godine u godinu odlična, tako bi trebalo biti i sa slijedećim. Dogovorenih poslova za 400 mil. eura. Dionica trenutno zbog situacije u cijelom svijetu prolazi pad cijene(što je suprotno od rasta poslovnih rezultata) i dobra je prilika za kupnju. Kad se pojave prve dobre vijesti o uspješnosti mjera FED-a, da neće biti recesije i krene BULL, teško će je se moći više kupiti jeftino. Zapravo moći će je se kupiti ispod ove cijene samo ako bude STOCK SPLIT 🙂 Openheim je nedavno u jednom inteview-u izjavio da je i to jedna od mogučnosti o kojoj razmišljaju. Neto dobit: 2004. – 2005. 92% 2005. – 2006. 3x povećana [color=blue]Prvo polugodište 2007.godine prema kojima je neto dobit Ingra Grupe iznosila 47,04 milijuna kuna, što je četiri i pol puta više od dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja koja je iznosila 10,55 milijuna kuna. Ingra samo povećama zaradu dioničarima. P/BV pokazatelj od 3,26 koji je trenutno, je izuzetna prilika za kupnju.[[/color]b]I Buffet je kupio Coca Colu na 6 Bv i shvatio da to nije skupo, zato što je tvrtka brzorastuća i vratio ulaganje nekoliko puta.[/b] Autor komentara je vlasnik dionica INGR-R-A.

Bravo Milijunaš. Sad si zatvorio nekima, koji stalno tupe o precjenjenostima dionica u nadi da će nadokupiti
vrlo vrlo jeftino i time ostvariti svoj san, prodajući po skupo kad poraste u kratkom vremenu.[thumbsup]

Ivek, svaka čast.[thumbsup] I pored dobrog pada mi smo još uvijek, osim časnih iznimaka, u prosjeku, precijenjeno tržište. Zanimljivo mi je gledati kretanje cijena pojedinih dionica zadnjih dana. Rekao bih da na našem tržištu pušu novi vjetrovi. Hoću ukazati na to da ako crobex i ide u pozitivnom smjeru, neki baloni, OIF-ovske miljenice, ga ne mogu pratiti. Nije valjda da su se konačno počeli gledati fundamenti? Ili je to znak da OIF-ovi muku muče sa likvidnošću, ili dolazi do preslagivanja portfelja?

Bojim se da u ovom slučaju još uvijek nisu fundamenti, nego ovisi ima li dionica agresivnog iskrcavatelja ili nema. Više je u pitanju ovdje rast HT-a i INE, te eventualno ADRS i ERNT povuce crobex gore, jer im je jak ponder. A pošto je politički pritisak, fondovi ako mogu, će u prvom redu branit INA i HT, jer je tu ipak daleko najviše dioničara.

Neosporan je i čvrsti ivekov argument ovo što se u četvrtak i petak dešavalo na HT-u…..zorno pokazuje da nam tržište ne stoji sjajno… i to je ono što me brine…. Ne zadaje mi brigu zamisao scenarija stagnacije tržišta koji mjesec ili dva…brine me silazni trend čiji je HT ogledalo…… …… prošle godine kada smo zarađivali izgledalo je sve lako, no sada kada se i gubi treba ostati miran…. Biti će i boljih dana. Do tada jedini je spas dobra diverzifikacija portfelja uz maksimalno iskorištavanje dobrih špekulativnih prilika…. Po prirodi sam nepopravljivi optimista, život uvijek gledam nasmijanoga lica, pa mi zato ovo sada što se dešava čini samo jedan neminovni ciklus kojeg treba prebroditi. Tako je to u životu, nekome na žalost, a drugome na sreću .

[thumbsup][thumbsup]
Odličan post

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Hajde da malo doprinesem “likvidnosti” foruma. [lol] [lol] @gorgija Moram priznati da cijenim tvoje postove ali sa ovim se ne slazem – uopce. Meni grafovi govore o buducnosti itekako. Dobar dio mojih prognoza, koje su se pokazala ispravnima, izmedju ostalog su temeljene na korelacijama iz navedenih slika. Zlato sam kupovao ljetos nisam li?? Potrazi u postovima pa se uvjeri.

ako grafovi govore o budućnosti, onda što bi nam graf kretanja zlata koji si postao govorio o budućnosti cijene zlata i o budućnosti cijene dionica?

ti si ušao poslije mnogo mjeseci stagnacije pa je zatim krenuo rast. i što bi sada trebalo za budućnost zaključiti iz toga što je prošlih mjeseci jako raslo?

radi se o tome da ti sigurno nisi proučavao graf zlata pa odlučio kupiti nego je dow u srpnju (prije još 8 mjeseci) pao skoro 10%, prvi su analitičari počeli spominjati recesiju i ti si izvukao točne zaključke. a hoće li zlato dalje rasti ili padati ovisi zapravo samo o realnoj ekonomiji.

inflacija + recesija = bijeg u zlato.

inflacija – recesija = bijeg u zlato i dionice.

u svakom slučaju, budući da se amerikanci ne žure otkloniti inflaciju nego ih brine prije svega recesija, sa zlatom si u win poziciji. s time da će kad se pokrene ekonomija ipak krenuti run na dionice.

a nekako mi se ne čini da će nas od recesije spasiti bernanke nego kapital sa istoka. i to bi moglo biti prije nego se misli. a ne zaboravimo da je tu i ona buffetova ponuda osiguravateljima koja čeka da im dođe voda do grla i odluče je prihvatiti. piše o tome i danas na bloombergu.

vidim da imaš novu zanimaciju. Zlato, itd.
Zašto ne staviš te svoje projekcije kretanja burze u hrvata na graf da malo vidimo gdje to mi idemo.
Pustila te totalna katastrofična paranoja, to je dobro i drago mi je to da ne idemo po tebi na 3800 bodova Crobexa.

Nize buraz. Znatno nize s vremenom…..

skype - ivek1234

Hoću ukazati na to da ako crobex i ide u pozitivnom smjeru, neki baloni, OIF-ovske miljenice, ga ne mogu pratiti. Nije valjda da su se konačno počeli gledati fundamenti?

na koje točno misliš? i miljenice kojih fondova?

New Report

Close