Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

procitaj moje post-eve pa ce ti biti jasno;
[bye]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ayPWFrXkQIo4&refer=home

Pa evo nešto pozitivno al za Kineze

Čim ameri malo padnu krvosljednici se aktiviraju mogu se u sat vremena predvidit kad će počet pisati nakon stanke od čak tjedan dana

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Čim ameri malo padnu krvosljednici se aktiviraju mogu se u sat vremena predvidit kad će počet pisati nakon stanke od čak tjedan dana

Znači, uskoro stiže i realb… [lol]

Iz prošlosti se može izvući samo pouka, da ljudi nikad neće izvući pouke iz - prošlosti. wb

Ali dok je ovako mali promet, nema očitog mrdanja.[/b]

slažem se,čim se promet poveća krećemo prema dole[bye][bye]

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ayPWFrXkQIo4&refer=home Pa evo nešto pozitivno al za Kineze

pa i nije samo za kineze [thumbsup]

The rise in the indexes of new orders and export orders may indicate demand for Chinese goods from other countries is still sustainable, despite the weaker demand from the U.S.”

mene je ovo zbilja ugodno iznenadilo, izgleda mi kao dosada najjača naznaka da je decoupling ostatka svijeta od USA realna opcija.

Sve je u redu kad pratimo vanjska zbivanja. Prilično smo se uskladili s njima.
Sada je jako bitno biti dobro postavljen za domaće zadaće.
Najavljeno je mnogo privatizacija i vlada se uhvatila toga.
Rumenige puca po šavu i ne može stići ni na tv emisije.
Mislim da će se prvo čekati pozivnica za Nato i onda kreće sa svih strana tj. grana…
Tada je moguć povrat interesa izvanka i dobro pozicioniranje burze.
To je optimistično i moguće u bližoj budućnosti.

opala!

Ne brini, povlacim se opet u sjenu ali nisam niti nista pisao o burzi. Pa cemu ovakve reakcije. Ali, isto tako cu malo promijeniti outlook i vise ne cekam Grobex na 3700…. [cool]

Sve sto je trebalo reci, receno je u one 3 slike koje sam postao gore. Kome je jasno – super. Kome nije – opet super. [thumbsup]

Nego, nesto mi pala likvidnost na forumu….. [lol] [lol] [lol]

skype - ivek1234

Burze uopce necu komentirati da opet ne navuce bijes vecine. Ali evo 3 slike za razmisljanje. Odnosi valuta vani sa danasnjim danom, tecajevi u HR i za kraj ako se sjecate kada sam kupovao zlato ljetos i bio ovdje na forumu ispljuvan i ismijan. Vjerujem da ima dovoljno inteligentnih da iz ove 3 slike izvuku logicne zakljucke jer slike govore sve i mislim da nije potrebno trositi rijeci. Vrlo indikativna je slika odnosa valuta. Sretno!

dolar pada, cijena zlata raste, štedite u CHF …
jedino nisam uspio povezati kakve to veze ima s naši tržištem … mislim direktne …

I love the Smell of Profits in the Morning

Vjerujem da ima dovoljno inteligentnih da iz ove 3 slike izvuku logicne zakljucke jer slike govore sve i mislim da nije potrebno trositi rijeci. Vrlo indikativna je slika odnosa valuta. Sretno!

slike govore sve, ali

prvo, govore o prošlosti, tj. kažu nam što je bilo pametno napraviti do danas, ne od danas,

drugo, rast cijene zlata i valutni odnosi su odraz zbivanja na equity marketima a ne njihov uzrok i ništa ne objašnjavaju. kada dionice počnu rasti, zlato će popustiti, jen i chf će padati.

pitanje je samo kada će dionice početi rasti i da li će još biti i koliko padanja prije toga.

puno toga je već uračunato u cijene. a bit će još toga što će se uračunavati, možda više dobroga, možda više lošega.

ali mislim da je očito da je u hrvatskoj u cijene već uračunato mnogo više discounta nego u usa.

Koliko se mali dioničari ovdje prepirali i drukali, samo jedno je istina, a to da veliki igru vode. [color=blue]To se danas dobro pokazalo na Tehnici ko ja pala samo 5%, samo zato jer su je fondovi branili.[/color]

Ako gledam transakcije, vrlo mali broj transakcija je doveo Tehniku u negativnu blokadu, a njen brzi rast nakon blokade je također izazvalo relativno mali broj transakcija, tako da neznam da su tu baš bili fondovi u pitanju. Više bi rekao možda pojedini privatni špekulanti.

Hajde da malo doprinesem “likvidnosti” foruma. [lol] [lol]

@gorgija

Moram priznati da cijenim tvoje postove ali sa ovim se ne slazem – uopce. Meni grafovi govore o buducnosti itekako. Dobar dio mojih prognoza, koje su se pokazala ispravnima, izmedju ostalog su temeljene na korelacijama iz navedenih slika. Zlato sam kupovao ljetos nisam li?? Potrazi u postovima pa se uvjeri.

@fazan

Sve sto si naveo je tocno ali to je i mojoj baki jasno i to je samo nekakva krajnja posljedica. Bitnija je makroekonomska-psiholoska korelacija navedenih dijagrama koja, barem meni, puno toga govori.

@SVIMA

Nego, ja sam laik u ovom poslu pa bi htio upitati strucnjake na forumu da ako imaju zelje i volje daju svoje vidjenje slijedecih korelacija.

Imamo HT koji je prema svima podcijenjena, blue-chip, prva kotacija dionica sa vise nego dobrom dividendom cije solidno izvjesce sa najavljenom briljantnom dividendom je podiglo dionicu na 1 (jedan) dan da bi opet okrenulo prema dolje polovicom drugog dana od objave. Trenutno ispada da je HT bio bull trap na povecanoj likvidnosti i nista drugo. Zasto????? [cool][cool]

Povezano na pitanje o HT nastavljam dalje. Sto ocekujete od ostalih dionica koje bi mogle imati dobar FI na fundamentima koji su unutar sektora daleko visi od HT-ovih a imaju gotovo zanemarivu dividendu??? Da li isto porast likvidnosti uz mizerno povecanje cijene , kako bi se malo iskusniji stigli iskrcati, pa bull trap antologijskih razmjera kao vjerojatno na HT ili nesto drugo???? [cool][cool]

Za one sa FI losijim ili slicnim kao u 2006-te necu nista pitati…. [cool][cool]

skype - ivek1234

New Report

Close