zmrklic: Kakva jazovka na Dow, kaj mirovinci izlaze iz fondova tamo
Identična situacija kao i kod nas. Treba napraviti psihozu kako bi se ukrcalo prije dobrih GFI.[thumbsup]
Pa što ako su i ti ameri malo pali?? Da stignu nas trebaju pasti još 15%. Onda neka se jave[tongue]
zmrklic: Kakva jazovka na Dow, kaj mirovinci izlaze iz fondova tamo Identična situacija kao i kod nas. Treba napraviti psihozu kako bi se ukrcalo prije dobrih GFI.[thumbsup]
I još boljih 1q
[lol]
Ameri su epicentar ove “korekcije” nastale nakon hipotekarne krize.Nama Hrvatima je riječ hipoteka kao reći majkemi tako da većina još i danas nije svijesna o ćemu se radi..
Sad su im GFI i logično je da se najviše crveni njihova burza ,uostalom crvenila se ona i prije ,ali se nije toliko pratila kod nas kao danas…
Puno novih i neiskusnih ulagaća,+bankara praznih đepova,+novopečenih novinara-analitićara,željni brze zarade odnosno exkluzivnih naslova po modijima …..nesvijesno stvara tenzije u javnosti .O ,da osim ovih neiskusnih ima tu i skrivenih profića koji bacaju patke namjerno….zato valja bit mudar ..
Svaka korekcija je ustvari liječenje rane tj grane gospodarstva u kojoj se dogodila ,te garantirano slijedi brzi oporavak na zdaavim temeljima
Ako vam je i nakon ovih par činjenica teško ćekat …stavite lovu na banku,he,he..
[thumbsup]
Pa što ako su i ti ameri malo pali?? Da stignu nas trebaju pasti još 15%. Onda neka se jave[tongue]
Ajde ne copraj, znali su oni tolko i u jednom danu odradit…
do kraja vikenda ocekujam novih post-eva na temi korekcija i kako nam se blizi sudnji dan, ili nam dezurni negativni drukerasi jos nisu izasli van?!
Sad će oni van uskoro, pa će drukati, a kad ono ode gore.
Scenario kakav nisu predvidjeli. Onda hvataj, deri, tuci po asku.
Naravno na dionicama sa dobrim GFI, ne bi se čudio i na ostalima.
Mogli bi slijedeći tjedan povući gore sudeći po TA. Trend je uspostavljen-UP. Trenutne trzavice su
prisutne.[thumbsup] Ali dok je ovako mali promet, nema očitog mrdanja.
bez obzira na današnji drastični pad amera, ponedjeljak i utorak određuju njihov kratkoročni smjer.
navedeno vrijedi bez intervencije feda i novog rezanja kamata.
ako srežu kamate, bumo videli.
ipak je ovo njihova izborna godina…
Koliko se mali dioničari ovdje prepirali i drukali, samo jedno je istina, a to da veliki igru vode.
[color=blue]To se danas dobro pokazalo na Tehnici ko ja pala samo 5%, samo zato jer su je fondovi branili.[/color]
– a ja sam dobila kredit, više njih, kta cca 5%.
– nagradno pitanje, koji je to kredit, i tko daje tako jeftine kredite.
daju ih banke svojim zaposlenicima, gotovinske.
Vjerojatno nisam dobio nagradu ali bar sam pokušao.
Ivana7, samo ozezi, rado citam tvoje postove.
50 lav:
”
Na dobre vijesti loše reagiramo ali na svaku lošu vijest padamo… Dividenda(najavljena) od 9 % HT-a nije uspjela dignuti cijenu za taj postotak [cry]
”
pa to je i logično, prije objave dividende svi su očekivali dividendu od 5% na tržišnu cijenu a objavljeno je da je 9%, samim tim dionica je poskočila samo za razliku
Ma što je logično?
Cijena je mogla biti na IPO 320 kn plus dividenda od 30 kn — ma naJMANJE bi trebala vridit 370 kn.. analitičari procjenjuju na preko 400 kn–ne igra ovdje logika!!
P.S.vrijeme čini svoje- -strpljen, spašen…………..
Za mene je normalno da fondovi više ne kupuju nego bi mogli, pogotovo kada je kraj mjeseca, znamo ako oni računaju svoje mj. rezultate, moraju nešto ostaviti i za 3, mj , a onda pokazatelji za 3Q
kako danas pali, tako će se u pon ili utorak opet vratiti…bitno da je dalnji pad zaustavljen na ovim razinama,down 12.200-12.600