Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

– ja volim raditi za sebe, pa i sa manjim prihodima, ali skoro uvijek pogodim dobre dionice.
Pozdrav !

Pa mi svi mislimo da skoro uvijek pogodimo dobre dionice. To je stoga što nam je mozak genetski programiran da pamtimo samo vedre dane. Taj sam slogan jedno vrijeme imao u potpisu.
Nego, sad mi misao dođe. A zašto taj Pozdrav! ne stavite u potpis? Bilo bi Vam lakše i mi bi skužili da ste info potkova…[lol] [lol]
Usput, hvala što su Vam dopustili danas pisati više nego inače, umrli bi od dosade…[wink]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

-ingru prodala baš na vrijeme, izgleda da ćemo je opet braniti na 35.000 kunića
-tehnika ide mini ipo danas

ćao

Savage: ” pa cijelo vrijeme se sprdam s ivanom7 ” – hvala na komplimentu kolega. – ipak je Ivana7 prva u TOP10. – još nije sudjelovala u nijednom navlačenju. – i sigurno nikome nije dala krivi savjet. – i nikada nije pisala kupite to i to jer sam se ja toga puno nakrcala i sigurno će rasti. Pozdrav !

-uvijek sam se malo pribojavao osoba koje o sebi pišu o 3. licu
-kakve veze ima top10 s realnim stanjem?
-krivi savjet sigurno niste dali jer nikad niste dali nikakav savjet
-niste pisali “kupila sam to i to” jer bi onda u tom trenutku ljudi znali što se i po kojoj cijeni kupili, a Vaš je običaj napisati “Kupila sam x dionicu tad i tad kad je bila 20% niža pa vidite da sam pogodila” ili “Prodala sam dionicu tad i tad a nakon toga ona je pala 20%.
-Da ne spominjem da ni na jednoj dionici niste dali nekakvu razumnu analizu zašto bi trebala gore ili dolje u zadnjih godinu i pol koliko ja pratim forum

-Svaki put na neki način pitate što kupiti a to će reći da niste ni 5% investitor kakvim se predstavljate
-Prekidam ovu raspravu!

Pozdrav!

Za HT Od kada se HT počeo trgovati srednja vrijednost je od 333 Kn + dividenda od 30 Kn dakle daje vrijednost od oko 363 Kn po prosječnoj vrijednosti trgovanja dakle cijena bi se trebala kretati od 360-410 Kn. Ali dodatan motiv biti će za fondove da drže ovu dionicu i da je dokupljuju jer će dobiti svjež kapital, posebno mirovinski fondovi jer oni nemaju obvezu promptne isplate svojim korisnicima. Ako neka firma redovito isplaćuje dividendnu vrijednost koja je uvelike nadmašuje prosjek tržišta cijena te firme je 20-40 posto veća od ostalih firmi koje su iz istog sektora a ne plaćaju toliku dividendu………….

Slazem se kolega, da li netko ima podatke koliko je isplacena dividenda ostalih telekoma u regiji? Bilo bi to interesantno usporediti obzirom na podcijenjenost HT u odnosu na njih…

@savage
ma sve to štima, samo dam se kladiti da nije lako biti marginaš zadnjih pola godine. I kad su mnogi uzimali margin na 300 kad je HT padao činilo da će biti padajućih noževa kad je dotaknuo 275.

nije lako , stvarno znam da nije… [wink]
ja sam uletio i bio malo u minusu, sad je ok.
nisam niti u jednom trenutku gubio glavu i razmisljao o izlascima s minusom.
iako neki koji su poslusali moj savjet nisu izdrzali…
jebiga prodali pakete po 290,…
mos mislit prodati pakete na 290kn…
koje svetogrdje…[sad]

Savage:

tigrus: ” znaci, dzeparac je bio oko 300kn/400kn mjesecno… ustedio si 1000kn…(jer si isao na kave od 5kn/6kn) 1000kn x 5000% = 50000kn nije lose…nije lose uopce… [thumbsup] ” Džeparac je nebi vjerovali bio čak 100 kn mjesečno (ok smiješno je) jer nisu moji baš od para. visiti po kavama mi je tad bio skup sport. sva ušteđevina je skupljana od raznih krizmi i rođendana,ali sam uspio ipak uštediti nekakvu prosječnu plaću s kojom sam krenuo. Pozdrav!

Savage:

tigrus: ” znaci, dzeparac je bio oko 300kn/400kn mjesecno… ustedio si 1000kn…(jer si isao na kave od 5kn/6kn) 1000kn x 5000% = 50000kn nije lose…nije lose uopce… [thumbsup] ” Džeparac je nebi vjerovali bio čak 100 kn mjesečno (ok smiješno je) jer nisu moji baš od para. visiti po kavama mi je tad bio skup sport. sva ušteđevina je skupljana od raznih krizmi i rođendana,ali sam uspio ipak uštediti nekakvu prosječnu plaću s kojom sam krenuo. Pozdrav!

ok,ok…nemoj se ljutiti… samo sam htio skrenuti pozornost na to da si rekao da “glupi rade”…
vidis ja se ne slazem, evo zasto:

1. ako radis mozes dici kredit.
2. ako imas placu ok npr. 10000kn mozes uzeti kredu do mjesecnog anuiteta 7800kn na npr 10 god
3. to je oko 700000kn
4. bubnes margin na to i imas oko 1.500.000kn za igru.
5. ulozis u ht na 310 i on ode na 400 kn (90 kn zarade) oko 4900 dionica
6. dividenda 30 kn
7. dakle, 4900 x 90 = 435500kn plus 30x 4900= 147000kn
8. za 6 mjeseci imas zaradeno 435k+147k= 582000kn
kupi stan.
eto.
ko je sad glup?

Čini mi se da je Savage ipak bio ironičan s tim postom [wink]. Naravno da nema zarade bez rada, a izjave da onaj tko radi je glup mogle bi jedino proći kod djece u vrtiću i nigdje drugdje.

You either do it right or you get eliminated!

Ode Ingra…

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

ok,ok…nemoj se ljutiti… samo sam htio skrenuti pozornost na to da si rekao da “glupi rade”…
vidis ja se ne slazem, evo zasto:

1. ako radis mozes dici kredit.
2. ako imas placu ok npr. 10000kn mozes uzeti kredu do mjesecnog anuiteta 7800kn na npr 10 god
3. to je oko 700000kn
4. bubnes margin na to i imas oko 1.500.000kn za igru.
5. ulozis u ht na 310 i on ode na 400 kn (90 kn zarade) oko 4900 dionica
6. dividenda 30 kn
7. dakle, 4900 x 90 = 435500kn plus 30x 4900= 147000kn
8. za 6 mjeseci imas zaradeno 435k+147k= 582000kn
kupi stan.
eto.
ko je sad glup?

A sad si ga malo pretjerao, u kojoj banci možeš dignuti nenamjenski kredit u visini 700000 kn . A i volio bi vidit tvoju hrabrost kako dižeš takav kredit (pod uvjetom da možeš) i na njega lupaš margin

falco:

tehnika definitivno danas dobra za ukrcaj , još malo pričakati da padne cijena poslije blokade.

neće više pasti garant![cool]

[thumbsup][thumbsup][thumbsup][smiley][proud]

dan je pametniji od noći

Za HT
Od kada se HT počeo trgovati srednja vrijednost je od 333 Kn + dividenda od 30 Kn dakle daje vrijednost od oko 363 Kn po prosječnoj vrijednosti trgovanja dakle cijena bi se trebala kretati od 360-410 Kn. Ali dodatan motiv biti će za fondove da drže ovu dionicu i da je dokupljuju jer će dobiti svjež kapital, posebno mirovinski fondovi jer oni nemaju obvezu promptne isplate svojim korisnicima. Ako neka firma redovito isplaćuje dividendnu vrijednost koja je uvelike nadmašuje prosjek tržišta cijena te firme je 20-40 posto veća od ostalih firmi koje su iz istog sektora a ne plaćaju toliku dividendu………….

Odlican post..[thumbsup]

Za HT Od kada se HT počeo trgovati srednja vrijednost je od 333 Kn + dividenda od 30 Kn dakle daje vrijednost od oko 363 Kn po prosječnoj vrijednosti trgovanja dakle cijena bi se trebala kretati od 360-410 Kn.
Ali dodatan motiv biti će za fondove da drže ovu dionicu i da je dokupljuju jer će dobiti svjež kapital, posebno mirovinski fondovi jer oni nemaju obvezu promptne isplate svojim korisnicima. Ako neka firma redovito isplaćuje dividendnu vrijednost koja je uvelike nadmašuje prosjek tržišta cijena te firme je 20-40 posto veća od ostalih firmi
koje su iz istog sektora a ne plaćaju toliku dividendu………….

Sve stoji, samo HT nije usporediva s niti jednom dionicom na ZSE, no neću o tome jer je za puno forumaša HT “sveta krava” (mada rado citiraju Proroka iz Omahe – Buffeta – koji ju nikad ne bi kupio).
Dok sam samo čitao na ovom Forumu ostao mi je u sjećanju post jednog kolege (Asko od 30.11.2006.) koji je slikovito napisao: “HEP je u svakom slučaju puno zanimljiviji od HT-a. Tu više neće biti posebnog rasta, Njemci su izmuzli što su mogli, prestali su ulagati, a i konkurencija im diše za vratom.”
Evo, primjerice, moja tvrtka od danas više nije HT-ov pretplatnik, a znam mnoge koji su to davno učinili. No, kao većina drugih, dvoličan sam i držim dionice HT-a jer se na njima još uvijek može dobro zaraditi.
Mislim da ste savršeno pogodili zašto nam je burza u zadnje vrijeme ovakva: fondovi se prekrcavaju u HT, a srednji igrači čekaju rasplet u cashu i insajd-info.
Mali će uvijek biti gubitnici, posebice ako slijede Ivanin zov: Što ćemo danas kupiti?![cool]

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

gorgija: ” jel ima netko link na neku stranicu s postocima kojima pojedine dionice utječu na crobex? kao ono što limun ima za croemi. ” http://www.zse.hr/default.aspx?id=179

to imam, nije to, zanima me težina pojedine dionice u indeksu. svejedno hvala.

New Report

Close