pa cijelo vrijeme se sprdam s ivanom7
– hvala na komplimentu kolega.
– ipak je Ivana7 prva u TOP10.
– još nije sudjelovala u nijednom navlačenju.
– i sigurno nikome nije dala krivi savjet.
– i nikada nije pisala kupite to i to jer sam se ja toga puno nakrcala i sigurno će rasti.
Pozdrav !
mozda da odete u ruralne sredine i pricate price ili kao birtić prodao babine 24 ovce kupio Inu na IPO-u , prodo i kupio 80 ovaca. Jos i danas se mucim da izracunam kak je uspio to sve napravit, mozda kao i Vi?[yawn]
više ni u pastire nemreš bez blackburryija [lol] [lol] [lol]
@ Ivana7
samo mi resite ovu jednazbu da se ne osramotim kad komade barim i pricam lovacke price, sto da naglasim, gdje su mi uporista?
obožavam ovakvu matematiku. – baš sam noćas pravila računicu na ht i dividendu, samo su sada dali nerealno veliku dividendu, pa sam ju smanjila za 50%, ali opet je lijepa računica. – točka 5. uložiš u ht na 310. – sorry sada to ipak spada u povijest. – uvijek me interesiraju računice budućeg razdoblja. Pozdrav !
[/quote]
aha sad smo dobili sve X-ove jednazbe
“zbilja nikada nije interesiralo 10 %. – obično lovim 100%, a uvijek se u mreži nađe i nešto po 500% i više.”
kada ce HT na 400 a opet nebi zarada bila 100-500% u ovom konkretnom slucaju?
mozda da odete u ruralne sredine i pricate price ili kao birtić prodao babine 24 ovce kupio Inu na IPO-u , prodo i kupio 80 ovaca.
Jos i danas se mucim da izracunam kak je uspio to sve napravit, mozda kao i Vi?
ivana7: “LookaBorna: ” kako je netko vec napisao 290 Vam je bilo skupo? znam kometare usla na 290 vecinu, dokupljujem samo… – evo tako mi je i danas stigao novac od jednog investicijskog fonda koji sam prodala prije tjedan dana. – a uvijek volim kupovati u većem vremenskom razmaku, tako hvatam nekakve prosjeke. – isto radim i kod prodaja..”
IVESTICIJSKI FOND, OPROSTITE ALI S OVIM STE SE DISKREDITIRALI
to je samo za seljacice nikako za nekog tko se razmece znanjem i projekcijama kretanja.
mozda ipak niste tokiko sigurni u sebe, samo ste se sada izdali
Ih, što volim kad se dva fond menadžera počupaju…[smiley][smiley][smiley][lol] [lol]
Ivana, ovo što prije kupite:
Kupnja Cijena
5 1.335,00
4 1.333,34
11 1.330,02
100 1.330,01
5 1.330,00
Cijena Prodaja
1.358,00 46
1.360,00 100
1.370,00 36
1.373,08 8
1.374,00 29
Dok joj fond drži cijenu u okviru 1330-1360 kn s vrlo malom količinom.
Znate tko je u igri! Dobro?!
[thumbsup]
alesar:
”
nevidim nikakve kogike zašto prodavati fond … kad su i oni svi skoro 20 % u minusu …. ????
”
– greška kolega, nemate ništa od prosijeka,
– nisu svi pali 20%, moj je pao 4.88%.
– ht daje dividendu cca 10%.
– ostalo prosudite sami, ipak treba znati ulagati i kod fondova.
Pozdrav !
-otkad je 29,56 kn 10% na cijenu od 333 kn??
-molim pojašnjenje
ćao
LookaBorna: ” mozda da odete u ruralne sredine i pricate price ili kao birtić prodao babine 24 ovce kupio Inu na IPO-u , prodo i kupio 80 ovaca. Jos i danas se mucim da izracunam kak je uspio to sve napravit, mozda kao i Vi?[yawn] ” više ni u pastire nemreš bez blackburryija [lol] [lol] [lol]
moj iPAQ ima i navigaciju, samo jos da ovce uspem ucrtati, izmislim prikladne GPS odasiljace i prodajem s dodatnom opremom, trziste zagarantirano[lol] [lol] [lol]
ma ti mene ne kužiš. nisam ja rekao da glupi rade pa cijelo vrijeme se sprdam s ivanom7 ne shvaćam kak to ne kužiš. Meni je upravo JAKO žao što trenutno ne mogu dići margin i daleko od toga da mislim da je rad glup. Malo smo se krivo shvatili. nisam citao sve postove …. pa ne znam za vas odnos (ivana vs. savage)…[smiley] no uglavnom, isplati se radit za dobru lovu, ali ne zbog place nego zbog kredita i margina do kojih mozes doci…
ma sve to štima, samo dam se kladiti da nije lako biti marginaš zadnjih pola godine. I kad su mnogi uzimali margin na 300 kad je HT padao činilo da će biti padajućih noževa kad je dotaknuo 275.
što se ivane7 tiče shvatio sam da u skoro 1400 postova koje je napisala nema baš nečeg vrijednog za pročitati, a pratim forum već dosta dugo. uglavnom je “ja ovo, ja ono kupila HT na 280 i sad je prosjek 300 kn be ipeoa mada sam utukla milijune iznad 360, pa vidite kak sam pametna”. Bez uvrede ali postovi ne zrače nekom inteligencijom nego samo puka naklapanja, pa sam je malo uzeo na pik. Evo obećavam neću više biti bully
[lol]
treptajem oka ode thnk u drugu blokadu hahahaha…kad će je odblokirati[lol] [lol] [lol]
rađe ne, situacija je još nestabilna.
– rađe i manje zaraditi nego puno izgubiti.
Pozdrav !
..ali mozda ipak bolje placati kamatu i drzati ga neiskoristenog nego ne ga dizati prekasno i propustiti 10%-15% zarade
– 15% zarada.
– 15% za banku kredit.
– ja volim raditi za sebe, pa i sa manjim prihodima, ali skoro uvijek pogodim dobre dionice.
– po meni je gornja računica ipak s prinosom nula, odnosno zarada ide brokerima i banci.
– da financijske poluge, ali u rastućem trendu.
Pozdrav !
što se ivane7 tiče shvatio sam da u skoro 1400 postova koje je napisala nema baš nečeg vrijednog za pročitati, postovi ne zrače nekom inteligencijom
[lol]
– ljubavi, najvažnije je mani da si mi ti inteligentan.
– pa zato si i ti na forumu kako bi s 868 postova pisao o Ivani.
Pozdrav ljubavi !
Za HT
Od kada se HT počeo trgovati srednja vrijednost je od 333 Kn + dividenda od 30 Kn dakle daje vrijednost od oko 363 Kn po prosječnoj vrijednosti trgovanja dakle cijena bi se trebala kretati od 360-410 Kn. Ali dodatan motiv biti će za fondove da drže ovu dionicu i da je dokupljuju jer će dobiti svjež kapital, posebno mirovinski fondovi jer oni nemaju obvezu promptne isplate svojim korisnicima. Ako neka firma redovito isplaćuje dividendnu vrijednost koja je uvelike nadmašuje prosjek tržišta cijena te firme je 20-40 posto veća od ostalih firmi koje su iz istog sektora a ne plaćaju toliku dividendu………….