kako se ono zove kada tržište počne ignorirati loše vijesti i samo raste?
mislim naravno na usa i današnje indikatore gore od očekivanih.
to bi bilo nešto kao “prošlo dno”, ili? [wink]
dow je na 12700 uz loše vijesti, ne mogu vjerovat, nešto su mi preoptimistični s obzirom na recesiju koju konstantno najavljuju, stvarno mi nije jasno kako je to moguće
sakai: ” pa nije da samo raste…padaju tamo brodari i to dosta… ” I to na vecim prometima koliko vidim. Moguce da veliki investitori sele iz brodara u ostale dionice, ohrabreni su izvjescem IBM-a.
moglo bi biti to. napravili su 50% i sad disperziraju na one koje se tek trebaju vratiti.
gorgija:
”
kako se ono zove kada tržište počne ignorirati loše vijesti i samo raste?
mislim naravno na usa i današnje indikatore gore od očekivanih.
to bi bilo nešto kao “prošlo dno”, ili? [wink]
”
dow je na 12700 uz loše vijesti, ne mogu vjerovat, nešto su mi preoptimistični s obzirom na recesiju koju konstantno najavljuju, stvarno mi nije jasno kako je to moguće
Mozda je Bush porazgovarao sa njihovim fond managerima?
Anyway, dosta su im dobri rezultati firmi (iskljucen financijski sektor naravno), slabi dolar im je anulirao pad prodaje doma izvozom. Ali sto je je, malo plasi. Da se ne probude jedan dan lose volje…
gorgija: ” kako se ono zove kada tržište počne ignorirati loše vijesti i samo raste? mislim naravno na usa i današnje indikatore gore od očekivanih. to bi bilo nešto kao “prošlo dno”, ili? [wink] ” dow je na 12700 uz loše vijesti, ne mogu vjerovat, nešto su mi preoptimistični s obzirom na recesiju koju konstantno najavljuju, stvarno mi nije jasno kako je to moguće
burza je brža od novinara, ekonomista, poduzetnika, indikatora. na američkoj burzi se s recesijom živi još od ljeta, mislim da je sad već sve loše uračunato i počinju se uračunavati spekulacije da bi se za mjesec ili dva mogao zaustaviti pad indikatora i zatim krenuti oporavak.
Evo nam odgovora za drys:
http://www.marketintelligencecenter.com/articles/541367
“DryShips Inc (DRYS) NewsBite – DRYS Declines on Lower Chinese Iron Ore Demand”
Da, iz Kine počinju dolaziti loše vijesti. Velika inflacija, usporavanje rasta … nije nam to baš trebalo …
Lose vijesti za kinu, su dobre vijesti za ostatak svijeta.
Za mene nije dobra vijest ako se smanjuje potražnja za drybulkerima. Moram priznati da mi nije jasna tvoja logika. Osim toga, ako poraste cijena rada ili troškova proizvodnje, to automatski znači i inflaciju u ostatku svijeta. 5 centi viša dnevnica za Dja Mi Longa, znači i skuplja nogometna lopta Nike!
A kad Kina srce 40% svjetskog celika, valjda 50% betona onda je to dobro? Kad po tim cestama koje sad grade pocnu jurit automobili, kolko ce nafta kostat? Lakse cemo bez Nike lopte nego bez nafte.
vijest nije dobra, ali nije ni katastrofalna. a nije ni nova, samo je novo to što su je danas odlučili upotrijebiti ministri.
izvoz u USA se smanjuje. ali veza između toga i njihove potražnje za rudačom je slabašna. po meni to samo znači da će im nedostajati manje rudače nego prije. ali nedostajat će im.