Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Darovanje dionica

Piše: Pepo Piškor, Lider – centar d.o.o. za računovodstvo i poslovno savjetovanje
ČITATELJ PITA:

Želim darovati dionice. Da li se na to plaća porez?

Roberto

Poštovani gospodine,

Vaše dionice vlasnički su vrijednosni papir i u svakom trenutku može mu se utvrditi tržišna vrijednost. Sukladno Zakonu, darovanjem možete prenijeti vlasništvo na novog vlasnika darovnim ugovorom. Ukoliko je na dan darovanja vrijednost darovanih dionica ( umanjena za neotplaćeni dio, ako ga ima i neke druge troškove i naknade koje terete vrijednost dara ) manja od 50 000,00 kuna, ne plaća se porez na prijenos vlasništva. Ukoliko je vrijednost istih veća od 50 000,00 kuna plaća se porez na nasljedstvo po stopi od 5% po rješenju Porezne uprave.

U Vašoj situaciji prije potpisivanja i ovjere ugovora o darivanju dionica potrebno je utvrditi trenutnu tržišnu vrijednost, i ukoliko je ona veća od 50 000,00 kuna potrebno je nakon ovjere podnijeti Poreznoj upravi ovjereni ugovor na utvrđivanje i razrez poreza. Nakon plaćanja razrezanog poreza, novi vlasnik, kojem ste darovali dionice, obvezno mora jedan primjerak ugovora dostaviti u dioničko društvo čije je dionice stekao, da bi se isti proveo u Knjizi dionica i da bi počeo ostvarivati vlasnička i upravljačka prava.(www.lidercentar.hr )

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

[undecid]

Šta je meni ovo trebalo...

dookie:

TheStyx: ” ma o cemu pricamo dok su takvi mali prometi ” o rastu Crobexa [thumbsup]

ovo su natezanje prema gore da bi se nakupila kupnja za jos vece iskrcavanja
moramo svi biti strpljivi, situacija se nece poboljsati znacajno tokom cijele godine

kolega, odakle vama ova “informacija”? na cemu je temeljite?

čini mi se da se to još stranci lagano iskrcavaju dok naši fondovi i igrači lagano počinju s kupnjom. ono što me više veseli od laganog rasta je dosta prorijeđena prodaja tako da mislim da bi ovaj tjedan trebali završiti iznad 4200, a možda i blizu 4400. trenutno smo u fazi rasta na malim prometima i mislim da će kad počnu FI izlazit krenuti s velikim prometima. Pozdrav!

Slažem se.[thumbsup]
Iskrcavanja velikih razmjera su iza nas, tržište se počinje oporavljati. TA to govori, pozitivizam je lagano došao na ZSE, a i izvješća su jako blizu.

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

crobex + 0.68%

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

SKRIVENI NALOZI- lijepo molim nekakvo zdravo-seljačko kratko objašnjenje. Hvala.

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=3822&pg=1

Kolega neke stvari se lako saznaju ako samo malo proguglate…

evo o braniteljskom sa [url=”http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b3bf4432-fbac-4f3e-9bbd-4e8c7ce27f8c&ref=lastadd”%5Dbusiness.hr%5B/url%5D

[undecid]

To je još od jutra vijest. kaj prvo prodaš i onda bacaš negativne linkove? Hoćeš da ja ubacim 100 pozitivnih pa da se tvoj utopi?[lol] [lol] [lol]

crobex je cini mi se opet poceo slobodno padati [angry]

pa dobro koji kua sada?!

To je još od jutra vijest. kaj prvo prodaš i onda bacaš negativne linkove? Hoćeš da ja ubacim 100 pozitivnih pa da se tvoj utopi?[lol] [lol] [lol]

nit sam kupovao, nit sam prodavao zadnjih tjedan dana – samo dajem informacije koje sam “nasao” da si pogledao post ispred tvojeg, vidio bi da sam dao i dobru vijest odmah nakon toga

Beograd u većem plusu od nas!

dookie: ” [undecid] ” To je još od jutra vijest. kaj prvo prodaš i onda bacaš negativne linkove? Hoćeš da ja ubacim 100 pozitivnih pa da se tvoj utopi?[lol] [lol] [lol]

Tenkista, nema beda, vijesti samo dolaze. Joj kad ulete veliki igrači….][thumbsup]
ZSE: Optimizam analitičara, veliki igrači još apstiniraju
Vaš linkhttp://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=8ac19666-4a4a-4279-88f9-8ebbce6354c9&open=sec[/url

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

New Report

Close