Nemam pojma sto to ljude smeta. Do prije pola godine su svi tvrdili da nasa burza moze samo up,up jer sve kontroliraju insajderi i veliki igraci i jer je nase trziste plitko, a sad odjenom su im oni krivi za sve. Anyway, ako promotrimo kako su prosle burze u nasoj okolici, vidjet cemo da su razvijenije burze pale manje od onih plitkih.
Duser,svi mi zbog malo zarade spremni smo žmirit na jedno oko jer mislimo ako se nije dogodilo meni ,možda ni neće –e greška .Treba to iznjet a ne držat za sebe, jer na kraju svi puhimo..
Stotine ljudi uzelo je margine i morali hitno ili im je banka prodala…tisuće dionićara izgubilo je na vrijednosti portfelja kako javno iznosi HANFA i zbog mirovinaca …!?
e pa molim lijepo zar to nije dovoljan razlog za uzbunu dionićara !
Ako HANFA radi na principu “kasno Marko na Kosovo stiže!”,sutra možemo ostat svi bez love ,a oni će nonšalantno konstatirat tko nam je pred njihovim oćima maznuo lovu…!
Tu očito netko ne radi svoj posao kako treba[angry]
2 Alfon
bez love možeš ostati jedino u slijedećim slučajevima:
1. prodaš nisko
2. poklopi te MC
u oba slučaja si si sam kriv zar ne, bez obzira tko je “spustio” loptu
Mene je ivek opet prepao, a ima li netko one CD iz HANF-e sa stanjem pa da se otkriju ti koji prodaju pa da se vidi koliko još imaju-nemaju.
rokoch: ” ivek znas da je masa forumasa u minusu. pa nece ljudi prodavati sa -20% ” Svatko neka odluci sto ce. Ocigledno se banda iskrcava i dalje pa sada uveli skrivene naloge da nas jos dodatno ozene. U svakom slucaju ja evo otkazao dva fonda preko online bankinga (sa gustom) i ja cu sigurno polupati po bidu ovo sto sam kupio danas (dakle minus, nije velik ali je minus samo ce i bagra imati nesto tanju kupnju ako se istresemo). Naloge sam skinuo sa kupnje i u petak vadim svu lovu od brokera te trazim drugo rijesenje. Sutra snimam trgovanje u screenshotove da imam za arhivu. Ne kupujem vise nisti niti pod razno jer mi ovo sve vise lici na neku sacekusu. Znam da su mine na Viru, Dlkv, Jdpl i Atpl. Mislim da je bilo i na Ingr ali nisam siguran. To je zauzelo pandemijske razmjere. Ne samo da je prljavo i nekorektno nego je osnovno pitanje ZASTO se tako kriomice izlazi????? Ja u takvim uvjetim nisam spreman upucavati dodatne novce jer nesto j@ebeno smrdi. Da ne bi trenutni gubitak postao s vremenom jos veci. Ne stisces gas na autu ako je gusta magla a ovo sada je maglovitoooo i ne vidi se prst pred nosom…. Pa nisam kamikaza da bacam lovu u bunar gdje se ne vidi dno.
Pa ODI već jednom i ne vraćaj se i pusti nas ostale da se borimo sa burzom.
Ovo što pričaš je prebolestan scenario, i mislim da već JAKO PUUUUNO pretjeruješ.
Zbog tebe je puno neiskusnih prodalo na dnu ,a kupovalo na +15%, pa si ih opet nafilao, pa su prodali na dnu, i nakon toga je ponovo raslo i kupovali su na +10%. Nemoj to raditi.
BTW…ništa od cilusa katastrofe više. Prošlo svršeno vrijeme.
Amerika i Europa se ne muče takvim scenarijima.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
..ma naravno tema je kompleksna i dalo bi se prićat danima…
primjer..zovem Zg.brokere u 12 mjesecu 3dana ,dobro si pročitao 3 dana …nakon uspostave linije ljubazni služb.isprićava jer je ludnica s HT-om,nisam iz Zg i jedina veza je tel zbg kojeg sam izgubio love za tel račune a i na portfelju… jer dobit njih je bila prava lutrija …
Tko im je odobrio takvu uslugu i dali ih uopće netko kontrolira?[undecid]
(…a takvih nezaštićenih dionićara je na tisuće)
ne razumijem čemu ta depra sa skrivenim nalozima i odnosom K/P
prije svega bilo je skrivenih i na strani kupnje i na strani prodaje, po meni je to ok jer se spriječava manipulacija tržištem, dionice se kupuju ili prodaju zbog nekih očekivanja a ne zato jer je kupnja jaka, prodaja slaba, koliko ja pratim prije rasta određene dionice kada se netko želio natovariti lupao je po asku do granice x tj skidao je sve to toga, nalozi na kupnji se uglavnom (veći) stavljaju da guraju topovsko meso ispred tako da je povoljan i nepovoljan omjer K/P jako škakljiv pojam
eto toliko…
Upotpunosti se slazem sa kolegom ali kolega morate shvatiti i ostale jer do sada jei corava kokos mogla zaraditi na nasoj burzi a ovi skrveni sada iziskuju malo vise znanja i muke.
Ponavljam meni pase jer je puno lakse skupiti kolicinu a i puno je lakse izaci
2 Alfon
bez love možeš ostati jedino u slijedećim slučajevima:
1. prodaš nisko
2. poklopi te MC
u oba slučaja si si sam kriv zar ne, bez obzira tko je “spustio” loptu
3.squeeze out
… Tu očito netko ne radi svoj posao kako treba[angry]
u potpunosti se slažem, a prvi koji mora odraditi svoj posao kako treba je mali dioničar, investitor ili kako ga već zovete i mora sebi odgovoriti na dva pitanja
-ZAŠTO kupiti baš dionicu xy-r-a
-ZAŠTO ju platiti xy kn
i tek kada taj dio posla odradi kako treba onda nema potrebe kriviti nikoga za skrivenim nalozima, certifikatima i kojekakvim izgovorima da se opravda vlastiti propust