jel ko zna kakav je profil tipičnog hrvatskog fond managera? [smiley]
Otprilike ovako. Svi su oni vise manje klonovi. [lol] [lol] [lol]
Već vidim naslovnice u poslovnim tiskovinama:
Nakon kraćeg zatišja Hanfa je opet u akciji … [smiley][lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
wunderkind:
”
jel ko zna kakav je profil tipičnog hrvatskog fond managera? [smiley]
”
Otprilike ovako. Svi su oni vise manje klonovi. [lol] [lol] [lol]
Uf, onda sam krivo reko. Ti nejdu na skijanje sa zenom i djecom, nego mamom i tatom…
Fond manager/senior broker:
– 30/35 godina starosti
-lijep, mlad, perspektivan,
– djeca starijih i utjecajnijih roditelja,
– neozenjen,
– voli luksuz (auti, odjela, stanovi, modni detalji, satovi, parfemi),
– vecina sebe vidi kao Don Juana ovog tisucljeca,
– samodopadan,
– vrlo sujetan – ovo ne treba podcijeniti,
– zavrsio MBA (na Henleyu upoznao nekoliko financijskih “gurua” iz HR [lol] ),
– komunikativan, voli djeliti savjete godi njegovoj tastini,
– okrece lovu za blisku rodbinu i prijatelje (uglavnom savjetima sto, gdje i kada) sto mu nije tesko jer ima insajd info sto ce OIF kupovati ali time ispada velika faca jer mu se svi klanjaju kao Bogu,
– mrzi nas i ovaj forum (cituckaju oni ovo vrlo redovno [lol] [lol] ) pa se zato neka nasa LOGICNA ocekivanja mozda i ne ostvare. To je nacin da nam malo vrate za ovo sto tu pisemo o njima. [lol]
– uglavnom izgubili dodir sa realnoscu,
– prati svjetske trendove (hostapleraj) i pokusava zivjeti “Holivudskim zivotom”.
Ima jos toga ali recimo da je ovo enough. E, sutra ode Grobex 3% dolje zbog ovih nasih natpisa. Ima da lupe po bidu samo tako!!! [lol] [lol] [lol] [lol]
maito: ” evo i atlas u blokadi (sa jednom protrgovanom dionicom)[thumbsup] ” taj upravo razgovara sa Hanfom!
A šta je s tim skrivenim nalozima, gdje je to propisano?
…
A šta je s tim skrivenim nalozima, gdje je to propisano?
Ako nije zabranjeno, dopusteno je.
uz ukljucivanje OIFova i OMFova bit ce to jos bolje.
Razgovarao sam danas s ljudima jednog fonda, vele da su suzdrzani zbog Kosova, cekaju, sto se vidi i po prometu.
Onda bu burza godinama na ovoj razini. Kosovo je novi Cipar i biti ce ovako narednih XX godina.
deimos:
”
A sto je trebao napravit? Nikakva pravila ni zakon nisu prekrsili. Mi smo u kapitalizmu, svatko ima pravo raspolagat svojim novcem kako misli da mu je najbolje.
”
Da, očito neki zaboravljaju da smo socializam trebali zaboraviti, svi mi špekuliramo,samo kad oni špekuliraju malo se više osjeti…[wink]
Je,ali mirovinci špekuliraju s našom lovom koju im mi moramo davati, pa bi glede toga trebali biti i nekakav stabilizacijski faktor. Druga je stvar ak neko dobrovoljno ulaže u neki OIF,pa oni rade s tom lovom kaj hoće. Tu se prvenstveno radi o korektnosti i transparentnosti. Mislim da je čak i jednim dijelom to zakonski regulirano.
Kako bi sad izgledalo da moj OMF, u koji ,dakle, MORAM davati lovu završi u nekom dužem ciklusu sa negativnim vrijednostima udjela? Kome bi oni u tom slučaju odgovarali? Po meni su tu ključna dva pojma i to OBAVEZNO i DOBROVOLJNO
deimos:
”
A sto je trebao napravit? Nikakva pravila ni zakon nisu prekrsili. Mi smo u kapitalizmu, svatko ima pravo raspolagat svojim novcem kako misli da mu je najbolje.
”
Da, očito neki zaboravljaju da smo socializam trebali zaboraviti, svi mi špekuliramo,samo kad oni špekuliraju malo se više osjeti…[wink]
Jasna stvar [thumbsup]. Stvarno ne znam kakva je ovo hajka protiv fond managera i HANFe koja bi ih trebala “sankcionirat”… samo ne znam za kaj [rolleyes].
…
Je,ali mirovinci špekuliraju s našom lovom koju im mi moramo davati, pa bi glede toga trebali biti i nekakav stabilizacijski faktor. Druga je stvar ak neko dobrovoljno ulaže u neki OIF,pa oni rade s tom lovom kaj hoće. Tu se prvenstveno radi o korektnosti i transparentnosti. Mislim da je čak i jednim dijelom to zakonski regulirano.
Kako bi sad izgledalo da moj OMF, u koji ,dakle, MORAM davati lovu završi u nekom dužem ciklusu sa negativnim vrijednostima udjela? Kome bi oni u tom slučaju odgovarali? Po meni su tu ključna dva pojma i to OBAVEZNO i DOBROVOLJNO
Pa da, oni su napravili ono sto je logicno: kad su skuzili da trziste klizi dolje, presli su u cash. To je racionalan potez. Sto su trebali tudjim novcima lupat ko ludi, nebili izvukli OIF-ove iz govana u koje su se sami uvalili? Eto, sad mogu jeftino kupovat, sto ce vjerojatno i radit.