Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Može li mi neko reći koje dionice su dobili branitelji ,barem neke od značajnijih.[embarass]

Koliko znam Lavčevića i Žitnjak, Podravku. Ima ih još ali nebih bubao napamet tko zna dalje.

[cool]Zbog koridora Vc borba za preuzimanje Kamen-Ingrada
Business.hr
25.02.2008 12:30
Idući mjesec na Trgovačkom sudu u Slavonskom brodu trebala bi se održati javna dražba Kamen-Ingrada u stečaju, čiji je vlasnik bio Vlado Zec.

U toj će se cjelini prodavati, osim triju kamenoloma, tvornica betonske galanterije i mješavina suhih žbuka, transport, mehanizacija, te pogon gradnje s pripadajućom opremom te upravna zgrada.

Prema izjavi stečajnoga upravitelja Ivana Mikića početna cijena je 87,8 milijuna kuna. Interes za kupnju pokazalo je nekoliko velikih tvrtki među kojima i Osijek-Koteks, najjača građevinska tvrtka u Slavoniji. Kupnju je pokušala osigurati kupnjom potraživanja Slavonske banke, najvećeg vjerovnika Kamena.

„Na računu banke je već 10 milijuna eura. I Strabag i Nexe znaju da smo mi najozbiljniji kupci.“ Poručio je Drago Tadić, direktor Osijek-Koteksa.

Kupovina Kamen-Ingrada zanimljiva je zbog kamenoloma iz kojih svakodnevno stotinu kamiona odvozi sirovinu za izgradnju koridora Vc. Smatra se da je trenutna vrijednost na tržištu znatno veća.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

zlatna kuna danas hrt2 20:05 Velike tvrtke – nominirani ERICSSON NIKOLA TESLA d.d., Zagreb GAVRILOVIĆ d.o.o., Petrinja KONČAR – DISTRIBUTIVNI I SPECIJALNI TRANSFORMATORI d.d., Zagreb SIEMENS d.d., Zagreb VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d., Virovitica

Standrdno los odabir.

Neznam, ja bi cak dao Koncaru, mozda Viro..

Ovo drugo je sve bezveze..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

APEX vrijednosnice?
koji k…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

targa: “Može li mi neko reći koje dionice su dobili branitelji ,barem neke od značajnijih.”
Koliko znam Lavčevića i Žitnjak, Podravku. Ima ih još ali nebih bubao napamet tko zna dalje.

Luki Vam je dobro napisao: samo ht i inu. Zasad[proud][angry]
Vidi detaljnije na našem poforumu Braniteljske dionice:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1015&pg=1

Shvaćate li sami sebe suviše ozbiljno?

Radi li danas burza?

wunderkind:

zlatna kuna danas hrt2 20:05 Velike tvrtke – nominirani ERICSSON NIKOLA TESLA d.d., Zagreb GAVRILOVIĆ d.o.o., Petrinja KONČAR – DISTRIBUTIVNI I SPECIJALNI TRANSFORMATORI d.d., Zagreb SIEMENS d.d., Zagreb VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d., Virovitica

Standrdno los odabir.

Neznam, ja bi cak dao Koncaru, mozda Viro..

Ovo drugo je sve bezveze..

Kriteriji za dodjelu Zlatne kune najuspješnijim trgovačkim društvima

Hrvatska gospodarska komora listu nominacija za dodjelu Zlatne kune temelji na izračunu utvrđenih pokazatelja. Primjereno je vrednuje i ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, njihov utjecaj na razvoj djelatnosti kojoj pripadaju, kao i doprinos razvoju hrvatskoga gospodarstva u cjelini.

Na samom se početku iz konkurencije za odjelu priznanja Zlatna kuna isključuju javna, komunalna trgovačka društva, društva koja su prethodnu godinu završila s gubitkom, društva s manje od 10 zaposlenih, kao i društva za koja je nemoguće izraditi izračun (najčešće je to slučaj prilikom dijeljenja s nulom). Nakon ovakve selekcije, polazeći od bilance stanja i računa dobiti i gubitka, za trgovačka društva koja su ostala u konkurenciji prilazi se izračunu sljedećih pokazatelja:

I. Pokazatelji likvidnosti

1. Tekuća likvidnost
2. Financijska stabilnost

II. Pokazatelji zaduženosti

1. Koeficijent vlastitog financiranja

III. Pokazatelji aktivnosti

1. Koeficijent obrtaja obrtnih sredstava
2. Koeficijent obrtaja ukupnih sredstava

IV. Pokazatelji profitabilnosti

1. Rentabilnost ukupnih sredstava
2. Rentabilnost vlasničke glavnice

V . POKAZATELJI U VEZI SA ZAPOSLENOŠĆU

1. Dobit po zaposlenom
2. Broj zaposlenih
3. Porast zapošljavanja
4. Prosječna plaća

VI. Pokazatelji iz analize prihoda

1. Udio izvoza u ukupnom prihodu
2. Izvoz po zaposlenom
3. Udio poslovnih prihoda u ukupnom prihodu
4. Prihodi od prodaje u inozemstvu

VII. Snaga trgovačkog društva

1. Ukupni prihod
2. Porast ukupnog prihoda
3. Vlastiti kapital i rezerve
4. Porast vlastitoga kapitala i rezervi

VIII. Nematerijalna imovina

1. Nematerijalna imovina

Zlatna kuna za trgovačka društva dodjeljuje se u tri kategorije s obzirom na veličinu društva

1. Mala trgovačka društva (do 49 zaposlenih)
2. Srednja trgovačka društva (od 50 do 249 zaposlenih)
3. Velika trgovačka društva (od 250 zaposlenih)

Trgovačka društva se rangiraju po svakom pojedinom pokazatelju. Najbolje društvo je ono koje ima najbolji prosječni rang. Poredak unutar pojedine kategorije sastavlja se temeljem najboljeg prosječnog ranga po svih 20 pokazatelja.

primus: ” targa: “Može li mi neko reći koje dionice su dobili branitelji ,barem neke od značajnijih.” Koliko znam Lavčevića i Žitnjak, Podravku. Ima ih još ali nebih bubao napamet tko zna dalje.” Luki Vam je dobro napisao: samo ht i inu. Zasad[proud][angry] Vidi detaljnije na našem poforumu Braniteljske dionice: http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1015&pg=1

Ma OK za braniteljski fond, ali sam ja odgovorio u pogledu pitanja koje su dionice dobili branitelji ne misleći na braniteljski fond, nego na dionice koje su dijelili plus te braniteljima a bile su ponavljam Lavčević, Žitnjak, Arenaturist, Podravka… Zna li tko za iste slučajeve. (sve koji su dobili ove dionice osobno znam)

lalo:

primus:

Opet igre sa skrivenim nalozima na KOEI, pa ljudi bi li to trebalo biti zabranjeno??

Ne bi gospodine to trebalo zabraniti,neznam što Vam smeta.

u prvi tren i mene je zasmetalo ali zapravo uopće nije bitno (relevantno) jer šta bi rekli da povremeno piše naloge po xxx dionica i opet se svede na isto – ne znamo kada je kraj ili koliko misli prodavati – zar ne ?

U tome i jeste ćar burze ,što neznate kako onaj sa druge strane razmišlja,ali ako ga pročitate zaradit ćete.
Burza Vam je obična pijaca ko koga prj .. e.

Tako je tečaj dolara prema jenu jutros porastao 0,2 posto, na 107,46 jena. Dolar je ojačao i prema euru, pa je cijena europske valute pala 0,15 posto, na 1,4807 dolara.
To se zahvaljuje snažnom rastu cijena dionica na europskim i azijskim burzama nakon vijesti da bi banke mogle pomoći američkom osiguravatelju obveznica Ambacu, što bi moglo spriječiti daljnja otpisivanja dugovanja u financijskom sektoru. Zahvaljujući tome, ulagači su ponovno spremni preuzeti veći rizik prilikom ulaganja.

Ovo su več dobre vijesti[thumbsup]

kakva je ovo gužva na SLPF

ratus:

primus: ” targa: “Može li mi neko reći koje dionice su dobili branitelji ,barem neke od značajnijih.” Koliko znam Lavčevića i Žitnjak, Podravku. Ima ih još ali nebih bubao napamet tko zna dalje.” Luki Vam je dobro napisao: samo ht i inu. Zasad[proud][angry] Vidi detaljnije na našem poforumu Braniteljske dionice: http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1015&pg=1

Ma OK za braniteljski fond, ali sam ja odgovorio u pogledu pitanja koje su dionice dobili branitelji ne misleći na braniteljski fond, nego na dionice koje su dijelili plus te braniteljima a bile su ponavljam Lavčević, Žitnjak, Arenaturist, Podravka… Zna li tko za iste slučajeve. (sve koji su dobili ove dionice osobno znam)

Moj stari je jos sredinom devedesetih dobio Rivijeru, ali su upuceniji prije njega dobili TDR [angry] [angry] [angry] Jamnicu [angry]
Uglavnom, gotovo SVE sto je u to vrijeme nesto znacilo u HR gospodarstvu bilo je podjeljeno medju braniteljima po principu: TKO PRVI NJEGOVA MLADA!

Antikristi i masoni, komunisti, ovi-oni, šire sotonske fraze da nas poraze! E moj narode....

New Report

Close