” mislim nema nista lose u tome da su fond manageri na forumu. bitno je da ne lazu i manipuliraju. danas ima jedan dobar clanak u vecernjaku o odgovornosti mirovinaca… to je ozbiljan problem, jer je ocito da ljudi koji vode mirovinske fondove nisu dorasli svojoj ulozi na trzistu.
zasto nisu dorasli, dobro su oplemenili novac i iskoristili mogucnosti ako su povukli kes i OIF i samostalo ulozili kada je palo trziste zar ne?
zasto samodol to nije predvidio pa ogranicio povlacenje kesa iz OIF da se tako nesto ne dogodi?
prebacuje odgovornost na druge a siguran sam da samo trabunja kako bi pokazao brigu za stabilizaciju trzista.
Mirovinci ce napravit nista a oduzimanje licenca je prica za raju, koji su mu argumenti, nisu se postavili kao stabilizirajuci faktor i odma kad su izvukli kes i kupovali dionice da ne padne trziste, tko jos ne misli da je to smjesno ako ocekuje da ce se nesta dogoditi?
Sviđa mi se ovo danas, lijepo polako i konstantno gore. Danas će biti jedan od onih dana sa +2% na kraju.IMHO
evo i atlas u blokadi (sa jednom protrgovanom dionicom)[thumbsup]
taj upravo razgovara sa Hanfom!
Janaf je od prve minute u blokadi….Dioki se jos necka….http://www.tportal.hr/fset.html.
Pozdrav
budite sigurni da nece visa nikada na nasoj burzi biti onakvih rastova kakvi su se dasavali dosada i zaboravite znacajniji rast u brzom roku,sve je to bilo neprirodno i isforsirano. samo uzmite u obzir kolko je ljudi trgovalo prije 5 god i koliko su para imali fondovi onda a koliko imaju danas.ima tu jos jako puno elemenata ali mi se neda sada sve nabrajat a svi smo mi toga svijesni jedino nas muci posvijest i onaj mali vrag koji nam sijedi na ramenu
budite sigurni da nece visa nikada na nasoj burzi biti onakvih rastova kakvi su se dasavali dosada i zaboravite znacajniji rast u brzom roku,sve je to bilo neprirodno i isforsirano. samo uzmite u obzir kolko je ljudi trgovalo prije 5 god i koliko su para imali fondovi onda a koliko imaju danas.ima tu jos jako puno elemenata ali mi se neda sada sve nabrajat a svi smo mi toga svijesni jedino nas muci posvijest i onaj mali vrag koji nam sijedi na ramenu
Ne slažem se s ničim. Neprirodan je bio samo ovaj pad.
Rast je bio normalan i prirodan i takav je još najmanje 2 godine trebao biti. Očekujem rast snažniji nego ikad. Crobex 12000 do ulaska u EU.[thumbsup]
Nitko ne može napisati horoskop burze čak ni na tjedan dana.
maito: ” evo i atlas u blokadi (sa jednom protrgovanom dionicom)[thumbsup] ” taj upravo razgovara sa Hanfom!
ja se toplo nadam…
tigrus: ” ” mislim nema nista lose u tome da su fond manageri na forumu. bitno je da ne lazu i manipuliraju. danas ima jedan dobar clanak u vecernjaku o odgovornosti mirovinaca… to je ozbiljan problem, jer je ocito da ljudi koji vode mirovinske fondove nisu dorasli svojoj ulozi na trzistu. ” zasto nisu dorasli, dobro su oplemenili novac i iskoristili mogucnosti ako su povukli kes i OIF i samostalo ulozili kada je palo trziste zar ne? zasto samodol to nije predvidio pa ogranicio povlacenje kesa iz OIF da se tako nesto ne dogodi? prebacuje odgovornost na druge a siguran sam da samo trabunja kako bi pokazao brigu za stabilizaciju trzista. Mirovinci ce napravit nista a oduzimanje licenca je prica za raju, koji su mu argumenti, nisu se postavili kao stabilizirajuci faktor i odma kad su izvukli kes i kupovali dionice da ne padne trziste, tko jos ne misli da je to smjesno ako ocekuje da ce se nesta dogoditi?
povlacenjem novca mirovinci su dobrim dijelom i uzrokovali pad cijena dionica.
s obzirom da raspolazu s velikom kolicinom novca s kojim mogu uzrokovati znatne promjene na burzi trebli bi raditi pod posebnim uvjetima.
veliki nikad ne smiju raditi i razmisljati na nacin kao da su mali.
pogledaj bilo koji pravni propis i vidjeti ces da su velikima mnoge stvari zabranjene, bas zbog te moci koju posjeduju.
i to je u redu….
za ovu svinjariju sto su napravili treba ih najuriti iz fotelja…
i to bi bilo u redu…