Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zmrklic: ” Evo do kraja, koga zanima iskopat će, bilo je i kupovanja ali i prodavanja obveznica ” može li drugačije biti?

A,ha,ha,ha!!!Jedan od najjačih komentara! 10 minuta sam se smijao

Evo do kraja, koga zanima iskopat će, bilo je i kupovanja ali i prodavanja obveznica

Genijalno!
Tako ja objašnjavam jednom frendu kako izgleda kupnja i prodaja, promet, stavljanje naloga…i slično…
A pita mene genijalac: Ovo je ostvaren promet od prodaje, dobro to kužim, a gdje je od kupnje?[lol]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Stvari prečesto nisu onakve kakve izgledaju. Evo jedan primjer što se zna dogoditi.

Dionica ima cijenu 900 kn, fond analitičari je ocijene kao perspektivnu podcijenjenu, i fond počen kupovati. Neko vrijeme fond skuplja, izađe ok izvješće, dionica skoči na 1000kn fond skuplja i dalje, dobro se nakrca tom dionicom, cijena i dalje raste. Krenu dobre vijesti, firma sjajno posljuje, počene se spekulirati o sjajnom izvješću, pa cijena krene tjedan dana prije izvješća gore, i sad je cijena 1700 – 1800 kn dan prije izvješća.

Dan prije izvješća, portfolio manageru u fondu se digne kosa na glavi jer mu je zbog rasta dionice dio potrfelja izašao iz limita od 3%, pa sad ima 3,3% takvih i takvih dionica, a njemu je najgora nočna mora probit limit, jer mu portfelj mora biti u zadanim limitima.

Izađe izvješće, fenomenalno, dionica je na 1800 kn i dalje fundamentalno odlična, ali potrfolio manager krene lupati po bidu, jer mora vratiti limit unutar 3%. Kad mali vide da se lupa po bidu, krenu i oni u paničnu prodaju, i eto dionice nazad na 1500 kn ni krive ni dužne [lol]

Da me ne bi netko pogresno shvatio pa da pojasnim. Moja osobna spekulacija je da ce trziste ici lagano uzlaznom putanjom neko vrijeme prije i oko FI. Mislim cak da se na nekim dionicama to pocelo i dogadjati. Medjutim, labud ostaje jer niti jedan problem nije rijesen – naprotiv kao sto i sami vidite stanje se samo zaguzvava.

U koje dionice ulaziti? Fundamentalno podobne, tamo gdje se ocekuje dobar FI, prva kotacija ili JDD sa solidnom kapitalizacijom i FF. Ako se i ulazi onda drzati situaciju na oba oka. Ja osobno sam protiv margina – pogotovo u ovoj situaciji.

Ovo oko FI bi se moglo pretvoriti u bull trap antologijskih razmjera ako se stvari okrenu protiv nas. Ja osobno cu uci u 2-3 dionice vjerojatno u ponedjeljak ali sirom otvorenih ociju i ne sa prevelikom kolicinom para tako da mogu RiB ako vidim da se okolnosti okrecu na negativnu stranu.

Labud ostaje jer ce sanse da se obistini biti to vece sto Grobex bude vise rastao. Ekipa, odluke morate donositi sami jer je ove godine vrijeme gdje je mala granica po onoj narodnoj “ili pukovnik ili pokojnik”.

skype - ivek1234

zašto su dionice koje misliš kupiti tajna, imaš neku povjerljivu informaciju, ili se bojiš da će ekipa pohrlit za tobom u iste pa češ ih imat na duši ako te iste padnu.

oprosti ako ovako izravno postavljm pitanje koje me se ne tiće, no ne zanima me koje dionice misliš kupiti već zašto je to tajna.
to je u principu tvoja stvar i ja se s tim ne bi trebao mučiti tako da možeš i zanemariti ovaj post, no hard feelings

&

zašto su dionice koje misliš kupiti tajna, imaš neku povjerljivu informaciju, ili se bojiš da će ekipa pohrlit za tobom u iste pa češ ih imat na duši ako te iste padnu.

oprosti ako ovako izravno postavljm pitanje koje me se ne tiće, no ne zanima me koje dionice misliš kupiti već zašto je to tajna.
to je u principu tvoja stvar i ja se s tim ne bi trebao mučiti tako da možeš i zanemariti ovaj post, no hard feelings

Svako spominjanje dionica ovdje se tretira kao drukanje a to mi fakat u zivotu nije potrebno. Drugo, vec sam napisao koji su kriteriji a takvih dionica fakat nema puno.

skype - ivek1234

[thumbsup]

&

Da me ne bi netko pogresno shvatio pa da pojasnim. Moja osobna spekulacija je da ce trziste ici lagano uzlaznom putanjom neko vrijeme prije i oko FI. Mislim cak da se na nekim dionicama to pocelo i dogadjati. Medjutim, labud ostaje jer niti jedan problem nije rijesen – naprotiv kao sto i sami vidite stanje se samo zaguzvava. U koje dionice ulaziti? Fundamentalno podobne, tamo gdje se ocekuje dobar FI, prva kotacija ili JDD sa solidnom kapitalizacijom i FF. Ako se i ulazi onda drzati situaciju na oba oka. Ja osobno sam protiv margina – pogotovo u ovoj situaciji. Ovo oko FI bi se moglo pretvoriti u bull trap antologijskih razmjera ako se stvari okrenu protiv nas. Ja osobno cu uci u 2-3 dionice vjerojatno u ponedjeljak ali sirom otvorenih ociju i ne sa prevelikom kolicinom para tako da mogu RiB ako vidim da se okolnosti okrecu na negativnu stranu. Labud ostaje jer ce sanse da se obistini biti to vece sto Grobex bude vise rastao. Ekipa, odluke morate donositi sami jer je ove godine vrijeme gdje je mala granica po onoj narodnoj “ili pukovnik ili pokojnik”.

Slažem se,moglo bi se izvrnuti na nas jer još nismo riješili kosovo,ja neču kupiti ništa

Sad kad je Drnovšek umro,stvarno mi je žao,ne znam tko će smiriti balkance i cnogorci su se razjarili

Duser:

zmrklic: ” Evo do kraja, koga zanima iskopat će, bilo je i kupovanja ali i prodavanja obveznica ” može li drugačije biti?

A,ha,ha,ha!!!Jedan od najjačih komentara! 10 minuta sam se smijao

evo da malo obranim kolegu zmrklica.

Evo do kraja, koga zanima iskopat će, bilo je i kupovanja ali i prodavanja obveznica

Što se tiće više se kupovalo nego prodavalo prošli tjedan u top 10.

mislio je čovjek na situaciju unutar top10, al ne čitate pažljivo. [wink]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Mene zanima gdje je našao te podatke za obveznice i može li se to staviti u neku automatiziranu tablicu?[cool]

I love the Smell of Profits in the Morning

ima na SDA. npr: RHMF-O-085A [cool]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

New Report

Close