Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vidim danas je većini “dobro” išlo. Nadam se da ste poslušali savjet i šortali. Ako niste nema veze jer sutra nastavk slijedi. Vidim opet neki govore da je puno bombona na tržištu. Samo treba čekati. A onda lupaj, kupuj,udri, zatvaraj. NE BUDITE NAIVNI !!!! Dionice su još previsko. Igra oko INE tek je počela. To je začarani krug. Sve osim casha sad je riskantno. Kupnja recimo PTKM ( 150 mil kuna gubitka ), SUNH 210 ( daleko iznad booka ), riskantnih tvrtki na rubu previrnja ( TNSA, MMTZ, INDG ) i ostalih precjenjenih po svim načelima ( VDKT, DLKV, IGH, ADRS, banaka svih vrsta ). Vrijeme je da hladna zima tek pokaže zube. Malo ste se previše opustili. Pa i ja kao i gtomislav ponavljamo riječi svih osoba koje su u vrku burze.

SVE JE PRECIJENJENO. IZVJEŠTAJI NE POKAZUJU VRIJEDNOST DIONICA NA BURZI.

Držte se. Korekcija je na vratima. Ona dugotrajna koji lomi sve, ona koja tjera na cash.

Svi kažu: puno je bombona a nitko ne kupuje. Dobro forumaši recite koji su to bomboni i čokolade. Naravno da svi muljaju i prodaju polako.

Sutra VIN sigurno prelazi Crobex u minusu. Danas me baš iznenadio. Samo cca -1.00 %.

NE BOJTE SE !!!

Olovka pise srcem

ti i gtomislav zajedno ponavljate riječi kad ste u bidi jedna osoba u dva lika …

Vidim danas je većini “dobro” išlo. Nadam se da ste poslušali savjet i šortali. Ako niste nema veze jer sutra nastavk slijedi. Vidim opet neki govore da je puno bombona na tržištu. Samo treba čekati. A onda lupaj, kupuj,udri, zatvaraj. NE BUDITE NAIVNI !!!! Dionice su još previsko. Igra oko INE tek je počela. To je začarani krug. Sve osim casha sad je riskantno. Kupnja recimo PTKM ( 150 mil kuna gubitka ), SUNH 210 ( daleko iznad booka ), riskantnih tvrtki na rubu previrnja ( TNSA, MMTZ, INDG ) i ostalih precjenjenih po svim načelima ( VDKT, DLKV, IGH, ADRS, banaka svih vrsta ). Vrijeme je da hladna zima tek pokaže zube. Malo ste se previše opustili. Pa i ja kao i gtomislav ponavljamo riječi svih osoba koje su u vrku burze. SVE JE PRECIJENJENO. IZVJEŠTAJI NE POKAZUJU VRIJEDNOST DIONICA NA BURZI. Držte se. Korekcija je na vratima. Ona dugotrajna koji lomi sve, ona koja tjera na cash. Svi kažu: puno je bombona a nitko ne kupuje. Dobro forumaši recite koji su to bomboni i čokolade. Naravno da svi muljaju i prodaju polako. Sutra VIN sigurno prelazi Crobex u minusu. Danas me baš iznenadio. Samo cca -1.00 %. NE BOJTE SE !!!

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

Vidim danas je većini “dobro” išlo. Nadam se da ste poslušali savjet i šortali. Ako niste nema veze jer sutra nastavk slijedi. Vidim opet neki govore da je puno bombona na tržištu. Samo treba čekati. A onda lupaj, kupuj,udri, zatvaraj. NE BUDITE NAIVNI !!!! Dionice su još previsko. Igra oko INE tek je počela. To je začarani krug. Sve osim casha sad je riskantno. Kupnja recimo PTKM ( 150 mil kuna gubitka ), SUNH 210 ( daleko iznad booka ), riskantnih tvrtki na rubu previrnja ( TNSA, MMTZ, INDG ) i ostalih precjenjenih po svim načelima ( VDKT, DLKV, IGH, ADRS, banaka svih vrsta ). Vrijeme je da hladna zima tek pokaže zube. Malo ste se previše opustili. Pa i ja kao i gtomislav ponavljamo riječi svih osoba koje su u vrku burze.

SVE JE PRECIJENJENO. IZVJEŠTAJI NE POKAZUJU VRIJEDNOST DIONICA NA BURZI.

Držte se. Korekcija je na vratima. Ona dugotrajna koji lomi sve, ona koja tjera na cash.

Svi kažu: puno je bombona a nitko ne kupuje. Dobro forumaši recite koji su to bomboni i čokolade. Naravno da svi muljaju i prodaju polako.

Sutra VIN sigurno prelazi Crobex u minusu. Danas me baš iznenadio. Samo cca -1.00 %.

NE BOJTE SE !!!

nešto si brzo postao stručnjak [smiley2]za nekog tko je ne tako davno pisao da je na PTKM završila rasprodaja na 210kn…

slažem se gazda zlažem … [smiley1][smiley1][smiley2][smiley13]

” nešto si brzo postao stručnjak [smiley2]za nekog tko je ne tako davno pisao da je na PTKM završila rasprodaja na 210kn…

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

ovako kada , vi mislite da bi moglo doći , oporavka tržišta.
imama dioice koje su , donekle sa jakim fundamentima , ali opet ih pere ovo

ovako kada , vi mislite da bi moglo doći , oporavka tržišta. imama dioice koje su , donekle sa jakim fundamentima , ali opet ih pere ovo

Iskreno se nadam, da što prije.Kad završi ova ludnica sa Inom, trebala bi završiti rasprodaja.Pošto sam 100% u dionicama, samo tužno pratim kako neki jeftinu kupuju, dokupuju moje favorite.Ovoj korekciji bi trebao biti kraj za koja dva tjedna, a onad do Božiča lijepi rast. Al nikad se ne zna na burzi..
[smiley10]

a kako je lijepo na
BORSA ITALIA sve šiba gore
FIAT , ALITALIA, BENETON …

Čim se smanje redovi na šalterima kreće shooping. Već danas sam po pričanju sa kolegama zaključio da su mnogi napeti. Vidim da neki na forumu plaše novajlije. Nadam se da nitko neće nasjesti. INA će ojačati tržište a ne oslabiti ga. 2006. nije 1996. Danas imamo vrlo jaku financijsku industriju i fondove koji vrlo dobro kontroliraju tržište i ne mogu si dopustiti bilo kakva iznenađenja. 30% portfelja fondova je keš. Mišljenja sam da ulazimo u fazu sređenijeg tržišta a fondovi će programirano upravljati rastom tržišta.

I love the smell of napalm in the morning...

dmilanovic: ” ovako kada , vi mislite da bi moglo doći , oporavka tržišta. imama dioice koje su , donekle sa jakim fundamentima , ali opet ih pere ovo ” Iskreno se nadam, da što prije.Kad završi ova ludnica sa Inom, trebala bi završiti rasprodaja.Pošto sam 100% u dionicama, samo tužno pratim kako neki jeftinu kupuju, dokupuju moje favorite.Ovoj korekciji bi trebao biti kraj za koja dva tjedna, a onad do Božiča lijepi rast. Al nikad se ne zna na burzi.. [smiley10]

Potpisujem skoro 100%. Još mi je nešto casha ostalo, a ovako niske cijene me mame tako da u narednih par dana će i to otići. E sada da upisujem INU? Cijene nekih dionica u toliko pale i ako još padnu ne vidim razloga da ne kupim njih a ne INU. Na kraju krajeva jedina prednost građana je ta da imaju pravo prvokupa i to je to, a što više kupe građani a manje institucionalni investitori to je sigurnost cijene u kratkom roku manja. Naravno dugoročno (eventualno preuzimanje u dalekoj budućnosti) kupiti INU je ok.

upit inu jedan paket an brzinu ga prodat,nakon toga će tresnut dole , i onda kupit ponovo to je INA

upit inu jedan paket an brzinu ga prodat,nakon toga će tresnut dole , i onda kupit ponovo to je INA

Joj, muka mi je od takvih koji bi samo tresli, mrzili, kidali, sve rušili, strašni i prije svega jadno, tebe bi trebalo istresti dobro i nakon toga dizati, ali ne bi išlo.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Davorine nemoj se uznemiravati, ako investitor kupi sa dugoročnom namjerom držanja te oscilacije su normalne i događat će se, volio bih da više dionica ostane za LSE i strane investitore (ne previše) jer u tom slučaju dolazit će do arbitraže kao sa Plivom i oscilacije neće biti velike osim ako nisu uzrokovane nekakvim nepredvidljivim faktorima, rezultati poslovanja će biti bitni a o potencijalu INE nemoramo govoriti. Ali kao i kod većine kompanija odgovornost (poštenje) a i sposobnost uprava i managementa mora biti na razini jer ne postoji kompanija koju ne može management srozati ali i podignuti. Evo nakon emisije Otvoreno član uprave RBA je rekao da u preliminarnim kontaktima sa stranim i domaćim institucionalnim investitorima raspon je realan dakle njihov interes vjerojatno postoji i na nešto višim cijenama samo što tako veliki kupci ne mogu “udariti” po prodaji i dizati cijenu u nebesa jer ipak kome se to kasnije može prodati na nekim astronomskim cijenama? Tu je i Mol pa valjda i on hoće dio kolača, ipak osobno bih volio da INA ima 25+1 Mola a ne obrnuto iako je i MOL u tuđim rukama!
Pozdrav!

New Report

Close