sutra bi mogli padati, s obzirom na rast i stanje “komsija”
neko je jako gladan dionica i ne pita na ovoj razini za cijenu,2 dana blizu 200 milja.Dal cemo i sutra nagurat 95-100 milja vidjet cemo[wink]
neznam koliko su gladni ali nije dobro, ja sam 50%dionice a 50%kes tako da mi je svejedno,
Ivek,
evo i mene:
Sve ovo sto je FED napravio oko rezanja nije jos najvjerovatnije utjecalo na US ekonomiju. Efekti kamatne stope su dugotrajni, indirektni i utjecu na US ekonomiju preko potrosnje. Tako da FED i Bernanake nisu mogli utjecati na nista osim na burzu!
Trendovi su ipak malo dulji i ne mogu biti gotovi za kvartal ili 6 mjeseci. Fulao si. Real Bear je jos uvijek jaci u brundanju[wink]
Nadalje; Hot topic u svijetu je decoupling rasta GDP Kine & Co od US, odnsno znacaj US ekonomije opada te je upitno koliko ce usporavanje gospodarstva US imati utjecaj na Kinu & Co, CEE i emerging market ukupno, EU…. Previse tu ako, ako, ako,ako da se kod nas dogodi ono sto se dogadja u US.
Nadalje, Hrv ekonomijom dominiraju pozitivne vijesti; naravno da ima negativnih; no ja bih prije svega izdvojio pad nezaposlenosti– sjeti se kako nam je bilo prije 5 g. i kako nam je danas.
ne slažem se ivekom i teorijama da mi ovisimo o americi , nas su srušili naši mirovinci. oni će nas opet i vratit + povratak kapitala u fondove a kasnije NATO , što znači i više stranog kapitala, inflacija nam ide samo na ruku, što veća inflacija to će više mirovinci u dionice.
Da, ali kad smo mi jeli prašinu sa dna, komšije su cmoljile sa nekim mini-minusićima.
Ma neka padne i sutra malo u minus Crobex, mislim, ako padne to će biti zanemarivo, jer nas u ponedjeljak čeka nastavak rasta. Sukladno regiji od prije par tjedana.[thumbsup]
Signal ko u priči..
Zanima me što mislite hoće li ovi neredi u Srbiji utjecati na naše tržište? Ovi napadi na ambasade ipak su međunarodni incident. Mislim da će beogradska burza jače prema dolje, ali hoće li se to osjetiti i kod nas? U kombinaciji s novim jačim padom u SAD-u? Ma ne drukam naravno, smatram da ne bi trebalo ni smjelo, ali hoće li ljudi nakon dva dana dobrog plusa sutra malo ili puno prodavati?
Zanima me što mislite hoće li ovi neredi u Srbiji utjecati na naše tržište? Ovi napadi na ambasade ipak su međunarodni incident. Mislim da će beogradska burza jače prema dolje, ali hoće li se to osjetiti i kod nas? U kombinaciji s novim jačim padom u SAD-u? Ma ne drukam naravno, smatram da ne bi trebalo ni smjelo, ali hoće li ljudi nakon dva dana dobrog plusa sutra malo ili puno prodavati?
Hebiga, naravno da ima utjecaja, posebice na BELEX, pitaj drugove koji su tamo…
Srbija je ipak susjed HR i indirektno ima utjecaja; S druge strane; mozda su i ovi dogadjaji utjecali na pad burze u 12 i 1. mj — to znaju stranci koji su izlazili iz HR…. Dokle god nema rata; mislim da necemo fasovat u ovoj prici
hoće kako da ne, evo na amere već utječe [huh]
sutra će ljudi srednje prodavati, ne puno ne malo [wink]
von braun, ja sam i rekao da ovaj tjedan sljedi rast ali nisam ocekivao ovakve nacionalisticke izjave na skupu, ako povuces liniju otpora na gornjem grafu vidjet ces da sadasnji rast samo testira liniju, ali moze sutra da nastavi pad , sve je moguce iako ja mislim da u slucaju s…. biti najvise pogoden ht, kao sto kazu i fondovi on je najveci i najlikvidniji sa malim oscilacijama se izvuce veci kes
HT da ce padati prije objave rezultata? Uz najavu dividende izmedu 50 i 100% dobiti – (moja procjena dividnede oko 20 kn) Iskreno, mogao bih se kladiti da se nece to dogoditi!!!! TA ne previdja dividendu? Pa vec bi se to trebalo vidjeti u grafovima, zar ne[thumbsup]
zapalilo netko srpsku zastavu na trgu bana jelacica
a onda se jos dva policijska auta sudarila
eto da se zna
Mislim da su svi koji se bave burzom znali da je danas skup u Beogradu i da nema teorije da neće biti nereda. Ja sam osobno očekivao mnogo veće nerede od ovih. Ovo je samo uzaludni skup koji ništa neće promjeniti.