zašto si onda danas s obzirom na situaciju ulazio u dionice, jednim malim dijelom kako si napisao,
ne napadam, samo me zanima
zašto si onda danas s obzirom na situaciju ulazio u dionice, jednim malim dijelom kako si napisao,
ne napadam, samo me zanima
Usao sam u jednu jedinu dionicu koja pada li pada vec dulje vrijeme i nitko na nju ne obraca paznju i to sa zanemarivom cifrom. U svim ovim skokovima nitko je nije niti pogledao. Taman da rokne na 0 nece me jako boliti a vidim u njoj perspektivu tako da se nimalo ne brinem. Eto nije Ivek vise 100 u cashu. Sada je 98% u cashu a 2% u dionicama. Ali ne brini, ne planiram daljnju kupnju jer kada krdo ocekuje da se nesto dogodi to se obicno ne dogodi. Svi ocekuju rast za FI. Zivo me zanima kako ce to izgledati i ne zelim nagadjati. Samo cu gledati. Isto tako me zanima sutrasnji dan nakon rasta Grobexa od 6 posto u 2 dana gdje se na masu dionica moglo vidjeti trgovanje H nalozima.
P.S. Vise nisam Medo sada sam Labud! [lol] [lol] [lol]
ivek, zahvaljujem na odgovoru. Još jedno pitanje: Zašto misliš da će se to baš sad odraziti kod nas, iako je Hrvatska zadužena već godinama, pa ipak guramo dalje? Ni kuna nije precijenjena od jučer? Ako FED prolongira status quo, zar to ne znači da će još neko vrijeme potrajati ovakvo stanje, na kojemu se ipak dade i nešto zaraditi?
Ima ovdje dosta iskusnih forumaša kao što su ivek, geronimo, alien itd da ne nabrajam, pola ih predviđe rast a pola pad, pa si ti misli.
ivek, zahvaljujem na odgovoru. Još jedno pitanje: Zašto misliš da će se to baš sad odraziti kod nas, iako je Hrvatska zadužena već godinama, pa ipak guramo dalje? Ni kuna nije precijenjena od jučer? Ako FED prolongira status quo, zar to ne znači da će još neko vrijeme potrajati ovakvo stanje, na kojemu se ipak dade i nešto zaraditi?
To se vec polako odrazava na nas. Kako vrijeme prolazi dolazi do “zamora materijala” i on puca a s druge strane jednostavno i nas i vir povuce.
Uvijek se moze zaraditi jer to ne znaci linearan pad. Znaci, biti ce bull runova i volatilnosti pa eto prilike tko ima vremena i sluha za takvo sto. Po mojem osobnom misljenju to se i dogadjalo zadnja dva dana. Mozda potraje jos koji. Mozda sutra prestane. Stvarno se ne usudim predvidjati a da budem iskren niti se ne zamaram sa time. Gledam pojedine dionice i kada ocijenim da je vrijeme za ulaz – polako u kaskadu.
Ima ovdje dosta iskusnih forumaša kao što su ivek, geronimo, alien itd da ne nabrajam, pola ih predviđe rast a pola pad, pa si ti misli.
Stari, osloni se iskljucivo na sebe! Ako kupujes moras znati sto kupujes i zbog cega. Isto vrijedi i za prodaju.
Pozdrav ekipi,
ako moja malenkost moze pridonijeti svekolikom predvidanju budućnosti :: mislim da ivek123 poprilično dobro razumije makro/mikrokretanja …
ja bih nadodao da u vrijeme povišene cijene novca (kamate na LIBOR, referentne kamate itd) tržište dionica pati … ja mislim da CroBex neće ovu godinu biti podosta u pozitivi a ujedno nam prijeti realna spiralna inflacija. Kao sidro svemu ostaje ulaganje stranaca u naše nekretnine & malo turizma ne bude li još bombi .
E sad kako će sve to završiti ??
Pitanje Iveku : gdje vidiš eurusd na 12.12.2008 ?? a gdje eurJPY
pozdrav
znam ivek, ali dobro je ćuti i tuđa mišljenja.
ne razumijem ovo sa kaskadom, kaj nije to niz slapova – kakve veze ima sa ulazom u dionice
znam ivek, ali dobro je ćuti i tuđa mišljenja.
ne razumijem ovo sa kaskadom, kaj nije to niz slapova – kakve veze ima sa ulazom u dionice
nisam ivek, ali koliko ga razumijem – a i ja to u ovakvim vremenima obavezno prakticiram – radi se o stupnjevitom ulasku (izlasku) u neku dionicu, upravo zbog nemogućnosti da se sa sigurnošću može predvidjeti budućnost //inače taj savjet dolazi i od “velikog” Grahama
hehehe ivek se nakrcao atlasom…nadam se da nije čitao interview s vojkovićem u srijedu u večernjem jer taj je stvarno imao labuđi pjev [lol] [lol] [lol]