Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja mislim da sutra idemo dolje. u ovim uvjetima koji su prethodili mozemo samo ocekivati vecu volatilnost, a o uzlazu je bojim se jos prerano govoriti… nadam se da grijesim….

ZAGREBAČKA BURZA Preokret i snažan opravak Crobexa
Rastu sve dionice
Autor Snježana MLINAREVIĆ

Već drugi dan za redom raspoloženje na Zagrebačkoj burzi potpuno se okrenulo. Nakon dugotrajnih i dubokih padova investitori su zaključili da je bilo dosta pa ih više ne zanima ni kriza oko Kosova. Događaji u Srbiji imali bi odjeka na ZSE da prije toga nije bilo toliko loših i teških dana. Ne gleda se više ni u kojem se smjeru miču indexi svjetskih burzi, a domaća burza opet ulazi u svoju putanju, ovoga puta pozitivnog smjera.

Neke dionice po svim pokazateljima znatno su podcijenjene, nekima je i sadašnja razina visoka, ali sve procjene analitičara da će oporavak burze (može to biti opet kratkotrajni val) krenuti selektivnim rastom dionica nisu se pokazale točnim. Kupci dionica podigli su Crobex za 3,1 posto, ali uz rijetke izuzetke rasli su svi sektori, od građevinarstava, prehrane, brodara, velikih dionica HT-a i Ine, a oporavak je zahvatio i dionice koncerna Agrokor koje su neselektivno padale zbog gubitka Migrosa.

Ako se održi ovakav sentiment, pozitivna izvješća o radu kompanija padat će na plodno tlo značajno utječući na rast vrijednosti pojedinih dionica. Do prije 20-ak dana u eskalaciji burzovne krize takve činjenice bile su praktično bez značaja.

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ak9663if0reo&refer=home

Ameri opet malo padaju, vidjet ćemo do kraja dana, brodari potvrđuju up trend.
Bilo bi dobro da DAX sutra ne padne

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a9AMb3MhNXCE&refer=home

Natfa će se primiriti. Ono što je dobro je da je FED predvidio sve skupa i jucer najavio novo rezanje kamata,
tako da se ne očekuje pad američkih indexa.

pa nisu baš malo pali, već su više od 1% u minusu

http://us.rd.yahoo.com/finance/finhome/topstories/apf;_ylt=Ak2kmNSuN.T48aMpU.RbiSK7YWsA/*http://biz.yahoo.com/ap/080221/wall_street.html

&

Bez brige, danas ne pričaju na TV da burza raste.
Koja smo mi to zemlja??? Idem radije u Kosovo.

ohohoooo jel to Djed Bozicnjak dosao[lol] ,radio sam cijeli dan i stvarno sam u soku[shocked] .Pa sto mi uradiste od trzista,pa polomili ste se zivo,grozno[thumbsup] .Nazalost ja sam ulazio na malo visim razinama i jos sam u minusu[cry] al nije ni to daleko

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

pa nisu baš malo pali, već su više od 1% u minusu http://us.rd.yahoo.com/finance/finhome/topstories/apf;_ylt=Ak2kmNSuN.T48aMpU.RbiSK7YWsA/*http://biz.yahoo.com/ap/080221/wall_street.html

Zato brodari rasturaju!!! Nemaju veze s debelim babetinama koje su pokupovale kuće koje im netrebaju s parama koje nemaju![thumbsup]

I'LL BE BACK

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=a9AMb3MhNXCE&refer=home

Natfa će se primiriti. Ono što je dobro je da je FED predvidio sve skupa i jucer najavio novo rezanje kamata,
tako da se ne očekuje pad američkih indexa.

Rezanje kamata ce pojacati inflaciju a uz postojece usporavanje ekonomije dovesti do stagflacije koju vec sada otvoreno najavljuju.

Ekonomski ciklusi su prirodni i gotovo ih je nemoguce izbjeci. Odgadjanje, tipa rezanje kamatnih stopa, je uzaludan pokusaj u 99% slucajeva. Da Bernake inje za@ebo stvar u startu do sada bi vec prirodni ekonomski ciklus bio pred kraj. Ovako ga je samo produljio i dolio ulje na vatru.

Da ne objasnjavam ponovo i zaradim dodatno pljuvanje eto na kiosku novi Lider i Banka tamo sve pise a i Net je pun informacija na temu.

skype - ivek1234

@Ivek123
slažem se da su krize dio velikih ciklusa i da su posve prirodne, samo mi nije baš sasvim jasno zašto misliš da bi američka kriza morala imati tako jaki utjecaj i nas? Ima puno razloga zašto to ne bi trebalo značajnije utjecati na nas, a nema ih baš puno zašto bi. Ne znam, možda si ti previše vezan uz američko tržište, ili zaista misliš da bi se ta kriza lako mogla preliti i na naše područje? Zašto? – Hvala na odgovoru.

@Ivek123

slažem se da su krize dio velikih ciklusa i da su posve prirodne, samo mi nije baš sasvim jasno zašto misliš da bi američka kriza morala imati tako jaki utjecaj i nas? Ima puno razloga zašto to ne bi trebalo značajnije utjecati na nas, a nema ih baš puno zašto bi. Ne znam, možda si ti previše vezan uz američko tržište, ili zaista misliš da bi se ta kriza lako mogla preliti i na naše područje? Zašto? – Hvala na odgovoru.

Nisam siguran da bih to nazvao krizom, nego vise procesom “ciscenja. Globalizacija je sveprisutna pa tako i velika medjuovisnost trzista. US je u banani i to sada polako pocinju shvacati samo su povlacili krive poteze i umjesto da su pustili stvari da se odviju prirodnim putem kemijali su i umjesto relativno kratke recesije da se stvari svedu u balans upadaju u stagflaciju (inflacija + pad ekonomije). Jos ako moron Bernake odreze kamatne stope potpisali su si “house of pain” na dulje vrijeme. Rezanje stopa po meni nema veze sa ekonomijom nego odrzavanjem republikankse klike iznad vode do izbora da se dobije jos 4 godine mandata.

Eurozona takodjer ekonomski usporava i bori se sa inflacijom – za sada nesto bolje od US, medjutim puno je institucija upleteno u US privredu i credit crounch (posebno financijske institucije i njihovi OIF-ovi, itd), tako da se to jednostavno zakonom spojenih posuda preljeva u njihovo dvoriste. Losa strana je sto je Euro jak u odnosu na dolar sto ce vjerojatno dodatno pospjesiti trgovinski deficit Eurozone.

Kakve ima veze sa HR? Velike. Kao prvo mi grotovo sve uvozimo sto znaci da uvozimo i njihove probleme a napose inflaciju koja ce biti ulje na vatru domace inflacije. Ono jada sto izvozimo nece biti konkurentno a kako ce EU gledati da sto prije ojaca svoju ekonomiju logicno je za ocekivati da ce se rezati izvozne kvote Non-Eu zemljama sto znaci da ce nas to jos dodatno s@ebati. Kada na to dodamo precjenjenu kunu mislim da puno toga postaje jasnije. Ne treba zaboraviti da je nas vrli ministar financija predvidio 10 mlrd kuna dodatnog zaduzenja od cega je cca 8mlrd kuna samo povrat duga pa evo pitanje – koliko su poskupjeli krediti u ovim uvjetima i koliko cemo mi platiti tih 10 mlrd kuna??? Eto, nadam se da sam onako ovlas uspio donekle objasniti iako je ovo sto je tu napisano samo vrh ledenog brijega.

Za vise kupite si novu Banku i Lider a i malo pratiti rasprave na cnbc, bloomberg itd pa ce stvari biti jasnije.

skype - ivek1234

tony: ” @Ivek123 slažem se da su krize dio velikih ciklusa i da su posve prirodne, samo mi nije baš sasvim jasno zašto misliš da bi američka kriza morala imati tako jaki utjecaj i nas? Ima puno razloga zašto to ne bi trebalo značajnije utjecati na nas, a nema ih baš puno zašto bi. Ne znam, možda si ti previše vezan uz američko tržište, ili zaista misliš da bi se ta kriza lako mogla preliti i na naše područje? Zašto? – Hvala na odgovoru. ” Nisam siguran da bih to nazvao krizom, nego vise procesom “ciscenja. Globalizacija je sveprisutna pa tako i velika medjuovisnost trzista. US je u banani i to sada polako pocinju shvacati samo su povlacili krive poteze i umjesto da su pustili stvari da se odviju prirodnim putem kemijali su i umjesto relativno kratke recesije da se stvari svedu u balans upadaju u stagflaciju (inflacija + pad ekonomije). Jos ako moron Bernake odreze kamatne stope potpisali su si “house of pain” na dulje vrijeme. Rezanje stopa po meni nema veze sa ekonomijom nego odrzavanjem republikankse klike iznad vode do izbora da se dobije jos 4 godine mandata. Eurozona takodjer ekonomski usporava i bori se sa inflacijom – za sada nesto bolje od US, medjutim puno je institucija upleteno u US privredu i credit crounch (posebno financijske institucije i njihovi OIF-ovi, itd), tako da se to jednostavno zakonom spojenih posuda preljeva u njihovo dvoriste. Losa strana je sto je Euro jak u odnosu na dolar sto ce vjerojatno dodatno pospjesiti trgovinski deficit Eurozone. Kakve ima veze sa HR? Velike. Kao prvo mi grotovo sve uvozimo sto znaci da uvozimo i njihove probleme a napose inflaciju koja ce biti ulje na vatru domace inflacije. Ono jada sto izvozimo nece biti konkurentno a kako ce EU gledati da sto prije ojaca svoju ekonomiju logicno je za ocekivati da ce se rezati izvozne kvote Non-Eu zemljama sto znaci da ce nas to jos dodatno s@ebati. Kada na to dodamo precjenjenu kunu mislim da puno toga postaje jasnije. Ne treba zaboraviti da je nas vrli ministar financija predvidio 10 mlrd kuna dodatnog zaduzenja od cega je cca 8mlrd kuna samo povrat duga pa evo pitanje – koliko su poskupjeli krediti u ovim uvjetima i koliko cemo mi platiti tih 10 mlrd kuna??? Eto, nadam se da sam onako ovlas uspio donekle objasniti iako je ovo sto je tu napisano samo vrh ledenog brijega.

Nekom pobježe Dalekovod…[yawn]

I'LL BE BACK

New Report

Close