Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

INA ide na 3 soma čini mi se [lol]

INA ide na 3 soma čini mi se [lol]

teško danas[proud] možda oko travnja mjeseca[thumbsup]

dan je pametniji od noći

Crobex prolistao Piše: NT

Nakon tmurne zime, pogled na Crobex više ne izaziva mučninu kod ulagača. Jutrošnje optimistično otvaranje samo je nastavak jučerašnjeg rasta, uz nadu za trajniji trend.

U skladu s jutrošnjim trendom na svim burzama, i Zagrebačka je puna dobrog raspoloženja i želje za povratkom vrijednosti dionica na razine od prije mjesec i pol dana. Najveći rast dana za sada ima Ingra, koja je jednim skokom prešla tri granice od i trenutno se nalazi na 42.000, a dan je započela na 39.600. Po snazi rasta gotovo u stopu ih slijede kolege iz IGH, koji je do sada skočio za više od 5%. Sjajnu jutarnju izvedbu građevinara upotpunjuju i Dalekovod rastom od preko 4%, kao i Hidroelektra niskogradnja s gotovo 4,5%. Jedina dionica iz branše koja trenutno zaostaje je Tehnika, s minimalnim padom od 0,3%.

Preko četrdeset milijuna kuna prometa u prvih dva i pol sata trgovanja uspjelo je dići čaki i dionicu HT-a preko 300 kuna, a i brodari nastavljaju jučerašnju pobjedonosnu seriju. Iako je skočila preko 23% u jučerašnjem trgovanju, dionica Uljanik plovidbe i dalje se nalazi na prvom mjestu želja ulagača zbog izvjesne dokapitalizacije, pa današnji rast iznosi gotovo 3%, a za petama su joj i Atlantska plovidba i Jadroplov. Ovakvo ozračje utjecalo je napokon i na poslovično rezerviranu dionicu Tankerske plovidbe koja se trudi dostići konkurenciju rastom, no još uvijek je ispod 2%.

Noćašnji rast Wall Streeta blagotvorno je djelovao na sve svjetske burze, koje su redom rasle, od Nikkeija u Tokiju s plusom od gotovo 3%, dvostruko više od Sydneyske burze, Hong Kong je ostvario tek stidljivih 0,14%, no europske su burze otvorile današnje trgovanje skokom indeksa od preko 1% u prvih dva sata trgovanja, pa je za vjerovati da će se trend malo usporiti do kraja dana, no i dalje s debelim plusom.

Jedina trenutna neizvjesnost vlada na Beogradskoj burzi, jer iako su svi gubici vezani uz Kosovo već odavno ukalkulirani u cijene dionica, najava današnjeg prosvjednog skupa u organizaciji anti-europskih snaga, udruženih Koštunice i Nikolića, izazvala je minimalan pad indeksa ali istovremeno simboličan promet, kao i jučer.

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Ovo je preslabi rast, trebat će nam mjesec dana tako da se oporavimo. 10-tak % nije ništa. Još mi kaba pada. Pih..loš dan.[undecid]

nisam baš siguran u tih 6 tjedana….ja bih radije uzeo danas svojih 10%

tako i treba, taj drugi će pokupiti sljedećih 10%, treći trećih 10%, četvrti opet svojih 10%…

i neka još netko kaže da na burzi nema ugrađenog osjećaja za pravednost i dijeljenja sreće s drugima [lol] [lol]

Ono što ne smijete raditi nikako: prodali ste u panici na crobexu 4100, sad kupovati ponovo na 4300
IMHO

A opet mozda idemo na 5000, mozda grijesim, ali oprez!

Ono što ne smijete raditi nikako: prodali ste u panici na crobexu 4100, sad kupovati ponovo na 4300 IMHO A opet mozda idemo na 5000, mozda grijesim, ali oprez!

A to sad znači da mora čekati da se crobex vrati na 4100, a ako se to nikada ne desi onda više ništa od investiranja na burzi?

Nije trebalo prodati na 4100, jedino to je bilo glupo.

Neke će dionice vrijditi više od sadašnje cijene. Puno puno više. Donirajte humanitarnoj organizaciji po vašem izboru klikom na ovaj link http://www.thenonprofits.com

Idemo sigurno na razinu 4400 a onda zavisimo o svijetskim burzama

SAM PROTIV SVIH

Ne kažem daćemo danas ali ovih dana sigurno

SAM PROTIV SVIH

NA DLKV pojeden nalog, prešao 1250

Tako je, a onda slijedi evaluacija rasta, odnosno FI. Loši Fi će IMHO biti kažnjeni.

Odlična potpora na HT-u na cijeni iznad 300 je zank da se tržište oporavlja. Fondove se ne boje navale prodaje na toj razini. Zadnji put kad smo probili 300, nije tako dobro izgledalo.

New Report

Close