Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma da su oni nešto tu rekli, nešto konkretno ja bih rekao možda ali bez i jedne činjenice mi je stvar prilično jasna. Ovako nešto je mogao reći ili napisati bilo tko.To je ista priča koja se priča još od javne ponude.
I to baš sad kad je stvarno teško postalo braniti cijenu a sad na krilima INE i dokapitalizacije ULPL leti cijelo tržište. I dont think so!
Meni baš ta priča ne prolazi ali ne planiram detaljnije objašnjavati. Za to sam izgubio motivaciju.

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Kolega Vendetta, kad vidite ovakve članke, tračeve i glasine znajte da se veliki strah uvukao u kosti ozbiljnih institucionalnih igrača. Likvidnost bježi s burze i ‘veliki’ će pokušati okrenuti i barem usporiti trend.

Naravno oni možda time mogu zavarati na kratko vrijeme manje upućene investitore koji su ovisnici o burzi i trgovanju i željni dobrih vijesti. Ali takve vijesti nemaju prevelikog utjecaja na branitelje i radnike koji su dobili INU i HT po još većem diskontu od IPO-a. Kad običan čovjek osjeti da lošije živi i da mu inflacija sve više i više jede dohodak on će prodati dionice sve dok ima bilo kakvu dobit. A ako krize potraje onda će prodavati i s gubitkom da dođe do novaca za životne potrebe i otplate kredita.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Ameri se baš jako zelene.
Što se njima dogodilo ?

Ja čekam i ATPL i JDPL da odrade zaslužen rast. Svi forecasti idu k tome da će ATPL imat ove godine veću neto dobit od INE [lol]

Ove godine (2007) ipak ne; 2008 tesko – gotovo nemoguce;
Ipak fantastnicno je koliko casha stvaraju ove kompanije
Imam i atpl i jdpl

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Kolega vendetta, molim vas da mi objasnite zašto bi brodari padali?

Brodarima iskreno i ne predviđam neki pad izuzev lokalne/globalne krize koja bi mogla utjecati na sve bez obzira na rezultate i potencijale. Strah je jaka emocija!

Kad se sretnu osoba s novcem i osoba s iskustvom: Osoba s iskustvom ode sa novcem, a osoba s novcem ode sa ...

Kolega Vendetta, kad vidite ovakve članke, tračeve i glasine znajte da se veliki strah uvukao u kosti ozbiljnih institucionalnih igrača. Likvidnost bježi s burze i ‘veliki’ će pokušati okrenuti i barem usporiti trend. Naravno oni možda time mogu zavarati na kratko vrijeme manje upućene investitore koji su ovisnici o burzi i trgovanju i željni dobrih vijesti. Ali takve vijesti nemaju prevelikog utjecaja na branitelje i radnike koji su dobili INU i HT po još većem diskontu od IPO-a. Kad običan čovjek osjeti da lošije živi i da mu inflacija sve više i više jede dohodak on će prodati dionice sve dok ima bilo kakvu dobit. A ako krize potraje onda će prodavati i s gubitkom da dođe do novaca za životne potrebe i otplate kredita.

pretjerujete, HT je prodalo jako malo građana INU isto.
članak govori o mogućoj prodaji preostalog paketa INE, ne znam što je tu sumnjivo, to se znalo da će se desiti…

Brodari su moji veliki ljubimci, pogotovo ATPL… časni i sposobni ljudi i svaka čast upravi što su znali prepoznati kretanja prije par godina vezano za veliku potražnju Kine za željeznom rudom i ugljenom. Ali što će biti kad Olimpijada završi, svjetsko gospodarstvo uspori i kad počnu izlaziti novi brodovi na tržištu.

Ali bez obzira na rizike mislim da će dobro poslovati, puno bolje nego druge naše firme u vjerojatnom inflatornom okruženju. Nadam se da će se bar jedan kolega koji je u brodarima sjetiti moje prognoze od prije nekoliko mjeseci da očekujem decoupling brodara od ostatka CROBEX-a. [smiley]

@beholder
, zasad nisu prodali… ja govorim u budućnosti kad ih inflacija udari po novčaniku

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Zanima me koji vam je eventualni target na JDPL [huh]

Glory, glory, Man United!!

Ameri se baš jako zelene.
Što se njima dogodilo ?

Opet spekulacije o snizenju kamatnih stopa…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Ah ovo
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=avMyK9c9kinY&refer=home

Doduše rekli su da je opasno zbog inflacije ….

Ah ovo
http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=avMyK9c9kinY&refer=home

Doduše rekli su da je opasno zbog inflacije ….

Tog ce se sjetit sutra, pa ce malo padat. I tako u krug.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close