Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ČARUGA: ” blade: ” GERONIMO: ” Ovo je dobro kada Ameri padnu zbog toga što misle da neće biti rezanja kamata.Jaka vijest inače futures odmah u plusu.[thumbsup] ” i na kraju dana poglavica ima zadnju za laku noć, da ne spavamo u burzovno – američkoj zabludi, dankeschen ” Bolje da Ivek začini[proud]” Smiješno je gledati kako kolega iz dana u dan prodaju i prelaze na medvjeđu stranu, a kad kad tržište odleti gore, ulijetat će jedni preko drugoga. Danas smo vidjeli pozitivizam, i koliko malo treba da ispuni psihologiju, i ponovno kažem da je puno ljudi u CASHU, a to je znak da ste trebali već biti unutra. [thumbsup]

Nije njima lako sad su oni krdo[bye]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Ne bih rekao. Pogledaj malo bolje[wink]
Šta ti Čaruga nisi bio do jučer na temi Oporavak Burze 100%tni bull?

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

-mislim da nema keša već par dana.

Ne bih rekao. Pogledaj malo bolje[wink] Šta ti Čaruga nisi bio do jučer na temi Oporavak Burze 100%tni bull?

Veći mi je bio izazov ratovati u brlogu[cool]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Von Braun: ” Ne bih rekao. Pogledaj malo bolje[wink] Šta ti Čaruga nisi bio do jučer na temi Oporavak Burze 100%tni bull? ” Veći mi je bio izazov ratovati u brlogu[cool]

Tako mi muškatnih oraščića, pa ja ostajem sam[lol] [lol] [lol] [pray][pray][tongue][tongue]

nisi sam
ja sam bull od kad sam se rodio

Postanite Eu-robovi

-mislim da nema keša već par dana.

mislim da se ipak ima keša, a ako nema naci ce se[proud], uvijek postoje zaduzivanja… novi margini… carape i mirovinci[thumbsup].. zog nedostatka keša ja osobno razmišljam o jos jednom marginu koji bi sad uz promjenu trenda legao kao med u mlijeko[rolleyes]

Glory, glory, Man United!!

nisi sam
ja sam bull od kad sam se rodio

mali rogonja od malih nogu[lol] [lol]

Glory, glory, Man United!!

Koliko se UP trend bude jače nazirao, to će jadni MEDE biti očajniji i očajniji, ponavljajući
bezbroj puta “inflacija, Kosovo, ZERP, NATO”. E to čini mi se sad rade. Frka im je.
To će biti zadnja faza.[thumbsup]

ČARUGA: ” Von Braun: ” Ne bih rekao. Pogledaj malo bolje[wink] Šta ti Čaruga nisi bio do jučer na temi Oporavak Burze 100%tni bull? ” Veći mi je bio izazov ratovati u brlogu[cool] ” Tako mi muškatnih oraščića, pa ja ostajem sam[lol] [lol] [lol] [pray][pray][tongue][tongue]

Nisi sam kolega !

Previše je prerano probuđenih međeda!

[thumbsup][thumbsup]Gospodarska suradnja
Vidošević predviđa jačanje hrvatskih ulaganja na Kosovu

Hrvatska gospodarska komora učinit će sve da se dobra gospodarska suradnja sa Srbijom nastavi, rekao je predsjednik HGK Nadan Vidošević. Interes hrvatskih tvrtki je i kvalitetan nastup na tržištu Kosova, dodao je osvrćući se na gospodarske aspekte proglašenja kosovske neovisnosti

U svakom slučaju želimo razvijati normalne, interesne, zdrave odnose sa svim partnerima u regiji, naglasio je Vidošević. Predviđa jaču hrvatsku investicijsku prisutnost na Kosovu čime bi se podigla lokalna ekonomija i ojačali poslovni odnosi između dviju zemalja. Hrvatski interes je prosperitetna Srbija, prosperitetni jugoistok Europe i što skoriji ulazak u EU, ponovio je Vidošević.

Hrvatska ne može biti izdvojena iz konteksta svog okruženja, gospodarstvenici trebaju biti realni i pragmatični i prije svega raditi u interesu svojih poduzeća i zemlje, kazao je Vidošević. Ocijenio je kako moguće političke razmirice neće utjecati na gospodarske odnose Hrvatske i Srbije, koji imaju tendenciju daljnjeg razvoja. Puno je lakše politički frazirati i lamentirati nego izvesti jedan jedini proizvod i to znaju i srpski gospodarstvenici, kosovski, bosanskohercegovački i hrvatski, zaključio je Vidošević.

U Srbiji trenutačno posluje više od 150 hrvatskih tvrtki, koje su dosad u to tržište uložile 400 milijuna eura. Robna razmjena Hrvatske sa Srbijom 40 se puta povećala u posljednjih deset godina, dok je u 2007. godini iznosila gotovo milijardu američkih dolara, od čega je hrvatski izvoz iznosio 665 milijuna dolara, a uvoz 329 milijuna USD. Robna razmjena Hrvatske i Kosova pak u 2006. bila je 33,4 milijuna eura, od čega je hrvatski izvoz na Kosovo bio 32,3 milijuna eura.

Hrvatska vodi takvu politiku koja vodi računa o interesima hrvatskih poduzeća u Srbiji i činit ćemo to i dalje, rekao je Gordan Jandroković, ministar vanjskih poslova. Na posljetku, i Srbija zasad nastavlja gospodarske odnose s Kosovom gdje plasira 6 posto svojega izvoza.

Onaj koji ide dirati HGK, a da se ne konzultira s njom, da duboko ne promisli što to znači za jedan narod, neodgovoran je i to je poruka koju godinama upućujemo, rekao je Vidošević komentirajući najave da će na jednoj od idućih sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća na dnevnom redu biti ustroj i financiranje HGK. U Vukovaru na savjetovanju predstavnika Vlade, HUP-a i sindikata, predstavnici HUP-a rekli su da Hrvatska udruga poslodavaca nije protiv HGK, ali da svakako treba reformirati i ulogu i način financiranja Komore. Danas i ovaj cijel tjedan očekujem zelenilo i pozitivne blokade dionica.[thumbsup][thumbsup][thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[bye]

Šta je meni ovo trebalo...

New Report

Close