Jok ti si.[lol]
Von Braun:
”
”
ma sve ok, samo ipak malo spam-aš teme … vidiš da si natuko preko 2.300 postova u pola godine … mislim da si apsolutni rekorder … a svi postovi govore isto, idemo gore bit će meda i mlijeka [shocked], ako i hoćemo nešto zaradit na burzi, možda bi ipak trebalo malo da se spustimo natovarimo i čekamo sunce [thumbsup]
.. nemože trava rast samo od sunca, treba i kiše
Ja sam pred već poprilično vremena istu stvar prigovorio Von Braunu na temi IGH – da nije kvantitet jedino što je bitno kod postova. No kako ljudi vole čitati kako će im dionice rasti svakim danom sve više onda je to drugima super… U konačnici sam prestao pratiti taj topic jer mi je to sve skupa išlo na živce…
Ivek zna.
btw. Kako dugo pratis TK?
Ivek nema kristalnu kuglu moram te razocarati. Ivek radi po svojim analizama i osjecaju i moram ti priznati da me feeling rijetko varao do sada. Kako dugo? Od negdje polovice 1999.
tork: ” Ivek zna. btw. Kako dugo pratis TK? ” Ivek nema kristalnu kuglu moram te razocarati. Ivek radi po svojim analizama i osjecaju i moram ti priznati da me feeling rijetko varao do sada. Kako dugo? Od negdje polovice 1999.
Nisam ni mislio da je ima. Pratim tvoje postove vec duze vrijeme i mogu da postujem tvoje analize i osjecaje. [thumbsup]
Nisam mislio tebe pitati kako dugo pratis TK vec cijenjenog kolegu Brauna.
Hmm nestade veliki nalog na ATPL
Koji? Ja sam jedino vidio onaj 79 na kupnji, ali njega sad ne bi ni bilo u top5 a top10 ne vidim…
Ivek nema kristalnu kuglu moram te razocarati. Ivek radi po svojim analizama i osjecaju i moram ti priznati da me feeling rijetko varao do sada. Kako dugo? Od negdje polovice 1999.
Šta ti kaže feeling, kad krene gore koji će biti razlog rastu, ili će se okrenuti bezrazložno?
Sudionici tržišta kapitala za sada još uvijek nisu značajno reagirali na korporativne novosti.
izvor bussines.hr
[thumbsup][thumbsup][thumbsup][rolleyes][rolleyes]Bankarske dionice podigle europske burze
Vodeći indeksi na europskim burzama osjetno su porasli u ponedjeljak potaknuti snažnim rastom cijena dionica banaka, posebice britanskih. Osjetno su porasle i cijene dionica u rudarskom sektoru uslijed rasta cijena bakra i platine
FTSEurofirst 300 indeks vodećih europskih dionica porastao je 2 posto, na 1.335 bodova, čime je smanjio gubitak od početka godine na 11,4 posto. Londonski FTSE 100 indeks skočio je, pak, 159 bodova ili 2,8 posto, na 5.946 bodova, dok je DAX indeks Frankfurtske burze porastao gotovo 2 posto, na 6.967 bodova.Odluka britanske vlade da privremeno nacionalizira banku Northern Rock, koja je upala u poteškoće zbog gubitaka nastalih u kreditnoj krizi, glasine o preuzimanjima u bankarskom sektoru i povećanju dividendi izazvali su rast cijene dionica Barclaysa za 7,6, a Lloyds TSB-a za 7,3 posto. Britanski dnevnik Sunday Times objavio je u ponedjeljak kako će te dvije banke najvjerojatnije povećati dividende.
Cijena dionica Credit Suissea porasla je, pak, 3,2 posto nakon vijesti kako je Katar kupio dionice u toj švicarskoj banci. Prema pisanju medija, ta plinom bogata zemlja Zaljeva ove godine namjerava uložiti oko 15 milijardi dolara u dionice europskih i američkih banaka. Zahvaljujući tome, u ponedjeljak je DJ Stoxx indeks europskih banaka porastao 2,5 posto. Osjetno su porasle i cijene dionica u rudarskom sektoru uslijed rasta cijena bakra i platine. Tako su dionice BHP Billitona i Rio Tinta poskupile više od 4 posto. Cijene dionica BP-a, Royal Dutch Shella i Totala porasle su, pak, između 2,1 i 2,7 posto zahvaljujući rastu cijena nafte već četvrti dan zaredom.
Unatoč tome, analitičari pozivaju na oprez. Naime, FTSEurofirst 300 indeks trenutno je oko 18 posto ispod najviše razine u proteklih godinu dana, dosegnute u srpnju prošle godine. A mnogi analitičari pad od 20 posto ispod najviše razine postignute u godinu dana smatraju upadom u područje vladavine medvjeda. Stoga neki analitičari kažu da bi se rast cijena dionica u ponedjeljak mogao pokazati kratkoročnim.”Skloniji sam tvrdnji da je ovo skok cijena na tržištu medvjeda, a ne početak oporavka.
Tržište je vrlo nestabilno, jedan dan raste, a već drugi pada. Ulagači su oprezni i mnogi razmišljaju kratkoročno”, kaže Andrew Lynch, menadžer portfelja u tvrtki Schroders. “Idućih mjeseci tržište će tražiti dno, koje bi moglo biti na razini ili nešto ispod razine koju smo nedavno dotaknuli. Oscilacije će biti snažne, i prema gore, i prema dolje”, piše u bilješci ING Investment Managementa. Na Wall Streetu se u ponedjeljak, zbog blagdana, nije radilo. (Hina/Reuters)[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][rolleyes][rolleyes]
zmrklic: ” Hmm nestade veliki nalog na ATPL ” Veliki? Koliko veliki? Nisam ovo vidio..
Bila prodaja 380 kom na 2649, valjda ga digo na 2699, bolje da je ostao di je
[angry]
Sudionici tržišta kapitala za sada još uvijek nisu značajno reagirali na korporativne novosti. izvor bussines.hr
Vrijeme visoke volatilnosti je prošlo, a nova ravnoteža čini se da je uspostavljena.
Neki analitičari to tumače time da su „mali“ odlučili čekati reakciju „velikih“ (čekati s njima kao lovci u zasjedi da im se trofej približi), te očekuju da je moguće da će tada zapucati svi i da će oporavak biti intenzivan, poput oporavka većeg od četiri posto kakav se dogodio prošlog utorka.
izvor busines.hr