kako se moze dogoditi da ozbiljna institucija kao erste banka kaze da ht vrijedi 400, a onda se na burzi ne moze postici niti 300??? o cemu se tu radi? osim o panici malih… to vec znam.
pa rekao je hypo i da atlantic vrijedi 1125 i dalekovod 1690, pa još ništa.
ma kome nije hitno potrebna lova može mu biti svejedno po koliko se sada trguje.
gorgija: ” ma i meni su super te odokativne procjene kao tvoja. a jesi li ti opazila da je od početka 2007. belex uz sve nikoliće i kosovo do danas na +29%, a crobex +21%? ” Bez uvrede al Gorgija mi nije musko ime, no dobro… prije no li se upustis u usporedbu crobexa i belexa uzmi u obzir zestoku fundamentalnu podcijenjenost njihovih u odnosu na nase dionice… cak i kada je njihovo trziste bilo na ATH-ima jos uvijek je bilo dionica koje su bile vise nego isplative dok kod nas to nije bio slucaj…
totalna neistina…njihovo tržište je napuhanije nego naše jer su očekivanja rasta veća nego naša (što je i logično jer im je trenutna situacija u gospordastvu lošija pa imaju niže startne pozicije)
zar je tako teško shvatiti da su u lošijoj ekonomiji dionice precjenjenije nego u stabilnim i zrelim tržištima(gledajući statičke P/E, P/S, P/BV …)
da se ne prepucavamo kud će ovo…UP UP…DOWN DOWN…
šta forumaši misle, koliko će biti vremena potrebno i kad vide ove dionice na cijenovnim razinama…
ADPL 270 kn
ATPL 3600 kn (čini mi se da su mirovinci ulazili po 3200)
HT 380 kn
KOEI 1200 kn
DLKV 1800 kn
INA 2900 kn
PBZ 1800 kn
PTKM 330 kn
KORF 220 kn
BLJE 360 kn
TNPL 7800 kn
ULPL 4500 kn
VART 260 kn
EIG 140 kn
VIRO 1600 kn
evo…to su dosta atraktivne dionice među nama forumašima…pa pitanje glasi, kad se osvrnete na trenutno stanje na tržištu i pogledate malo kupnju i prodaju…i likvidnost…kada bi navedene dionice mogle biti ponovno na ovim razinama?…po meni ne tako skoro…i napomena da ove cijene nisu ATH za navedene dionice…uglavnom, meni se čini da smo jako jako daleko od tih cijena…i trenutno mi se čine kao da su iskočile iz kakve bajke…a gdi smo onda još ATH…
ULPL je imala ovu cijenu zadnji dan prije dokapitalizacije, tako da mislim da to nije nikako znakovita cijena… Uostalom izračunaj koja je tadašnja cijena koja odgovara današnjem broju dionica i današnjoj cijeni…
tigrus:
”
kako se moze dogoditi da ozbiljna institucija kao erste banka kaze da ht vrijedi 400, a onda se na burzi ne moze postici niti 300??? o cemu se tu radi? osim o panici malih… to vec znam.
”
pa rekao je hypo i da atlantic vrijedi 1125 i dalekovod 1690, pa još ništa.
ma kome nije hitno potrebna lova može mu biti svejedno po koliko se sada trguje.
Dajte budite oprezni sa tim analiticarim. Kad hypo kaze da dalekovod vrijedi 1690, mislite da ovi iz hypa daju besplatan savjet vama? Ne, hypo to rasprodaje vec neko vrijeme. To vam je najskuplji savjet.
Saladin:
”
zašto misliš da kod nas nije toga bilo, … evo recimo MMTZ ? … jel precijenjena?
”
Inicijalno bih rekao da nije, u usporedbi sa sektorom takodjer nije… no moram priznati da mi je dopizdila netransparentnost uprave i da sam MMTZ prodao davnih dana… jednostavno toliku netransparentnost vise nisam spreman platiti ni 10.000 kuna.
od kada je montica u padu glasnogovornik kurcilo izgubio dar govora i pisanja. on je pokupio perje, a vas koje je navukao camite i dalje, a nada uvjek postoji. [cool]
ako se ovako nastavi u zadnja dva sata imat ćemo 32 milje prometa.
samo da ivek odluči konačno ući valjda bi poduplao promet [lol]
Kad hypo kaze da dalekovod vrijedi 1690, mislite da ovi iz hypa daju besplatan savjet vama? Ne, hypo to rasprodaje vec neko vrijeme. To vam je najskuplji savjet.
he he he zipa ovo DLKV-R-A
27.03.2007. Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 48.419 2,11
24.01.2008. Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 14.697 0,64
Razlika je draaaastična. Fondovi tko vas ne zna skupo bi vas platio. Jel’ može netko staviti link na tu nebulozu od analize.
Majstori iz HANFE … jel’ može jedan ugovor o djelu?
bez uvrede kolega ali ulažite u klasično obrazovanje, a ponekad je dovoljno i proguglati.
što se tiče skupoće dionica u srbiji i hrvatskoj, baš sam danas postao čini mi se na ovoj temi link na članak u seebiz koji sugerira da onaj pravi investicijski ciklus koji se očekuje i rast ni u hrvatskoj još ionako nismo vidjeli. kada ćemo ga vidjeti, tko zna uz ovakvu parasocijalističku ekonomsku politiku, ali u svakom slučaju više treba očekivati od budućnosti nego što se dogodilo u ovih prošlih nekoliko godina.
Paradoksalno i smjesno mi je vidjet da mi savjetujes ulaganje u, pazi ovo, klasicno obrazovanje (?!), a istovremeno se ti oslanjas na, sacuvaj Boze, seeBiz i njihove, u duhu tvojih napisa – paraclanke… stari, ja se svakodnevno educiram kojekakvim materijalima od tehnicke analize, do naprednih metoda izracunavanja sadasnjih i buducih vrijednosti; prema tome te forserske spike prodaji nekom drugom kad vec ne znas normalno diskutirati bez omalovazavanja
sto se mene tice, moje vrijeme je predragocijeno za rasipanje na likove poput tebe pa stoga
pozivio ti meni stotinu godina, aj zbogom [thumbsup]
Paradoksalno i smjesno mi je vidjet da mi savjetujes ulaganje u, pazi ovo, klasicno obrazovanje (?!), a istovremeno se ti oslanjas na, sacuvaj Boze, seeBiz i njihove, u duhu tvojih napisa – paraclanke… stari, ja se svakodnevno educiram kojekakvim materijalima od tehnicke analize, do naprednih metoda izracunavanja sadasnjih i buducih vrijednosti; prema tome te forserske spike prodaji nekom drugom kad vec ne znas normalno diskutirati bez omalovazavanja
Klasičan primjer izražavanja frustriranog ulagača koji puši lovu !
Pogledam Belex,kad kod njih mali minus od 0,11,onda pogledam Europu kad tamo bljesak zelenila da su mi naocale tribale jer me veliko zelenilo bode u oci.Kad se ponovo vratim na crobex kad kod nas najveci minus a trgovanja nema -0,45 i nakoncu Mi ispadamo veci Srbi nego Srbi sami!!!!! [undecid]
deimos: ” Kad hypo kaze da dalekovod vrijedi 1690, mislite da ovi iz hypa daju besplatan savjet vama? Ne, hypo to rasprodaje vec neko vrijeme. To vam je najskuplji savjet.” he he he zipa ovo 27.03.2007. Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 48.419 2,11 24.01.2008. Skrb.: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 14.697 0,64 Razlika je draaaastična. Fondovi tko vas ne zna skupo bi vas platio. Jel’ može netko staviti link na tu nebulozu od analize. Hypo
bila je negdje u seebizu.
meni je najnejasnije bilo zašto su je dali nakon što su već izašli. koristi bi imali da su je dali prije, ali ovako? mozda se stojić posvađao, on nije htio da prodaju a oni prodali pa im se osvećuje? [cool]