Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po meni mi smo na prekretnici u neku ruku. Kao sto je fazan rekao, probije li ovih dana 4000 onda je sra@e i ja cu osobno zaboraviti burzu na neko vrijeme –

sranje je, ali se i to sranje mora zaustaviti … nije baš kataklizma …

I love the Smell of Profits in the Morning

Prilikom usporedbe Crobexa po godinama treba paziti na dobit HT-a koja uvelike popravlja prosjek za 2008. Možda kao bazu uzeti sastavnice crobexa iz 2005. i onda ih gledati kroz godine. Bojim se ako tuna pročita ovo da će opet neke lude tablice biti u opticaju …

onih 38% rasta neto dobiti u 2007. bilo je još prije ulaska HT-a u crobex. a imaš pravo, tuna sigurno zna sve o tome [smiley]

gorgija: ” a meni je jasno žao što i ja nisam izašao na vrijeme, ali u svakom slučaju bih sad već bio opet u dionicama. ” Po meni mi smo na prekretnici u neku ruku. Kao sto je fazan rekao, probije li ovih dana 4000 onda je sra@e i ja cu osobno zaboraviti burzu na neko vrijeme – po preporuci Von Browna. [lol] [lol] [lol] Nadalje, po meni cijene nisu tako povoljne kako mnogi sebi predocuju. Barem ne meni. Necu ponavljati svoje razloge ali da sam u kladionici trenutno vidim puno vise argumenata za pad nego za rast tako da stvarno ovog trena niti ne razmisljam o ulasku. Nadalje, osobno se sve vise fokusiram na pojedine dionice nego na sam Crobex. I za kraj, mislim da ce se pravo stanje stvari vidjeti nakon sto prodje FI. Ne tijekom FI nego kada prodje. Ako onda krenemo dolje mozemo racunati na dulje banana vrijeme.

Ivek, za tebe je nogometna kladionica idelana izbor u ova vremena. Možeš više zaraditi.
Ja iskreno mislim da je stabilizacija na vratima. U dionicama sam i ne namjeravam prodavati, jer po mojem mišljenju nema više DOWN. Uskoro će i FI[thumbsup]

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Koja brana na PTKM…[thumbsup]

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

DOWN. Uskoro će i FI[thumbsup]

nakon fi, dolazi ljeto …

po meni do jeseni … jedan zaron, mali bull trapić oko fi … pa fjaka cijelo ljeto … pa tek onda rast …

Von Braun: ” DOWN. Uskoro će i FI[thumbsup]” nakon fi, dolazi ljeto … po meni do jeseni … jedan zaron, mali bull trapić oko fi … pa fjaka cijelo ljeto … pa tek onda rast …

Fazan, ti si u cashu. Jel???[wink]
Vidim poveći broj izraza tipa zaron, pad, down, bull trapić u zadnje vrijeme.

Von Braun:

DOWN. Uskoro će i FI[thumbsup]”

nakon fi, dolazi ljeto …

po meni do jeseni … jedan zaron, mali bull trapić oko fi … pa fjaka cijelo ljeto … pa tek onda rast …

Eto, slazemo se. 100%

skype - ivek1234

Nije bitno u čemu sam … ja sam dao svoje viđenje stvari. Po naravi sam bikonja i optimista. Ali neke stvari treba realno sagledati.

Po meni mi smo na prekretnici u neku ruku. Kao sto je fazan rekao, probije li ovih dana 4000 onda je sra@e i ja cu osobno zaboraviti burzu na neko vrijeme – po preporuci Von Browna. [lol] [lol] [lol]

od 4000 smo se odbili dva puta u zadnjih 6 ili 7 trgovinskih dana.

a jednom u panici probili i to dubinski do 3875, i za kaznu se odbili up preko 10% do 4274.

što će se dogoditi ako opet probijemo? pa mislim da neće ništa posebno. nekako me kretanja na ovim razinama baš jako ne diraju. mislim da smo sada u dosadnoj fazi i ako i padnemo opet ispod 3900 to će značiti samo da se održava visoka volatilnost.

ZAŠTO MORA CROBEX GORE?

Prema većini fondovskih statuta i akata oko rada fonda, pa i imenovanih ovlaštenih revizorskih kuća, koje
u godini prate rad fondovske industrije, bliži se prva kontrola revizora, gdje će fondovi podastrijeti, što-gdje-kako i zašto su nešto radili- neradili- i kako su to prikazali…mislim na ostale poreze!!!!!
Poreza na dobit nema- znači dobiti može biti iz 2007. ko u priči, ali gubici u početku 2008.im ne odgovaraju,
ne radi Hanfe, već niza drugih intervencija na tržištu kapitala………..i poreznih obveza, koji su podložniji kontroli
ako institucija posluje s gubicima….
Kako će prije revizorskih izvješća, katapultirati crobex, ostaje za vidjeti………………oko 25.03.2008……….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Nije bitno u čemu sam … ja sam dao svoje viđenje stvari. Po naravi sam bikonja i optimista. Ali neke stvari treba realno sagledati.

Realno znači bez činjenica…..DOWN DOWN DOWN…..
a zapravo situacija u regiji polagano počinje govoriti …..UP UP UP…….

Realno znači ovo Crobex 3.997,18 -0,32 % 18.02.08.
trenutno 39 dionica u padu cijene, a tek 12 bilježi rast, promet 11.248 mil. redovni + 3,7 mil instit.
to su realne činjenice

[yawn]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close