Ljudi bitno je da izdrži na 4.000. Ako ode ispod toga, onda trebamo tažiti novu razinu.
Nije moguće da ćemo još roknuti dolje?
Ma ovo ti je igra. Fondovi na dosta dionica opalili po bidu odmah ujutro , time provocirajući male na prodaju.
I sad se mali misle, bi nebi. Što se vidi i po prometu od 7 milja kuna, što je malo.
Paniku treba izbjeći i smisleno čekati. Ne iskrcava se nitko više, koliko javidim, nego se samo provocira tržište.
Dosta je pozitivnih vijesti da bi padalo.
Evo i Buffet je oraspoložio ulagače u SAD-u i Europi.[thumbsup]
Ne sječam se da si ti ikada išta drugo rekao osim “up, up”. Koliko vidim nisi do sada pogodio ali baš ništa. Von Braun: ” ivek123: ” gorgija: ” ja zbilja ne kužim te ljude koji su u cashu i čekaju. tako se sve ukipilo oko 4000, e fakat su hrvati sheban narod, svi bi liparili. dionice tako jeftine i sad si on misli da li ce mozda otici crobex jos 100 bodova nize pa da ne propusti jos bolji popust, bijedno. ” NHF ali ne da cekam nego ovog trena uopce ne razmisljam o ulasku. Bijedno? Ovisi iz koje perspektive gledas. Za sada mi je najdraza lova u djepu. [cool] ” IVEk to si već evo 100x rekao. Ima li nešto novo???[lol] Ja bi da sam na tvom mjestu oročio novce i nikad ne pogledao burzu. ”
Da si malo bolje gledao i slušao moje postove iza NG vidio bih da jesam.
Kao što je jedan kolega rekao. Šanse za pogađanje su 50/50, i onaj koji druka na korekciju će u vrijeme korekcije pogađati skoro svaki dan. E tako ti je to kolega robertus. Ja samo tjeram sreću na svoj mlin.
[thumbsup]
Kakva je ovo banda, pogledajte trgovinu na IGH. Ovo garant neki bandit neda da krene prema boljem pa će sutra objašnjavati da je zbog Kosova. Dokle tako?[angry]
Fondovsko tržište pokazuje znakove stabilizacije
gorgija: ” ja zbilja ne kužim te ljude koji su u cashu i čekaju. tako se sve ukipilo oko 4000, e fakat su hrvati sheban narod, svi bi liparili. dionice tako jeftine i sad si on misli da li ce mozda otici crobex jos 100 bodova nize pa da ne propusti jos bolji popust, bijedno. ” NHF ali ne da cekam nego ovog trena uopce ne razmisljam o ulasku. Bijedno? Ovisi iz koje perspektive gledas. Za sada mi je najdraza lova u djepu. [cool]
ja mislim da ti i da si u međuvremenu ušao ne bi to nikad priznao. to ti je kao ono kad robbie williams mora skrivati da ima curu da ne razočara obožavateljice.
pitao sam jučer ali nitko izgleda ne zna, hajde možda ti kao stari lisac imaš podatke o rastu dobiti kompanija u crobexu u 2005. i 2006. znamo da je u 2007. bio 38%, što znači ako je bio recimo samo još 2 puta 20% onda su dionice sad postale jeftine kao na početku 2005. jer su i one porasle u tom razdoblju 100%.
a perspektiva je bolja nego onda. zanimljva analiza je bila jučer na seebiz.eu:
iz teksta: “Krediti su u Hrvatskoj u razdoblju 2004. – 2007. rasli sporije od očekivanja na danoj razini financijskoga razvoja, a ne ekstremno brzo, kao što se obično misli.”
drugim riječima, u hrvatskom gospodarstvu kreditni i razvojni bum tek treba uslijediti.
a jasno da mi je žao što nisam izašao na vrijeme, ali u svakom slučaju bih sad već bio opet u dionicama.
Fondovsko tržište pokazuje znakove stabilizacije
Da vam kažem nešto. Ljudi se ravnaju po komentarima Petrova prije 10 sati i po tome stavljaju i miču naloge. zato i jesmo tu gdje jesmo. Pouzdano znam par novaka. Ako u biznisu napišu da će Crobex rasti, stave naloge na kupnju a ako napišu da će padati stave na prodaju. Sigurno su čitali Buffeta.
[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
A onda, sredinom tjedna, mr. Petrov piše sms g.Polančecu: long time, no see…
[smiley][smiley][smiley][smiley][smiley][smiley][smiley]
a meni je jasno žao što i ja nisam izašao na vrijeme, ali u svakom slučaju bih sad već bio opet u dionicama.
Po meni mi smo na prekretnici u neku ruku. Kao sto je fazan rekao, probije li ovih dana 4000 onda je sra@e i ja cu osobno zaboraviti burzu na neko vrijeme – po preporuci Von Browna. [lol] [lol] [lol] Nadalje, po meni cijene nisu tako povoljne kako mnogi sebi predocuju. Barem ne meni. Necu ponavljati svoje razloge ali da sam u kladionici trenutno vidim puno vise argumenata za pad nego za rast tako da stvarno ovog trena niti ne razmisljam o ulasku.
Nadalje, osobno se sve vise fokusiram na pojedine dionice nego na sam Crobex. I za kraj, mislim da ce se pravo stanje stvari vidjeti nakon sto prodje FI. Ne tijekom FI nego kada prodje. Ako onda krenemo dolje mozemo racunati na dulje banana vrijeme.
Prilikom usporedbe Crobexa po godinama treba paziti na dobit HT-a koja uvelike popravlja prosjek za 2008.
Možda kao bazu uzeti sastavnice crobexa iz 2005. i onda ih gledati kroz godine.
Bojim se ako tuna pročita ovo da će opet neke lude tablice biti u opticaju …
Ivek što ne otvoriš ti neku svoju temu gdje bi mogao stalno ponavljati to o padu i precijenjenosti dionica pa ti i kolega Braun tamo raspravljajte i prepucavajte se a ako nekoga to bude zanimalo neka vas dvojicu tamo prati.